reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Ale to chyba tak jest. Jak ludzie widza, że ja w ciazy to zaczynaja tylko o tym ze mną gadać. A ja od pogaduch o tym mam Was i forum a tak normalnie to bym chciała gadać tak o wszystkim, jak kiedyś :)

Teraz to ciężko będzie. Każdy widzi nas przez pryzmat ciąży. Zreszta ja mało z kim rozmawiam a tym bardziej na temat ciąży staram się nie rozmawiać. Nawet w rodzinie.

Mnie to wkurzają pytania "to co teraz będzie?" i " to chyba już niedługo"

I co teraz będzie to moje ulubione:) u mnie to wszyscy się dziwią jakby to było niezwykle ze 30latka będzie mamą... dodatkowo mam wrażenie, że przygladajà mi się na zasadzie kiedy nawalę.. na szczęście nie rodzice ale siostra już tak. Dobrze, że w sumie jest daleko wiec osobiście mało będziemy mieć styczności

kasiaczek89pl - maseczka nawilżająca na przebarwienia 1duza łyżka jogurtu naturalnego i trochę kurkumy. Mieszamy nakładamy na 10 min i zmywamy letnią wodą. Gotowe!
Jeszcze dobra jest z sody i oleju kokosowego. 2 łyżeczki sody i 2 łyżeczki oleju kokosowego . Pod wpływem ciepła sam w dłoniach się rozpuszcza. Ta maseczka usuwa martwy naskórek i pozwala pozbyć się zaskórników. :biggrin2:

Hej,
ale postów naprodukowane :happy:
W koncu dzisiaj odwiedziłam położną, żeby zaktualizować deklarację bo troche sie pozmieniało w danych ;-) ;)
Zaprosiła na zajęcia,ruszają od 3 lipca, jak pozwoli czas to chetnie sie wybiorę dla przypomnienia.
U mnie zaczęło sie twardnienie brzucha i skurcze lekkie. Dzisiaj jeszcze dzidziol tak sie jakos ulozyl ze nie moglam oddechu złapać, połozyłam sie w koncu bo bylo mi słabo i zasnelam a teraz bede czuwala chyba w nocy bo na sen to nie licze...:hmm:
Położna mowila ze jak pierwszy porod zakonczyl sie CC to ona by nie ryzykowała i naciskala na drugie CC od razu...troche mnie zaskoczyla bo chcialabym urodzic naturalnie, wiem ze lekko nie bedzie bo juz kiedys lekarz mowil mi ze budowe mam taka ze ciezko bedzie rodzic,min. tylozgiecie macicy co podobno nie ulatwia itp., ale jakos tak mimo wszystko chcialam a teraz ta polozna...sama juz nie wiem...zglupialam.
Goj, ja bralam Tardyferon ale po cc wiec nie wiem jak z nim w ciazy sprawa wyglada, ja skutkow ubocznych nie mialam.
Co do pedicuru to poki co ogarniam sama, zobaczymy jak bedzie na koncowce.
Starania....brzusio BOSKi :yes:

Zrobiłam zamówienie w smyk bez małych różowych ubranek. Dumna jestem. Obkupilam synka na zaś. Tylko spodni mu brakuje a tak to i koszulki większe j szorty j gatki.. na zimę też ma wszystko więc z głowy. Lubię mieć dla niego rozmiar do przodu.

Ta maseczka to po prostu łyżeczka miodu i 1/3 łyżeczki kurkumy w proszku. Wymieszać i na twarz.. Tylko trudno to zmyć więc lepiej przed kąpaniem wieczornym, zmyć i jeszcze kąpać się zmyć drugi raz. A cera mega rozpromieniona...

reklama
kasiaczek89pl - maseczka nawilżająca na przebarwienia 1duza łyżka jogurtu naturalnego i trochę kurkumy. Mieszamy nakładamy na 10 min i zmywamy letnią wodą. Gotowe!
Jeszcze dobra jest z sody i oleju kokosowego. 2 łyżeczki sody i 2 łyżeczki oleju kokosowego . Pod wpływem ciepła sam w dłoniach się rozpuszcza. Ta maseczka usuwa martwy naskórek i pozwala pozbyć się zaskórników. :biggrin2:

Z sody robiłam ale z sama woda, super oczyszcza.. gorzej z trzymaniem sie na twarzy. Nie pomyślałam żeby dać olej. A myślisz ze z czarnuszki by się nadal ?

Do góry