reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Dziękuję. Z synkiem na ostatnim usg w 35 tyg przyspieszył 3 tyg A i tak urodził się prawie tydzien po terminie wywoływany.. to tylko szacowanie.
Twoja też waży ładnie na swój wiek i termin.
30 tydzień ciąży to od kilograma do ponad 2 mogą ważyć..

No to teraz już większe rozpiętości mogą być :)

reklama
Cześć dziewczyny.
Ja też po usg dzisiaj. Córeczka 1656g i też termin przyspiesza na 29sierpnia. Jest główką w dół tak jak już od miesiąca i łożysko 1 stopień.
Kupiłam w smyk synkowi koszule i spodnie na rozpoczęcie roku i ślubowanie zaraz po. Wyhaczyłam też kilka drobiazgów dla mojej księżniczki.. najbardziej urzekły mnie opaseczki i czapeczki.. sukienko- body też już wcześniej chciałam, ale dopiero teraz cena zeszła do 15zl to wziełam :) wogole te opaseczki to m znalazł.. Zobacz załącznik 871498
Te sukienko body superasne kurde ale ładne ubranka

Ja nie kupuję wiązanych czapek
Ja mam jedną zwykłą i teraz zamówiłam dwie takie cienkie ale sznurowane. Na zimę będzie kombinezon miała z kapturem więc nie trzeba wełnianej czapy ale znów taka zwykła mogła by się zwijać.
Poza tym były piękne :laugh2:

Nie chodziło mi że jak po terminie to duże dziecko, tylko jeśli wychodzi z usg większe to może być przenoszone. Tak twierdziła moja położna i u mnie się sprawdziło. Ja i mój mąż też więksi urodzeni po tp
Czyli jednak muszę się na poważnie zabrać za to malowanie mieszkania :laugh2:
Klucha się nawącha farby to się odwróci jak przyzwoity noworodek łepkiem w dół i wyskoczy 2 tygodnie przed czasem :laugh2:

Kopiuje, więc te, co czytają drugi raz, to przepraszam.
Hej
Ja po wizycie, niezbyt wesoła. Chyba nie nadaje się na ciężarną. Szyjka oczywiście krotka, 14 mm, rozwarcie wewnętrzne na palec, zewnętrzne na opuszek. Mam leżeć, leżeć i jeszcze raz leżeć. Luteina, nospa, magnez. Więc leżę, czytam o wcześniakach i strasznie boli mnie od tego wszystkiego glowa :/
Dostawka jeszcze nie przyszla i nie wiem kiedy przyjdzie, bo firma kurierska leci w kulki (Fedex, nie polecam). Także nawet nie mogę się pocieszyć rozrastająca się wyprawką. Zamówiłam dzis prześcieradła do tej dostawki i pewnie przyjda przed nią.

Dostawka jeszcze nie przyszla i nie wiem kiedy przyjdzie, bo firma kurierska leci w kulki (Fedex, nie polecam). Także nawet nie mogę się pocieszyć rozrastająca się wyprawką. Zamówiłam dzis prześcieradła do tej dostawki i pewnie przyjda przed nią.
A jaką dostawkę zamówiłaś ?
I w którym tygodniu dokładnie.jesteś?
Lekarz coś mówił ile jeszcze przy takim leżeniu da radę wytrzymać orientacyjnie ?

reklama
Do góry