Lepiej chyba brać Acard niż nie i mieć jakieś problemy. Jeśli lekarz zalecił to najwidoczniej jest potrzebny.Hejka.
Ja też wczoraj zaliczyłam wizyte u gina. Paulinka ma już 1239 g.(28+5) wszystko super. W przyszłym tygodniu mam jeszcze prenatalne.
I dostalam skierowanie na badania jakies specjalistyczne kokejene po krzepliwosci.
Kazał mi brać Acard 75 zapobiegawczo. Oczywiscie sie naczytalam że w ciąży sie nie powinno.
Ale wiem ze tu dziewczyny któreś biora.
Napiszcie mi prosze czy jakies skutki uboczne brania Acardu macie. I jaka dawke dostalyscie. Ja jutro zaczynam 30 tydzien i mam troche stresa.
reklama
No a tego pozbyć się to masakraO fuuu
18grudzien
Fanka BB :)
U mamusi bardzo dobrze synek się bawi a ja mam czas dla siebie, do później
Mama7
K. urodzony prawie 10 dni po terminie 3400 więc to chyba nie reguła...
Jestem wściekła. Na to mieszkanie i te pluskwy i cały WZL.
Czekam i męczę się cztery lata a ci mi dają byle co mimo że w prośbie było co i jak. I co albo znów będę czekać 4 lata bo rzekomo nie ma mieszkań (gie prawda bo mi baba ZGNu powiedziała że ona by dla mnie miała tylko w innym miejscu) więc chcą mi wcisnąć "PO ZNAJOMOŚCI" pierwszy lepszy szajs. Bo jak mnie stąd wyeksmitują to rodzicom dadzą jeszcze gorsze i zyskają 4 pokoje w ekstra lokalizacji przekażą to na komunalne i będą pobierać 1300 czynszu mies.
Nie chodziło mi że jak po terminie to duże dziecko, tylko jeśli wychodzi z usg większe to może być przenoszone. Tak twierdziła moja położna i u mnie się sprawdziło. Ja i mój mąż też więksi urodzeni po tp
kasiaczek89pl
Ja dziś idę na przełożona z piątku wizytę. Zobaczymy co i jak , z młodym , z szyjka , i z tymi nerkami.
Mama7
Cześć dziewczyny.
Ja też po usg dzisiaj. Córeczka 1656g i też termin przyspiesza na 29sierpnia. Jest główką w dół tak jak już od miesiąca i łożysko 1 stopień.
Kupiłam w smyk synkowi koszule i spodnie na rozpoczęcie roku i ślubowanie zaraz po. Wyhaczyłam też kilka drobiazgów dla mojej księżniczki.. najbardziej urzekły mnie opaseczki i czapeczki.. sukienko- body też już wcześniej chciałam, ale dopiero teraz cena zeszła do 15zl to wziełam wogole te opaseczki to m znalazł..
Ja też po usg dzisiaj. Córeczka 1656g i też termin przyspiesza na 29sierpnia. Jest główką w dół tak jak już od miesiąca i łożysko 1 stopień.
Kupiłam w smyk synkowi koszule i spodnie na rozpoczęcie roku i ślubowanie zaraz po. Wyhaczyłam też kilka drobiazgów dla mojej księżniczki.. najbardziej urzekły mnie opaseczki i czapeczki.. sukienko- body też już wcześniej chciałam, ale dopiero teraz cena zeszła do 15zl to wziełam wogole te opaseczki to m znalazł..
Załączniki
Mama7
Mąż mi też kupił czerwoną sukienkę w h&m ciążową z przeceny za 60zl. W sobotę urodziny bratanka to akurat. Ja w czerwieni raczej nie występuje, ale inne kolory po 140 to się przekonałam zauważyłam że w ciąży na swoje ubrania strasznie żydzę.. 2 mięs to szkoda kasy..
Załączniki
KatarzynaCarmen
Śliczne ubranka [emoji106] ładnie ci termin przyspieszył mi pozostał tak sam na 8.09 . Twoja dzidzia ładnie waży zaraz będzie miała 2kg [emoji123][emoji16]Cześć dziewczyny.
Kupiłam w smyk synkowi koszule i spodnie na rozpoczęcie roku i ślubowanie zaraz po. Wyhaczyłam też kilka drobiazgów dla mojej księżniczki.. najbardziej urzekły mnie opaseczki i czapeczki.. sukienko- body też już wcześniej chciałam, ale dopiero teraz cena zeszła do 15zl to wziełam wogole te opaseczki to m znalazł.. Zobacz załącznik 871498
Adell1994
Ładna jak będziesz w sobotę gotowa na urodziny to dodaj nam zdjęcie jak wyglądaszMąż mi też kupił czerwoną sukienkę w h&m ciążową z przeceny za 60zl. W sobotę urodziny bratanka to akurat. Ja w czerwieni raczej nie występuje, ale inne kolory po 140 to się przekonałam zauważyłam że w ciąży na swoje ubrania strasznie żydzę.. 2 mięs to szkoda kasy..Zobacz załącznik 871501
A córcia jaka już duża
reklama
Mama7
Śliczne ubranka [emoji106] ładnie ci termin przyspieszył mi pozostał tak sam na 8.09 . Twoja dzidzia ładnie waży zaraz będzie miała 2kg [emoji123][emoji16]
Dziękuję. Z synkiem na ostatnim usg w 35 tyg przyspieszył 3 tyg A i tak urodził się prawie tydzien po terminie wywoływany.. to tylko szacowanie.
Twoja też waży ładnie na swój wiek i termin.
30 tydzień ciąży to od kilograma do ponad 2 mogą ważyć..
Załączniki