reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

One pokazują się u osób z wysoką ilością i teraz pewnie palne melatoniny(?) chodzi mi o pigment skóry. Czym ciemniejsza karnacja tym linia ciemniejsza. Ja jej nigdy nie miałam bo mnie bliżej do albinosow.

Mi zaczela sie pojawiac kilka dni temu, tj. pomiedzy 29 a 30 tc

reklama
Mnie w nocy tak bolała głowa, że wsyskam i wzięłam tabletkę. Ostatnie dni dużo się działo i mało piłam.. poszukuję się w tym przyczyny. Dzisiaj już od rana 4 szklanki wody wypije.. zaraz pije dalej. Nam nadzieję że pomoże..

Dużo pij. Odpoczywaj. Postaraj się wyciszyć. Zadbaj o świeże powietrze.

Pada deszcz ale jaki piękny zapach powietrza! Uwielbiam. Choć bardziej to jesień przypomina niż lato nie narzekam. Kocham zapach letniego deszczu! Idę coś porobić bo wiszę na tym forum bezsensu ;) miłej soboty.

Pada deszcz ale jaki piękny zapach powietrza! Uwielbiam. Choć bardziej to jesień przypomina niż lato nie narzekam. Kocham zapach letniego deszczu! Idę coś porobić bo wiszę na tym forum bezsensu ;) miłej soboty.

E tam bez sensu , nie przesadzaj :) zawsze się coś pośmiejemy czy pogadamy. Ale fakt robota jest , sama się nie zrobi. Choćby na czworaka ale musimy .

U nas rano padało, ale zero zapachu. Na pomorzu chyba zrobiło się za zimno... :(

Ja tam wszędzie biegam z butelką wody. Jak gdzieś jadę i wiem, że trochę to potrwa to nawet się nie patyczkuję i biorę od razu butlę 1,5 litra, bo 0,5 to u mnie znika o tak cyk! i nie ma ;) Dzisiaj już kończe 2 butelkę 0,5 l. a jest dopiero 10 rano. Biedny S. co chwilę musi dźwigać po schodach kolejne sześciopaki, bo chwila moment i już wypite :D

Dziewczyny, kiedy pojawia się na brzuchu ta ciemniejsza linia? U mnie jeszcze nic takiego nie widać i zastanawiam się czy w ogóle się pokaże.
Ja tez nie mam tej linii i chyba w pierwszej ciazy tez nie mialam bo nie pamietam
Dziewczyny a mam do Was pytanie o śluz. Generalnie cytologia z początku ciąży II stopień co u mnie bywa czasem. No i niby wszystko tam ok. Nic nie piecze nie swędzi nie miałam żadnych leków dowcipnych a 3x w tej ciąży po podtarciu mam na papierze galaretowaty śluz. Bez zapachu. Biały jak śnieg. Dziś były to dwie "kulki" wielkości mniej więcej ziaren grochu. Wcześniej raz to był wielki skupiony glucior. I nie wiem zgłaszać to lekarzowi na wizycie czy nie? Bo może to normalne? W ogóle zaniepokoiłam się dziś poważnie bo w nocy jak poszłam na siku bolał mnie brzuch. Ale nie skurczowo. Tylko jakby drapało mnie od środka poniżej pępka powyżej łona potem ból ostry w okolicy lewego "jajnika" nie bardzo silny bo zasnelam. I zastanawiam się teraz bo to przeszło samo bez leków czy to moje porąbane jelita tak mi dokuczają czy coś.... Bo cholera czytam Was i chyba już zaczyna mi odbijać...
Ja bym zglosila lekarzowi.. ja tez juz schizuje coraz bardziej i doszukuje sie jakiegos zapalenia czy cos. A macie czasami taki klucie coraz mocniejsze i pozniej slabnace w szyjce jakby? Takie chwilowe?

To trzecie usg nalezy sie kazdemu zgodnie z planem ciazy z tego co wiem.. mysle, ze nie ma powodu, zeby nie robic!
Chodzi o to dodatkowe genetyczne. Szczegółowe USG trzeciego trymestru lekarz prowadzący powinien wykonać.
Hej dziewczyny! Jestem z tych co to czyta forum ale z ukrycia- napisałam raptem 2 wiadomości. Uwielbiam czytać forum ale jakoś nie udzielam się. A dzisiaj pisze bo chyba potrzeba mi otuchy... od wczoraj wyladowalam w szpitalu z lekkim plamieniem rano, miałam akurat wizytę u mojego gina więc poczekalam do niej i okazało się że widzi lekkie rozwarcie szyjki. No i skierowanie szpital aby podłączyć mnie do ktg. No i niestety okazało się że mam skurcze to co brałam za "wypychanie " się małego było stawianie się macicy w konsekwencji skurczy. I gdzieś przerażenie że to dopiero 27 tydz ciąży ....
Trzymam kciuki, żeby wszystko było ok! Jesteś pod fachową opieką i na pewno zrobią wszystko, aby maluszek został w środku jak najdłużej.
U mnie jutro 30 , kiedy to zleciało nie wiem :) dopiero co był 20 tydzień i myślałam, że a już połowa , a tutaj poród coraz to bliżej :)
Odnośnie uciekającego czasu kiedy będziecie pakowały torbę do szpitala ? :)
Ja na początku sierpnia chyba. Jak już popiorę i poprasuję te najmniejsze ubranka.
@Martoszka89 najważniejsze, że już jesteś pod obserwacją lekarzy! Będzie dobrze!A u mnie początek 27 tygodnia [emoji41]
98 dni do planowanego porodu. A przecież dopiero co było ponad 200, potem cały czas 3-cyfrowa liczba... Był spokój. A teraz powolutku zaczynam czuć że to już za chwilę :D

