reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Jak wasze noce?
Ja przesypiam całe ale jak rano się budzę to trzeba szybko do łazienki bo jak kluska się przeciąga to o pęcherz zawadza.
Dzisiaj od 7:00 kopie mnie po żebrach. Ale i tak lewą strona pępka króluje i to tam fale uskutecznia.
Coraz boleśniejsze zresztą.

Pogoda ładna się zrobiła.
Może dziś mnie nie zetnie ciśnienie :sorry2:
Na obiad planuje piersi z indyka, młode ziemniaki z koprem i mizerie.
Wczoraj chłopcom pizze odgrzałam tylko przez to samopoczucie to dziś nadrobie domowym obiadkiem :happy2:
Ja ostatnio od 4 do 5h ciurkiem śpię więc sukces po wstawaniu co 2/3h

reklama
Witam z rana :) U Was też taka byle jaka pogoda? Myślałam, że coś dzisiaj upiorę i wysuszę a tu nie wiadomo czy za chwilę nie będzie padać... Przymierzam się do kupienia materaca do łóżeczka, dziewczyny co macie, polecacie?
Ja miałam zawsze zwykłą gąbkę i przeżyły dzieci. ;)

Wspolczuje wam luteiny w globulkach, raz przed ciaza ginka mi przepisala, myslalam ze zwariuje. Poszlam do niej i mi zmienila na podjezykowa, w ciazy nie mozna pod jezyk? Albo duphaston?

A to moje dropsy haha
IMG_6758.JPG

Załączniki

• IMG_6758.JPG
    IMG_6758.JPG
    403,5 KB · Wyświetleń: 310
Hej dziewczyny. Ja też dostałam znowu globulki na infekcje :)
Jakoś tak dospać jednym ciągiem już nie mogę. Budzę się o 5 i koniec ;)))
Od rana mam wenę na sprzątanie i nawet mufinki upiekłam [emoji39]
Wczoraj dostałam kartę do liczenia ruchów . Mam nadzieję ,że mała będzie dokazywalaa , bo póki co tak wali ,że liczyć nie muszę ;) bo za jednym razem dostanę z 10 razy , to tu , to tam :) Zobacz załącznik 873189
Ja dzisiaj od 4 do 5.30 czytałam książkę bo nie mogłam spać . A później zasnęłam i tyle co się obudziłam :)
Mmmm mufinki bardzo apetyczne :)

Macrimor czy jakoś tak mi przepisała. Czekam na przelew i jadę do apteki.niestety ciągle czuję pieczenie i swędzenie :( Nie obędzie się.

Te ciastka to nie dla mnie , bardziej dla męża ;) zjadłam jedno i jakoś za specjalnie nie chce mi się więcej. Apetyt spadł dzięki Bogu. Jeszcze 2 miesiące. Mam nadzieję ,że to co przybralam w 2 trymestrze to będzie na tyle :)
Ja też miałam ostatnio te globulki, wszystko spoko gdyby nie to że jak zaaplikowałam na noc to później cały dzień chodziłam z wkładką bo razem z wydzieliną wypływają takie żółte resztki tej globulki.

Ja się dopiero budzę.. druga noc od kiedy wróciłam i wstaje o 10, sikam tylko raz koło 4. U rodziców byłam już prawie po drugim śniadaniu, nawet jak pracują jakoś byłam bardziej zorganizowana. A tu u siebie ani ja ani pies nie możemy się ogarnąć :(

Wspolczuje wam luteiny w globulkach, raz przed ciaza ginka mi przepisala, myslalam ze zwariuje. Poszlam do niej i mi zmienila na podjezykowa, w ciazy nie mozna pod jezyk? Albo duphaston?

A to moje dropsy haha
Zobacz załącznik 873209
Ja miałam w pierwszej luteine pod jezyk a duphaston wiadomo... a że po 36tc miałam gronkowca to jeszcze takie globulki dowcipne po których żółta piana co rano.

Jak wasze noce?
Ja przesypiam całe ale jak rano się budzę to trzeba szybko do łazienki bo jak kluska się przeciąga to o pęcherz zawadza.
Dzisiaj od 7:00 kopie mnie po żebrach. Ale i tak lewą strona pępka króluje i to tam fale uskutecznia.
Coraz boleśniejsze zresztą.

Pogoda ładna się zrobiła.
Może dziś mnie nie zetnie ciśnienie :sorry2:
Na obiad planuje piersi z indyka, młode ziemniaki z koprem i mizerie.
Wczoraj chłopcom pizze odgrzałam tylko przez to samopoczucie to dziś nadrobie domowym obiadkiem :happy2:
U mnie w nocy pobudka minimum 3 razy . Już mi się czasem tak nie chce wstawać ale z drugiej strony nie zasnę jak czuję że muszę do toalety .

reklama
Do góry