reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrześniowe mamy 2018

może być to wada która daje objawy, lub bezobjawowa. teoretycznie żyje się z nią normalnie, ale od początku już trzeba być pod kontrolą kardiologa. staram się na razie za dużo nie czytać w necie i się nie nakręcać..

na połówkowym usg gdzie badali przepływy było wszystko super.
ja chciałam odpuścić prywatnie to badanie, bo stwierdziłam że skoro mam dodatkowe kontrole w szpitalu teraz to już nie ma sensu. Ale teraz raczej się jednak zdecyduje, żeby zobaczył serduszko też inny lekarz niż ten ze szpitala.
żałuję teraz wyboru ginekologa prowadzącego, bo z tego co widzę to nic sobą nie reprezentuje ta kobieta. nie dosc, że kasuje prywatnie, to jeszcze ma średni sprzęt, nie bada tych przepływów a zdjęcia jakie mi daje po wizycie to już bez komentarza. sama mnie odsyła do innych lekarzy, ogólnie jest bardzo miła ale w przyszłości na pewno jej nie wybiorę do prowadzenia ciąży.

infekcję skończyłam leczyć w zeszłym tygodniu, dzis zaniosłam mocz na posiew kontrolny, dlatego lekarz mówił że może infekcja już nie daje objawów, ale jest niedoleczona dlatego serduszko dziecka czasem w takich sytuacjach jest jakby "przeciążone" i niedomaga, później wraca do normy.

echo dzisiaj w szpitalu miałam robione ze względu na cukrzycę
A dodatkowe badania w szpitalu masz ze wzgledu na cukrzyce czy dlaczego?

reklama
Ja to dziś wymiękłam... Nikt mi nie dał usiąść na tym zakończeniu a założyłam obcasik. Niby niewielki 3cm a zwyczajnie od tego bębna rozbolało mnie wszystko od spojenia po paznokcie u nóg. W domu porzygałam się kwasem... i zasnęłam dzięki czemu teraz boli mnie gardło od wymiotów i głowa od spania. Pogoda za...sta a ja i tak flak.

Co do tego 3 USG nie wiem jak to jest. Na pewno 3 będę jakieś tam miała ale czy stricte genetyczne czy tylko takie dokładne nie wiem... już mi to bez różnicy... ja serio maraton po schodach w 36tc zrobię żeby urodzić MAM DOŚĆ bycia w ciąży.

Co do tego 3 USG nie wiem jak to jest. Na pewno 3 będę jakieś tam miała ale czy stricte genetyczne czy tylko takie dokładne nie wiem... już mi to bez różnicy... ja serio maraton po schodach w 36tc zrobię żeby urodzić MAM DOŚĆ bycia w ciąży.
Jak zadziala na Ciebie chodzenie po schodach :) ja w pierwszej ciazy chodzilam po kilka km szybkim tempem, pozniej w szpitalu calymi dniami chodzilam po schodach a i tak mialam wywolywany 11 dni po terminie i skonczylo sie cc :)

Ja sobie załatwię jakieś schody to też zrobię sobie maraton ;) przed domem mam jeden stopień tylko ;) też mam już dość tej ciąży ..

Mnie od wczoraj wieczorem głowę pęka.. długo wytrzymałam bez, ale w końcu wzięłam apap

Ja prowadzę ciążę w medicower i mam skierowanie ok 30 tyg ciąży żeby zrobić. Lekarza mam za półtora tygodnia w poniedziałek 2 lipca, to na badanie idę w tą środę 27 czerwca. Z tym że 2 genetyczne miałam robić w szpitalu na Wilanowie, a te już mogę wszędzie więc chyba ma trochę niższą "rangę" . Pytałam na ostatniej wizycie, czy to ostatnie usg to mi powiedział, że będziemy robić ile będzie trzeba.
Z synkiem robiłam 12, 20, 31, 36

Mnie od wczoraj wieczorem głowę pęka.. długo wytrzymałam bez, ale w końcu wzięłam apap

Ja prowadzę ciążę w medicower i mam skierowanie ok 30 tyg ciąży żeby zrobić. Lekarza mam za półtora tygodnia w poniedziałek 2 lipca, to na badanie idę w tą środę 27 czerwca. Z tym że 2 genetyczne miałam robić w szpitalu na Wilanowie, a te już mogę wszędzie więc chyba ma trochę niższą "rangę" . Pytałam na ostatniej wizycie, czy to ostatnie usg to mi powiedział, że będziemy robić ile będzie trzeba.
Bo na NFZ 3 do 4 są obowiązkowe... gdzieś miałam taką rozpiskę...

reklama

Ja też mam lekarza 2 lipca, także muszę zrobić krew i mocz w przyszłym tygodniu. A najgorsze że mój prowadzący nic nie powiedział o usg 3 trymestru i mi wypadło z głowy żeby się zapisać . Muszę zadzwonić w poniedziałek prywatnie i zapytać może się uda w przyszłym tyg jeszcze zrobić

Do góry