I wczoraj oswiecilam S. że za tydzień trzeba zamówić wózek. Był w szoku, że na to się czeka, cały czas myślał, że będzie można iść na ostatnią chwilę i po prostu kupić od ręki ;)
Ja w poniedziałek jadę zamówić wózek. Jak pytałam przez infolinię to mówili, że te popularne modele to około 2 tygodni się czeka, ale wolę już mieć do końca lipca i fotelik i wózek. Z BoboWózki biorę. W sklepie stacjonarnym słyszałam, że spuszczają trochę z ceny.
Ja tam wszędzie biegam z butelką wody. Jak gdzieś jadę i wiem, że trochę to potrwa to nawet się nie patyczkuję i biorę od razu butlę 1,5 litra, bo 0,5 to u mnie znika o tak cyk! i nie ma ;) Dzisiaj już kończe 2 butelkę 0,5 l. a jest dopiero 10 rano. Biedny S. co chwilę musi dźwigać po schodach kolejne sześciopaki, bo chwila moment i już wypite :D

Dziewczyny, kiedy pojawia się na brzuchu ta ciemniejsza linia? U mnie jeszcze nic takiego nie widać i zastanawiam się czy w ogóle się pokaże.
Ja mam już od bardzo dawna tę linię. Wszystkie znamiona i blizny też mi przyciemniały.
Dziewczyny a mam do Was pytanie o śluz. Generalnie cytologia z początku ciąży II stopień co u mnie bywa czasem. No i niby wszystko tam ok. Nic nie piecze nie swędzi nie miałam żadnych leków dowcipnych a 3x w tej ciąży po podtarciu mam na papierze galaretowaty śluz. Bez zapachu. Biały jak śnieg. Dziś były to dwie "kulki" wielkości mniej więcej ziaren grochu. Wcześniej raz to był wielki skupiony glucior. I nie wiem zgłaszać to lekarzowi na wizycie czy nie? Bo może to normalne? W ogóle zaniepokoiłam się dziś poważnie bo w nocy jak poszłam na siku bolał mnie brzuch. Ale nie skurczowo. Tylko jakby drapało mnie od środka poniżej pępka powyżej łona potem ból ostry w okolicy lewego "jajnika" nie bardzo silny bo zasnelam. I zastanawiam się teraz bo to przeszło samo bez leków czy to moje porąbane jelita tak mi dokuczają czy coś.... Bo cholera czytam Was i chyba już zaczyna mi odbijać...
Też mam dużo śluzu takiego gęstego, białego, ale najlepiej skonsultować to z lekarzem. Od tego jest.
W ogóle Wam powiem, że wczoraj przyszedł dopiero mój glukometr. I tak poszłam na kolacje z kumpela i zjadłam ( wiem, że nie do końca dobrze ) pierś z kurczaka grilowaną z sosem śmietanowo - kurkowym pieczone ziemniaczki i surówki i po godzinie cukier 90, dziś na czczo 57 a po śniadaniu ( 3 drobiowe parówki dwie kromki razowego i musztardy i ketchupu trochę ) i już 157. I już głupieje, ale ten weekend będę sobie sprawdzała :)

Bajdelka na weekend imprezuje chyba koło Ciebie bo w Piechowicach :) także pozdrawiam serdecznie :)
Może keczup był "chrzczony" cukrem albo chleb miał dodatek mąki o wysokim IG. Najlepiej poszukać chleba w piekarni o niskim IG.

reklama
@Martoszka89 najważniejsze, że już jesteś pod obserwacją lekarzy! Będzie dobrze!A u mnie początek 27 tygodnia [emoji41]
98 dni do planowanego porodu. A przecież dopiero co było ponad 200, potem cały czas 3-cyfrowa liczba... Był spokój. A teraz powolutku zaczynam czuć że to już za chwilę :D

I wczoraj oswiecilam S. że za tydzień trzeba zamówić wózek. Był w szoku, że na to się czeka, cały czas myślał, że będzie można iść na ostatnią chwilę i po prostu kupić od ręki ;)
Ha ha , mój to samo :D był w szoku że czas oczekiwania od 3 do 6 tyg ;) myślał że wejdziemy , kupimy i wyjdziemy z wózkiem :D

Do góry