reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Chociaż jedna atrakcja mniej :D U mnie chyba cały pigment poszedł w piersi :D A słyszałam ostatnio, że ta linia i przyciemnienie brodawek sutkowych to po to, żeby noworodek mógł łatwiej trafić do piersi, taki pas startowy o_o

Zwariowali w tym szpitalu? Przecież w ciązy unika się takich osób jak ognia, a oni Was z taką paskudą zamknęli. Niech sobie ją wezmą do dyżurki...
He he , pas startowy :D mi się brodawki przyciemniły i to bardzo, a lini jak nie było tak nie ma ;)

reklama
Ja zamawialam 30.04 wozek i fotelik. Wozek przyszedl tydz temu wiec poltora miesiaca a na fotelik w dalszym ciagu czekam :/ ma byc w poniedzialek

Hej dziewczyny a kupuję któraś z Was monitor oddechu ? Ja się zastanawiam, moja córa miała często bezdechy ale wtedy byłam młoda i chyba nie wiedziałam że istnieje coś takiego. Teraz się zastanawiam ale nie chcę bezsensu panikowac.

Ja mam delikatna linie, ledwo rzuca sie w oczy ale za to wlosy mi na brzuchu rosna i niedlugo bede jak malpiszon :/
@KINDERBUENOO88 no to teraz cierpliwosci zycze z glukometrem :D kurczak grillowany jak najbardziej, ale na sniadanie uwazalabym na parowki. Po pierwsze wedlug mojej rozpiski moge sobie pozwolic na maks poltora sztuki na glowne sniadanie, a po drugie ogolnie parowki z tego co wiem mocno potrafia podnosic cukier. Keczup rowniez ;)

Też mam włosy na brzuchu [emoji33][emoji33][emoji33]

Ja zamawialam 30.04 wozek i fotelik. Wozek przyszedl tydz temu wiec poltora miesiaca a na fotelik w dalszym ciagu czekam :/ ma byc w poniedzialek
O mamo, a co to za model, że tak długo?
O, tez na niego patrzyłam ;) Ale ostatecznie padło na adamexa vicco, bo spodobały mi się np. koła żelowe, które niby działają podobnie jak pompowane, ale nie trzeba ich pompować. Jak to będzie w praktyce to się okaże.

Na lipiec wstępnie zaplanowałam sobie:
- zamówienie wózka i fotelika, komody, łóżeczka, materacyka, kompletu pościeli, rożków itp. itd. - wszystko do spania, wszystko co potrzebne z apteki :)
I już tu wychodzą jakieś 4 tys. złotych.... ała.
Na sierpniu mam notatkę: kupić bujaczek, spakować torbę do szpitala, kupić zapas pieluszek, przewijak, stojak pod wanienkę i wanienka, kupić więcej ubranek. Tu chyba zmieścimy się w 1-1,2 tys. i konto bankowe wreszcie odetchnie :D
Od pierwszego dnia września to już tylko pranie ubranek, organizowanie pokoju i siedzenie jak na szpilkach.

Jeszcze muszę sporządzić sobie taką porządną listę do odkreślania co już mam/

reklama
O mamo, a co to za model, że tak długo?

O, tez na niego patrzyłam ;) Ale ostatecznie padło na adamexa vicco, bo spodobały mi się np. koła żelowe, które niby działają podobnie jak pompowane, ale nie trzeba ich pompować. Jak to będzie w praktyce to się okaże.

Na lipiec wstępnie zaplanowałam sobie:
- zamówienie wózka i fotelika, komody, łóżeczka, materacyka, kompletu pościeli, rożków itp. itd. - wszystko do spania, wszystko co potrzebne z apteki :)
I już tu wychodzą jakieś 4 tys. złotych.... ała.
Na sierpniu mam notatkę: kupić bujaczek, spakować torbę do szpitala, kupić zapas pieluszek, przewijak, stojak pod wanienkę i wanienka, kupić więcej ubranek. Tu chyba zmieścimy się w 1-1,2 tys. i konto bankowe wreszcie odetchnie :D
Od pierwszego dnia września to już tylko pranie ubranek, organizowanie pokoju i siedzenie jak na szpilkach.

Jeszcze muszę sporządzić sobie taką porządną listę do odkreślania co już mam/

Wczoraj ktoś pytal w sklepie o adamexa (nie wiem jaki konkretnie) to sprzedawca mówił o 2 miesiącach oczekiwania ...
My zakupy rozlozylismy w czasie (mimo moich obaw, że na wszystko jeszcze za wcześnie) więc na ten moment brakuje nam łóżeczka, wanienki, kosmetyków i drobnych rzeczy dla Malutkiej i koszul dla mnie :) chociaż pewnie okaże się, ze to jeszcze nie wszystko :)
Ale w sumie cieszę się, że najdroższy zakup w postaci wózka już za nami :)

Do góry