reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Cześć mamusie :) podglądam forum już od jakiegoś czasu. Przyszła pora żeby w końcu się zarejestrować i przywitać. U mnie aktualnie połowa 31 tc, będzie syneczek. Mamą zostane po raz pierwszy. Pozdrawiam cieplutko wszystkie wrześnióweczki :*

Czesc:)
Czyli masz termin na pierwsze dni wrzesnia?

reklama
Są już moje wyniki z krwi.. mocz ok, krew też dobrze, hemoglobina troszkę podskoczyła i minimalnie zahacza o normę:)
Jak ktoś ma problemy to polecam żelazo brać plus Wit b6, b12 I c1000. Mi pomogło, po 1.5 mies troszkę drgnęło w gorę:)

Mi niestety na czczo cukier wychodzi za wysoki zawsze około 100 za tydzień diabetolog więc myślę że ja skończę na insulinie , nie wiem czemu tak jest pozostałe wyniki super. Nie mam już pomysłu jak to zmienić.
Co do liczenia ruchów to 3 razy dziennie ok godzinę po głównych posiłkach przez 15 minut. Jeśli nalicze 10 i więcej to jest super, jeśli nie to trzeba liczyć przez całą godzinę i jeśli jest mniej niż 6 to już niby za mało.
Mam nadzieję że nie nagmatwałam zbytnio
Spróbuj przed spaniem zjeść kromkę suchego chleba. Mi tłumaczyła pielęgniarka, że trzeba węglowodany złożone na noc jeść.
Kopiuje, więc te, co czytają drugi raz, to przepraszam.
Hej
Ja po wizycie, niezbyt wesoła. Chyba nie nadaje się na ciężarną. Szyjka oczywiście krotka, 14 mm, rozwarcie wewnętrzne na palec, zewnętrzne na opuszek. Mam leżeć, leżeć i jeszcze raz leżeć. Luteina, nospa, magnez. Więc leżę, czytam o wcześniakach i strasznie boli mnie od tego wszystkiego glowa :/
Dostawka jeszcze nie przyszla i nie wiem kiedy przyjdzie, bo firma kurierska leci w kulki (Fedex, nie polecam). Także nawet nie mogę się pocieszyć rozrastająca się wyprawką. Zamówiłam dzis prześcieradła do tej dostawki i pewnie przyjda przed nią.
Przytulam mocno i trzymam kciuki, żeby Miłosz jeszcze się tak na tę stronę nie spieszył!
Cześć mamusie :) podglądam forum już od jakiegoś czasu. Przyszła pora żeby w końcu się zarejestrować i przywitać. U mnie aktualnie połowa 31 tc, będzie syneczek. Mamą zostane po raz pierwszy. Pozdrawiam cieplutko wszystkie wrześnióweczki :*
Witamy :)

Dziewczyny, teraz chyba nie ma już patrzeć na zmianę terminu po USG. Najbardziej wiarygodny termin to ten po pierwszym USG prenatalnym, bo wtedy dzieci jeszcze rosną tak samo. Teraz każde rośnie i tyje we własnym tempie.

Tak, z om 2.09 a z usg 5.09 ;)

Ja z om na 9.09 ale z ostatniego usg już 29.08:p natomiast na tą chwilę zamierzam rodzić po 15 wrzesnia:D
1 września wysyłam mojego 7 latka do pierwszej klasy i chciałabym iść z nim pierwszego dnia i nawet 1wywiadowke ogarnąć. Synkowi się nie spieszylo więc liczę że siostra też pojdzie w jego slady:)

Plany i usg sobie, a życie pokaże..

StarAnia porozmawiaj z Miloszkiem proszę że ty wrzesniowka jestes a dopiero czerwiec. Chociaż znam 2 małych Miloszkow i to uparciuchy straszne.. zagroź mu że imię mu zmienisz.. Piotrusie to posłuszne chłopaki. Oczywiście żartuję.

Ja tez kilka kilo na plusie ale nie duzo przez cukrzyce waga stanela.. ale mala rosnie wiec ok przy cukrzycy tak podobno jest i to normalne lekarka mnie uspokoila ze dziecko ze mnie pobiera co potrzeba

Ostatnia edycja:
Spróbuj przed spaniem zjeść kromkę suchego chleba. Mi tłumaczyła pielęgniarka, że trzeba węglowodany złożone na noc jeść.Przytulam mocno i trzymam kciuki, żeby Miłosz jeszcze się tak na tę stronę nie spieszył!Witamy :)

Dziewczyny, teraz chyba nie ma już patrzeć na zmianę terminu po USG. Najbardziej wiarygodny termin to ten po pierwszym USG prenatalnym, bo wtedy dzieci jeszcze rosną tak samo. Teraz każde rośnie i tyje we własnym tempie.

Właśnie tak lekarze mówią że pierwsze, ale nie znam nikogo komu by się to zgadzało. Mi na pierwszym wyszło jak z miesiączki mniej więcej a dziecko po terminie.

Mi diabetllog wymienilq glukometr bo pierwszy zanizal wyniki teraz ok
Czasem pod 130 max 135.

Kinderbueno uwazaj na ten niski cukier ja sie wystraszylam jak raz mialam tak niski d9kladbie 68 mialam to sie wysyraszylam i lyzke miodu zjadlam. Mi lekarka mowila ze ponizen 70 nie moze schodzic hipoglikemia i hiperglikemia. ..podobno za niski cukier jest gorszy dla plodu niz za wysoki
Tak czytalam

reklama
Dziewczyny prosze napiszcie mi ze wymyslam i ze wszystko bedzie dobrze bo ja juz wariuje. Dzisiaj przyszedl facet konczyc montowac meble w sypialni i siedzialam w innym pokoku i nagle poczulam dziwny zapach, wiec sie ubralam i wyszlam z domu i dzwonilam do niego co to bylo, to powiedzial, ze rozpuszczalnik do silikonu i ze nie pomyslal :/ i teraz strasznie sie boje ze cos moglo sie stac dziecku od wdychania tego. Trwalo to moze 2-3 min jak bylam w domu i od tamtej pory nie wrocilam tam i dzisiaj spie u mamy. Maz tam byl po rzeczy, to mowi ze nic nie czuc. Co myslicie? I kiedy moge wracac do domu? Ja zaraz zwariuje :(

Do góry