reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Wiecie co, naprawde zaczynam się bać porodu. Ze lekarze coś zbagatelizują, że będą zwlekać... Ze po prostu maja w dupie bo jesteśmy tylko statystykami.
Planuje rodzic prywatnie, ale jak nie donoszę i trafię na zły personel w państwowce na tych moich wsiach to się zalamę. Mam nadzieję że chociaż w Waszych większych miastach jest trochę lepiej :)

Ja tez kiedyś myślałam żeby rodzic prywatnie, ale boje się. Bo to dobre, gdy jest wszystko dobrze, s wystarczy, że się coś posypie to przewożą Cię do szpitala z oddziałem neonatologicznym a boje się tego marnowania czasu. Wiec liczę, że się uda... ale też się boje, że ktoś czegoś nie zauważy. Zbagatelizuje. Bólu i wszystkiego nie, tylko tego błędu:(

reklama
Cześć dziewczyny.
Nie sądziłam, że kiedykolwiek jeszcze trafię na to forum, ale zycie bywa przewrotne :-D
Jestem majowa mama 2008. Mam córkę Ige. Teraz będzie Gaja. TP 12.09. CC 05.09.
Ciąża podwyższonego ryzyka że względu na nadciśnienie (mam nadzieję opanowane). Teraz doszła cukrzyca. No tak wiek robi swoje
Od tygodnia jestem na zwolnieniu i myślę, że będę pojawiała się tu regularnie.
Pozdrawiam wszystkie wrześniowe mamy
Witamy :) też mam cukrzycę. Miałam podejrzenie nadciśnienia, ale po codziennym mierzeniu mam okej wyniki. A czemu CC już zaplanowane, jeśli można zapytać?
No niestety... Ja jak pojechalam do szpitala w 18 tc z tak spięta macica że nie dałam rady się ruszać i kłuciem w pochwie, przestraszona to się ordynator na mnie nadarl że czego płaczę i czy nie miałam kiedy przyjechać tylko w niedzielę wieczorem...
Gbur i cham!

StarAnia z tą osobą towarzyszącą też jest problem :) mój mąż jest taki specyficzny, małomowny i powolny... W ogóle szybciej by się na mnie nadarl że panikę sieje a nie opierdzielil obcą osobę...
A te baby z IP maja obowiązek mnie wziąć na ktg jak powiem że rodze albo ruchów nie czuje? Czy mogą mnie odesłać?
Nie mogą odesłać, muszą sprawdzić.
Mnie mój też nie przekonuje jako wsparcie przy porodzie, dlatego chcę rodzic z doula ;)

My też rośniemy :sorry2:

Załączniki

• 35971450_2665504586808871_7514644969160704000_n.jpg
    35971450_2665504586808871_7514644969160704000_n.jpg
    68 KB · Wyświetleń: 120
Z Iga miałam CC w 19-stej godz. od odejścia wód, błagałam lekarza o CC, bo myślałam że jeszcze trochę i umrę. Wazyla 4400.
Teraz CC ze względu na nadciśnienie, ulozenie poprzeczne i ostatecznie wiek. Chyba się cieszę, że cięcie i mam nadzieję że tym razem będzie sprawniej i mniej traumatycznie :-D

reklama
Co za dzień... Od wczoraj wyraźnie odczuwam niedobór magnezu, bo jestem podenerwowana i rano tak charakterystycznie drgała mi powieka :( Poza tym wczoraj brzuch twardniał przy byle jakim większym wysiłku... :/ Wzięłam 3x po 2 tabletki Asmag, podjadłam czekolady i przynajmniej to drżenie powieki i twardnienie brzucha minęło. Z malutką chyba wszystko gra, bo dużo się rusza i fajnie odpowiada na nasze "zaczepki" ;)
Mimo to nastrój mam dzisiaj raczej byle jaki :( Jakoś wszystko martwi mnie o wiele bardziej niż zwykle i czuję się cały czas jak na granicy płaczu :/ Nawet poranny spacer po lesie i późniejszy wyjazd nad jezioro wyjątkowo ani trochę nie poprawily mi humoru :(
IMG_20180624_184028116_HDR.jpg

Okazało się, że narzeczona kolegi jest w ciąży. Chyba 14 tydzień. To teraz już wiem, czemu w czasie ostatniej wizyty u nas z takim zaciekawieniem oglądała gazetki "Będę mamą" :)

Załączniki

• IMG_20180624_184028116_HDR.jpg
    IMG_20180624_184028116_HDR.jpg
    348 KB · Wyświetleń: 68
Do góry