reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

ja po dzisiejszym prenatalnym. Borys główkowo ułożony i wszystko ok, szyjka ok. Waży 1519 gr. lekarz mówi, że ok, ale mi się wydaje jakoś mało, tym bardziej, że do tej pory był w 70 centylu ok, a teraz poniżej 50.. pierwszy syn też się duży urodził 3950 gr. sama nie wiem. 13.07 mam wizytę u mojego lekarza, to zobaczę ile jemu wyjdzie z tą wagą. A i dostałam nystatynę, bo chyba jakieś zapalenie jest, tak jak przeczuwałam bezobjawowe. Ja dziś też jakaś nijaka jestem...

Ja mam natamycyne. Ale to przez ta luteinę dopochwowo

reklama
Hej. U mnie nastrój depresyjno-morderczy, ale z tego co widzę, nie tylko u mnie. Nie poznaje się w tej ciąży :/
Też mam macmiror, tylko ja że względu na rozwarcie. @Agata930927 też Ci te globulki tak brudzą? No fuj, coś żółtego ze mnie cały dzień wychodzi.

ALE
Zamówiłam dzisiaj meble do pokoiku dziecięcego. Stary ma malować w pt, to w weekend będzie meble skręcał. W pt co prawda mam urodziny, ale on najwyraźniej zapomniał o tym szczególiku, to niech zapiernicza, niech mu się pot po plecach leje i drzazgi pod paznokcie wchodzą.

Za to dziecko bez zmian mam super ;)
IMG_20180702_164150.jpg

Załączniki

• IMG_20180702_164150.jpg
    IMG_20180702_164150.jpg
    62,2 KB · Wyświetleń: 411
Fakt, taka zamulasta pogoda. Ale fajnie że chłodno, ja nienawidzę upałów.
Też tak myślę, że większe dziecko łatwiej po prostu obsłużyć :) stabilniejsze, mniej delikatne.
Czy cukrzycowe mamy jedzą placki albo jakieś racuchy? Tak bym coś zjadła dobrego dla osłody bez cukru :)

Ja jem takie nalesnikowe placuszki tylko zamiast zwyklej maki daje make owsiana, no i bez cukru. Czyste z twarozkiem i truskawkami, albo do ciasta daje jablko i cynamon :)

Te, które mają problemy z podrażnieniami i infekcjami przy luteinie to mogę polecić żel do higieny intymnej Plivafem F. Też na początku brałam luteinę i strasznie podrażniała. Żel jest zapobiegawczy na infekcje grzybicze i podrażnienia. Można stosować w ciąży.

Te, które mają problemy z podrażnieniami i infekcjami przy luteinie to mogę polecić żel do higieny intymnej Plivafem F. Też na początku brałam luteinę i strasznie podrażniała. Żel jest zapobiegawczy na infekcje grzybicze i podrażnienia. Można stosować w ciąży.

Dzięki spróbuje. Niby mam teraz taki fajny z żurawina na drogi moczowe ale kupię ten co piszesz. Ogólnie z połowy tych które używałam przed teraz musiałam zrezygnować

reklama
Też ta luteina nieraz mnie podrażnia. A nieraz jest ok. Lekarz mówił Ci do kiedy masz ją stosować?

Ten co chodzę na stałe ze do 32 tyg. A jak raz byłam u takiego młodego to mówił ze aż do 37 , inny z kolei ze nie ma badan które by mówiły ze to wogole coś daje na tym etapie. Słucham tego z którym mam zamiar rodzic. kazał dwa tyg jeszcze/ wychodzi jakoś 31+3 .Ale myśle ze pociągnę do samej wizyty kolejnej czyli coś koło 20 lipca. 32+3

Do góry