reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

może być to wada która daje objawy, lub bezobjawowa. teoretycznie żyje się z nią normalnie, ale od początku już trzeba być pod kontrolą kardiologa. staram się na razie za dużo nie czytać w necie i się nie nakręcać..

na połówkowym usg gdzie badali przepływy było wszystko super.
ja chciałam odpuścić prywatnie to badanie, bo stwierdziłam że skoro mam dodatkowe kontrole w szpitalu teraz to już nie ma sensu. Ale teraz raczej się jednak zdecyduje, żeby zobaczył serduszko też inny lekarz niż ten ze szpitala.
żałuję teraz wyboru ginekologa prowadzącego, bo z tego co widzę to nic sobą nie reprezentuje ta kobieta. nie dosc, że kasuje prywatnie, to jeszcze ma średni sprzęt, nie bada tych przepływów a zdjęcia jakie mi daje po wizycie to już bez komentarza. sama mnie odsyła do innych lekarzy, ogólnie jest bardzo miła ale w przyszłości na pewno jej nie wybiorę do prowadzenia ciąży.

infekcję skończyłam leczyć w zeszłym tygodniu, dzis zaniosłam mocz na posiew kontrolny, dlatego lekarz mówił że może infekcja już nie daje objawów, ale jest niedoleczona dlatego serduszko dziecka czasem w takich sytuacjach jest jakby "przeciążone" i niedomaga, później wraca do normy.

echo dzisiaj w szpitalu miałam robione ze względu na cukrzycę
A dodatkowe badania w szpitalu masz ze wzgledu na cukrzyce czy dlaczego?

reklama
Ja to dziś wymiękłam... Nikt mi nie dał usiąść na tym zakończeniu a założyłam obcasik. Niby niewielki 3cm a zwyczajnie od tego bębna rozbolało mnie wszystko od spojenia po paznokcie u nóg. W domu porzygałam się kwasem... i zasnęłam dzięki czemu teraz boli mnie gardło od wymiotów i głowa od spania. Pogoda za...sta a ja i tak flak.

Co do tego 3 USG nie wiem jak to jest. Na pewno 3 będę jakieś tam miała ale czy stricte genetyczne czy tylko takie dokładne nie wiem... już mi to bez różnicy... ja serio maraton po schodach w 36tc zrobię żeby urodzić MAM DOŚĆ bycia w ciąży.

Co do tego 3 USG nie wiem jak to jest. Na pewno 3 będę jakieś tam miała ale czy stricte genetyczne czy tylko takie dokładne nie wiem... już mi to bez różnicy... ja serio maraton po schodach w 36tc zrobię żeby urodzić MAM DOŚĆ bycia w ciąży.
Jak zadziala na Ciebie chodzenie po schodach :) ja w pierwszej ciazy chodzilam po kilka km szybkim tempem, pozniej w szpitalu calymi dniami chodzilam po schodach a i tak mialam wywolywany 11 dni po terminie i skonczylo sie cc :)

Ja sobie załatwię jakieś schody to też zrobię sobie maraton ;) przed domem mam jeden stopień tylko ;) też mam już dość tej ciąży ..

Mnie od wczoraj wieczorem głowę pęka.. długo wytrzymałam bez, ale w końcu wzięłam apap

Ja prowadzę ciążę w medicower i mam skierowanie ok 30 tyg ciąży żeby zrobić. Lekarza mam za półtora tygodnia w poniedziałek 2 lipca, to na badanie idę w tą środę 27 czerwca. Z tym że 2 genetyczne miałam robić w szpitalu na Wilanowie, a te już mogę wszędzie więc chyba ma trochę niższą "rangę" . Pytałam na ostatniej wizycie, czy to ostatnie usg to mi powiedział, że będziemy robić ile będzie trzeba.
Z synkiem robiłam 12, 20, 31, 36

Mnie od wczoraj wieczorem głowę pęka.. długo wytrzymałam bez, ale w końcu wzięłam apap

Ja prowadzę ciążę w medicower i mam skierowanie ok 30 tyg ciąży żeby zrobić. Lekarza mam za półtora tygodnia w poniedziałek 2 lipca, to na badanie idę w tą środę 27 czerwca. Z tym że 2 genetyczne miałam robić w szpitalu na Wilanowie, a te już mogę wszędzie więc chyba ma trochę niższą "rangę" . Pytałam na ostatniej wizycie, czy to ostatnie usg to mi powiedział, że będziemy robić ile będzie trzeba.
Bo na NFZ 3 do 4 są obowiązkowe... gdzieś miałam taką rozpiskę...

reklama

Ja też mam lekarza 2 lipca, także muszę zrobić krew i mocz w przyszłym tygodniu. A najgorsze że mój prowadzący nic nie powiedział o usg 3 trymestru i mi wypadło z głowy żeby się zapisać . Muszę zadzwonić w poniedziałek prywatnie i zapytać może się uda w przyszłym tyg jeszcze zrobić

Do góry