reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrześniowe mamy 2018

A tak z ciekawości - z czym się nie zgadzasz? Bo pod względem merytorycznym nie ma tutaj nic do zarzucenia, a ja że światopoglądem Magdy jestem bardzo blisko, więc to wszystko zlewa mi się w spójną całość, dlatego ciekawią mnie opinie innych ;)
No na przykład z tym że można pić 2 Lampki wina podczas karmienia
Te podejście że lekarza internistę trzeba brać na poprawke a czasem robić wbrew.
Oraz z tym by dziecko spało z mamą . Wiem że dzieci szybko się przyzwyczajają , dla mnie to jest poddanie dziecka kolejnemu stresu jeśli w końcu i tak do tego dojdzie, dziecko bd spało w łóżeczku a rodzice razem. Było jeszcze coś tam ale tak nie jestem w stanie sobie przypomnieć.
Ogólnie bardzo mi się książka podoba jak i droga ktora prowadzi każdą mamę- Magda.
Ale nie że wszystkim człowiek zgadzać się musi ;-) ;)

reklama
Te podejście że lekarza internistę trzeba brać na poprawke a czasem robić wbrew.
Oraz z tym by dziecko spało z mamą . Wiem że dzieci szybko się przyzwyczajają , dla mnie to jest poddanie dziecka kolejnemu stresu jeśli w końcu i tak do tego dojdzie, dziecko bd spało w łóżeczku a rodzice razem. Było jeszcze coś tam ale tak nie jestem w stanie sobie przypomnieć.
Ogólnie bardzo mi się książka podoba jak i droga ktora prowadzi każdą mamę- Magda.
Ale akurat o tym winie to fakty naukowe, a jeśli chodzi o internistę.. no niestety, lekarze nie wiedzą nic o laktacji i często się do tego nie przyznają. Gdybym nie brała poprawki na internistów, nie karmilabym prawie w ogóle, choćby dlatego, że dwóch odmówiło mi diagnostyki podczas karmienia, wbrew wiedzy naukowej. Znam takich geniuszy, którzy mamie karmiącej odmawiają leków przeciwbolowych, czy amoksycyliny. Wmawiają matce, że źle się czuje, bo karmi, albo wręcz zalecają odstawienie dziecka przed ukończeniem 1 r.z. bo tak.
Jeśli chodzi o wspolspanie to tak jak mówię, to już kwestia podejścia do rodzicielstwa i wychowania. Ja kocham wspolspanie i córka sama wyprowadziła się od nas z łóżka, jak uznała to za słuszne ;)

A co to za książka ? Wiem, że już było o tym ale tytuł i autor mi się nie zapamiętał

hej, ja kupuje tez. Ta pierwsza fala zakupow jest/bedzie naprawde kosztowna, mam nadzieje ze pozniej az tak duzych jednorazowych zakupow juz nie bedzie. Nie mam jakichs powaznych klopotow finansowych ale kazdego to rusza po kieszeni.. heh
O a który kupujesz? Ja kilka obserwuje na allegro używane bo jednak wolę zapłacić 200zl niż ponad 400 a przecież wcale nie muszę kupić zepsutego

Ja nie biorę dziecka do łóżka poprzednich też nie brałam tzn w nocy karmilam na swojej poduszce ale po jedzeniu bekniecie i od razu odkładalam do łóżeczka to jest moja jedyna zasada której się trzymam, w tyg śpię sama ale jak wraca mąż to jak tu się wyspać? Dosyć że trzeba w nocy wstawać to jeszcze uważać żeby przypadkiem nic małemu nie zrobić itp ja wiem ze każdy sobie ja właśnie mam taki swój plan i w ogóle rytm dnia, zawsze o 19 kapanie mleczko i spać jak było że stekali i wypluwali smoka to pochodziłam mówiłam ciii i pochodziłam itd itd oczywiste światło przyciemnione i cisza z tej swojej metody jestem dumna mam nadzieję że teraz też się uda, moje dzieci mają 9 i 6 lat a ja o godz 20 w domu mam już ciszę i święty spokój bo oni śpią i nawet choćbym chciała to nie są w stanie codziennie wytrzymywac dłużej, ja właśnie od tylu lat wieczory mam dla siebie książka, serial itp

O d
Znalazłam ;) to pebble. Jak masz pewność bezwypadkowy, to jak najbardziej bierz bez zastanowienia ;)
O dzięki za odp no biorę ma go dać do czyszczenia i napewno bezwypadkowy bo mamy cały czas kontakt jakby mieli nawet lekkie zderzenie to bym wiedziała zresztą to rodzina także dzięki jeszcze raz

reklama
O a który kupujesz? Ja kilka obserwuje na allegro używane bo jednak wolę zapłacić 200zl niż ponad 400 a przecież wcale nie muszę kupić zepsutego

Jeszcze nie mam pojecia, tez obserwuje kilka uzywanych. Chcialabym z kamerka ale te sa mega drogie wiec pewnie to i tak nie wchodzi w gre. Moj maz- informatyk powiedzial ze kupimy zwykly a kamerke do tego osobno :)

Do góry