reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Hejka.
Ja też wczoraj zaliczyłam wizyte u gina. Paulinka ma już 1239 g.(28+5) wszystko super. W przyszłym tygodniu mam jeszcze prenatalne.
I dostalam skierowanie na badania jakies specjalistyczne kokejene po krzepliwosci.
Kazał mi brać Acard 75 zapobiegawczo. Oczywiscie sie naczytalam że w ciąży sie nie powinno.
Ale wiem ze tu dziewczyny któreś biora.
Napiszcie mi prosze czy jakies skutki uboczne brania Acardu macie. I jaka dawke dostalyscie. Ja jutro zaczynam 30 tydzien i mam troche stresa.
Lepiej chyba brać Acard niż nie i mieć jakieś problemy. Jeśli lekarz zalecił to najwidoczniej jest potrzebny.

reklama
K. urodzony prawie 10 dni po terminie 3400 więc to chyba nie reguła...

Jestem wściekła. Na to mieszkanie i te pluskwy i cały WZL.
Czekam i męczę się cztery lata a ci mi dają byle co mimo że w prośbie było co i jak. I co albo znów będę czekać 4 lata bo rzekomo nie ma mieszkań (gie prawda bo mi baba ZGNu powiedziała że ona by dla mnie miała tylko w innym miejscu) więc chcą mi wcisnąć "PO ZNAJOMOŚCI" pierwszy lepszy szajs. Bo jak mnie stąd wyeksmitują to rodzicom dadzą jeszcze gorsze i zyskają 4 pokoje w ekstra lokalizacji przekażą to na komunalne i będą pobierać 1300 czynszu mies.

Nie chodziło mi że jak po terminie to duże dziecko, tylko jeśli wychodzi z usg większe to może być przenoszone. Tak twierdziła moja położna i u mnie się sprawdziło. Ja i mój mąż też więksi urodzeni po tp

Cześć dziewczyny.
Ja też po usg dzisiaj. Córeczka 1656g i też termin przyspiesza na 29sierpnia. Jest główką w dół tak jak już od miesiąca i łożysko 1 stopień.
Kupiłam w smyk synkowi koszule i spodnie na rozpoczęcie roku i ślubowanie zaraz po. Wyhaczyłam też kilka drobiazgów dla mojej księżniczki.. najbardziej urzekły mnie opaseczki i czapeczki.. sukienko- body też już wcześniej chciałam, ale dopiero teraz cena zeszła do 15zl to wziełam :) wogole te opaseczki to m znalazł..
20180627_134354.jpg

Załączniki

• 20180627_134354.jpg
    20180627_134354.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 299
Mąż mi też kupił czerwoną sukienkę w h&m ciążową z przeceny za 60zl. W sobotę urodziny bratanka to akurat. Ja w czerwieni raczej nie występuje, ale inne kolory po 140 to się przekonałam:p zauważyłam że w ciąży na swoje ubrania strasznie żydzę.. 2 mięs to szkoda kasy..
Screenshot_20180627-151836.jpg

Załączniki

• Screenshot_20180627-151836.jpg
    Screenshot_20180627-151836.jpg
    123 KB · Wyświetleń: 279
Cześć dziewczyny.
Ja też po usg dzisiaj. Córeczka 1656g i też termin przyspiesza na 29sierpnia. Jest główką w dół tak jak już od miesiąca i łożysko 1 stopień.
Kupiłam w smyk synkowi koszule i spodnie na rozpoczęcie roku i ślubowanie zaraz po. Wyhaczyłam też kilka drobiazgów dla mojej księżniczki.. najbardziej urzekły mnie opaseczki i czapeczki.. sukienko- body też już wcześniej chciałam, ale dopiero teraz cena zeszła do 15zl to wziełam :) wogole te opaseczki to m znalazł.. Zobacz załącznik 871498
Śliczne ubranka [emoji106] ładnie ci termin przyspieszył mi pozostał tak sam na 8.09 . Twoja dzidzia ładnie waży zaraz będzie miała 2kg [emoji123][emoji16]

Mąż mi też kupił czerwoną sukienkę w h&m ciążową z przeceny za 60zl. W sobotę urodziny bratanka to akurat. Ja w czerwieni raczej nie występuje, ale inne kolory po 140 to się przekonałam:p zauważyłam że w ciąży na swoje ubrania strasznie żydzę.. 2 mięs to szkoda kasy..Zobacz załącznik 871501
Ładna :) jak będziesz w sobotę gotowa na urodziny to dodaj nam zdjęcie jak wyglądasz :)
A córcia jaka już duża :)

reklama
Śliczne ubranka [emoji106] ładnie ci termin przyspieszył mi pozostał tak sam na 8.09 . Twoja dzidzia ładnie waży zaraz będzie miała 2kg [emoji123][emoji16]

Dziękuję. Z synkiem na ostatnim usg w 35 tyg przyspieszył 3 tyg A i tak urodził się prawie tydzien po terminie wywoływany.. to tylko szacowanie.
Twoja też waży ładnie na swój wiek i termin.
30 tydzień ciąży to od kilograma do ponad 2 mogą ważyć..

Załączniki

• Screenshot_20180627-152838.jpg
    Screenshot_20180627-152838.jpg
    145,5 KB · Wyświetleń: 72
Do góry