reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Chociaż jedna atrakcja mniej :D U mnie chyba cały pigment poszedł w piersi :D A słyszałam ostatnio, że ta linia i przyciemnienie brodawek sutkowych to po to, żeby noworodek mógł łatwiej trafić do piersi, taki pas startowy o_o

Zwariowali w tym szpitalu? Przecież w ciązy unika się takich osób jak ognia, a oni Was z taką paskudą zamknęli. Niech sobie ją wezmą do dyżurki...
He he , pas startowy :D mi się brodawki przyciemniły i to bardzo, a lini jak nie było tak nie ma ;)

reklama
Ja zamawialam 30.04 wozek i fotelik. Wozek przyszedl tydz temu wiec poltora miesiaca a na fotelik w dalszym ciagu czekam :/ ma byc w poniedzialek

Hej dziewczyny a kupuję któraś z Was monitor oddechu ? Ja się zastanawiam, moja córa miała często bezdechy ale wtedy byłam młoda i chyba nie wiedziałam że istnieje coś takiego. Teraz się zastanawiam ale nie chcę bezsensu panikowac.

Ja mam delikatna linie, ledwo rzuca sie w oczy ale za to wlosy mi na brzuchu rosna i niedlugo bede jak malpiszon :/
@KINDERBUENOO88 no to teraz cierpliwosci zycze z glukometrem :D kurczak grillowany jak najbardziej, ale na sniadanie uwazalabym na parowki. Po pierwsze wedlug mojej rozpiski moge sobie pozwolic na maks poltora sztuki na glowne sniadanie, a po drugie ogolnie parowki z tego co wiem mocno potrafia podnosic cukier. Keczup rowniez ;)

Też mam włosy na brzuchu [emoji33][emoji33][emoji33]

Ja zamawialam 30.04 wozek i fotelik. Wozek przyszedl tydz temu wiec poltora miesiaca a na fotelik w dalszym ciagu czekam :/ ma byc w poniedzialek
O mamo, a co to za model, że tak długo?
O, tez na niego patrzyłam ;) Ale ostatecznie padło na adamexa vicco, bo spodobały mi się np. koła żelowe, które niby działają podobnie jak pompowane, ale nie trzeba ich pompować. Jak to będzie w praktyce to się okaże.

Na lipiec wstępnie zaplanowałam sobie:
- zamówienie wózka i fotelika, komody, łóżeczka, materacyka, kompletu pościeli, rożków itp. itd. - wszystko do spania, wszystko co potrzebne z apteki :)
I już tu wychodzą jakieś 4 tys. złotych.... ała.
Na sierpniu mam notatkę: kupić bujaczek, spakować torbę do szpitala, kupić zapas pieluszek, przewijak, stojak pod wanienkę i wanienka, kupić więcej ubranek. Tu chyba zmieścimy się w 1-1,2 tys. i konto bankowe wreszcie odetchnie :D
Od pierwszego dnia września to już tylko pranie ubranek, organizowanie pokoju i siedzenie jak na szpilkach.

Jeszcze muszę sporządzić sobie taką porządną listę do odkreślania co już mam/

reklama
O mamo, a co to za model, że tak długo?

O, tez na niego patrzyłam ;) Ale ostatecznie padło na adamexa vicco, bo spodobały mi się np. koła żelowe, które niby działają podobnie jak pompowane, ale nie trzeba ich pompować. Jak to będzie w praktyce to się okaże.

Na lipiec wstępnie zaplanowałam sobie:
- zamówienie wózka i fotelika, komody, łóżeczka, materacyka, kompletu pościeli, rożków itp. itd. - wszystko do spania, wszystko co potrzebne z apteki :)
I już tu wychodzą jakieś 4 tys. złotych.... ała.
Na sierpniu mam notatkę: kupić bujaczek, spakować torbę do szpitala, kupić zapas pieluszek, przewijak, stojak pod wanienkę i wanienka, kupić więcej ubranek. Tu chyba zmieścimy się w 1-1,2 tys. i konto bankowe wreszcie odetchnie :D
Od pierwszego dnia września to już tylko pranie ubranek, organizowanie pokoju i siedzenie jak na szpilkach.

Jeszcze muszę sporządzić sobie taką porządną listę do odkreślania co już mam/

Wczoraj ktoś pytal w sklepie o adamexa (nie wiem jaki konkretnie) to sprzedawca mówił o 2 miesiącach oczekiwania ...
My zakupy rozlozylismy w czasie (mimo moich obaw, że na wszystko jeszcze za wcześnie) więc na ten moment brakuje nam łóżeczka, wanienki, kosmetyków i drobnych rzeczy dla Malutkiej i koszul dla mnie :) chociaż pewnie okaże się, ze to jeszcze nie wszystko :)
Ale w sumie cieszę się, że najdroższy zakup w postaci wózka już za nami :)

Do góry