reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Nie mogą odesłać, muszą sprawdzić.
Mnie mój też nie przekonuje jako wsparcie przy porodzie, dlatego chcę rodzic z doula ;)

Na pomoc mojego m też nie liczę, ale wolę żeby ktoś przytomny i zaufany, zeby potem mi dziecka przypilnował w sensie jak pójdą ważyć itp. Jak popatrzy przez co przechodzę też mu nie zaszkodzi.. A położna biorę bo nigdy nie wiem na kogo trafię, a ona jest że mną cały czas i ma wiedzę medyczną co się dzieje i co można zrobić aby było jak najlepiej.
My też rośniemy :sorry2:
Pieknie:)

reklama
Co za dzień... Od wczoraj wyraźnie odczuwam niedobór magnezu, bo jestem podenerwowana i rano tak charakterystycznie drgała mi powieka :( Poza tym wczoraj brzuch twardniał przy byle jakim większym wysiłku... :/ Wzięłam 3x po 2 tabletki Asmag, podjadłam czekolady i przynajmniej to drżenie powieki i twardnienie brzucha minęło. Z malutką chyba wszystko gra, bo dużo się rusza i fajnie odpowiada na nasze "zaczepki" ;)
Mimo to nastrój mam dzisiaj raczej byle jaki :( Jakoś wszystko martwi mnie o wiele bardziej niż zwykle i czuję się cały czas jak na granicy płaczu :/ Nawet poranny spacer po lesie i późniejszy wyjazd nad jezioro wyjątkowo ani trochę nie poprawily mi humoru :(
Zobacz załącznik 870665

Okazało się, że narzeczona kolegi jest w ciąży. Chyba 14 tydzień. To teraz już wiem, czemu w czasie ostatniej wizyty u nas z takim zaciekawieniem oglądała gazetki "Będę mamą" :)

Magnez lepiej się wchłania przez skórę. Zrób sobie kąpiele w soli magnezowej

Dziewczyny a miała któraś z was dużo szczawianow wapnia w moczu? :O to chyba też ma jakis związek z nerkami.

Bajdelka super tort, musiał być smaczny :) zdolnego masz męża.

Paula, ja zazdroszczę talentu :) od małego miałam zapał ale wszystko w mojej głowie wyglądało lepiej niż w rzeczywistości :( i jaką musisz mieć satysfakcję że sama tyle rzeczy dla Dziecka zrobiłaś :) podziwiam
No z nerkami. Bartek
Ja miałam w szpitalu no-spe i pyralgine, ale w kroplówce, więc nawet nie wiem ile. A że wypisałam się na żądanie, to nie dostalam żadnych zaleceń...
O właśnie pyralgine też tylko teraz na apapie jadę... u mnie te ataki 2 do 3 dni... więc może przetrwam... młodemu nie przeszkadza że matka cierpi.

Mąż zanim poszedł na mecz do kolegi przyniósł mi ciacho.. Teraz mam wyrzuty..
Od jutra zaczynam dietę bez cukru. Koniec z tym folgowaniem sobie

Mąż zanim poszedł na mecz do kolegi przyniósł mi ciacho.. Teraz mam wyrzuty..
Od jutra zaczynam dietę bez cukru. Koniec z tym folgowaniem sobie
Ja też muszę się trochę ogarnąć :/ Od kiedy byłam na tym nieszczęsnym badaniu na krzywą cukrową i wypiłam rano glukozę to teraz codziennie rano mam wielką ochotę na słodkie :/ Chyba tylko 2 dni wytrzymałam bez, a tak to codziennie podjadam coś słodkiego :/ Muszę sobie zrobić przerwę do piątku :)

Też podjadam te słodycze . Aż sama się sobie dziwię, przed ciaza bardzo sporadycznie miałam ochotę na coś słodkiego a teraz co rusz :oo:

reklama
Do góry