reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

ja po dzisiejszym prenatalnym. Borys główkowo ułożony i wszystko ok, szyjka ok. Waży 1519 gr. lekarz mówi, że ok, ale mi się wydaje jakoś mało, tym bardziej, że do tej pory był w 70 centylu ok, a teraz poniżej 50.. pierwszy syn też się duży urodził 3950 gr. sama nie wiem. 13.07 mam wizytę u mojego lekarza, to zobaczę ile jemu wyjdzie z tą wagą. A i dostałam nystatynę, bo chyba jakieś zapalenie jest, tak jak przeczuwałam bezobjawowe. Ja dziś też jakaś nijaka jestem...

Ja mam natamycyne. Ale to przez ta luteinę dopochwowo

reklama
Hej. U mnie nastrój depresyjno-morderczy, ale z tego co widzę, nie tylko u mnie. Nie poznaje się w tej ciąży :/
Też mam macmiror, tylko ja że względu na rozwarcie. @Agata930927 też Ci te globulki tak brudzą? No fuj, coś żółtego ze mnie cały dzień wychodzi.

ALE
Zamówiłam dzisiaj meble do pokoiku dziecięcego. Stary ma malować w pt, to w weekend będzie meble skręcał. W pt co prawda mam urodziny, ale on najwyraźniej zapomniał o tym szczególiku, to niech zapiernicza, niech mu się pot po plecach leje i drzazgi pod paznokcie wchodzą.

Za to dziecko bez zmian mam super ;)
IMG_20180702_164150.jpg

Załączniki

• IMG_20180702_164150.jpg
    IMG_20180702_164150.jpg
    62,2 KB · Wyświetleń: 405
Fakt, taka zamulasta pogoda. Ale fajnie że chłodno, ja nienawidzę upałów.
Też tak myślę, że większe dziecko łatwiej po prostu obsłużyć :) stabilniejsze, mniej delikatne.
Czy cukrzycowe mamy jedzą placki albo jakieś racuchy? Tak bym coś zjadła dobrego dla osłody bez cukru :)

Ja jem takie nalesnikowe placuszki tylko zamiast zwyklej maki daje make owsiana, no i bez cukru. Czyste z twarozkiem i truskawkami, albo do ciasta daje jablko i cynamon :)

Te, które mają problemy z podrażnieniami i infekcjami przy luteinie to mogę polecić żel do higieny intymnej Plivafem F. Też na początku brałam luteinę i strasznie podrażniała. Żel jest zapobiegawczy na infekcje grzybicze i podrażnienia. Można stosować w ciąży.

Te, które mają problemy z podrażnieniami i infekcjami przy luteinie to mogę polecić żel do higieny intymnej Plivafem F. Też na początku brałam luteinę i strasznie podrażniała. Żel jest zapobiegawczy na infekcje grzybicze i podrażnienia. Można stosować w ciąży.

Dzięki spróbuje. Niby mam teraz taki fajny z żurawina na drogi moczowe ale kupię ten co piszesz. Ogólnie z połowy tych które używałam przed teraz musiałam zrezygnować

reklama
Też ta luteina nieraz mnie podrażnia. A nieraz jest ok. Lekarz mówił Ci do kiedy masz ją stosować?

Ten co chodzę na stałe ze do 32 tyg. A jak raz byłam u takiego młodego to mówił ze aż do 37 , inny z kolei ze nie ma badan które by mówiły ze to wogole coś daje na tym etapie. Słucham tego z którym mam zamiar rodzic. kazał dwa tyg jeszcze/ wychodzi jakoś 31+3 .Ale myśle ze pociągnę do samej wizyty kolejnej czyli coś koło 20 lipca. 32+3

Do góry