reklama
Ja też jestem w Medicower Gdynia nie jestem zadowolona z ich obsługi ludzi którzy maja pakiety traktują gorzej.. nawet usłyszlalm to od jednego z ich lekarzy ..Mnie od wczoraj wieczorem głowę pęka.. długo wytrzymałam bez, ale w końcu wzięłam apap
Ja prowadzę ciążę w medicower i mam skierowanie ok 30 tyg ciąży żeby zrobić. Lekarza mam za półtora tygodnia w poniedziałek 2 lipca, to na badanie idę w tą środę 27 czerwca. Z tym że 2 genetyczne miałam robić w szpitalu na Wilanowie, a te już mogę wszędzie więc chyba ma trochę niższą "rangę" . Pytałam na ostatniej wizycie, czy to ostatnie usg to mi powiedział, że będziemy robić ile będzie trzeba.
Z synkiem robiłam 12, 20, 31, 36
kasiaczek89pl
Fanka BB :)
No ja tez mam co wizyte usg i wtedy tak pobieznie patrZy czy sersce dobrze bije i wszysko ok , organy wewnetrzne, mozg i konczyny. A prenatalne to poprostu wszystko to samo tylko dokladniej z mierzeniem
To u mnie zwykle usg jest bardziej szczegółowe prenatalne a zwłaszcza połówkowe było na odczepnego. Teraz u tego lekarza co chodzę to robią 3 trymestru to może będzie porządne
D
Deleted member 180961
Gość
Tak, ze wzgledu na cukrzyceA dodatkowe badania w szpitalu masz ze wzgledu na cukrzyce czy dlaczego?
Trzymam kciuki, żeby wszystko było ok.u mnie jak nie urok to sraczka ;[ wczoraj dobre wiadomości, dzisiaj po wizycie w szpitalu gorsze - małemu się nie domyka zastawka trójdzielna w serduszku na razie doktor powiedział, żeby się tym nie przejmować bo to może być spowodowane moją ostatnią infekcją pęcherza.
no ale jak tu się nie denerwować, ciągle coś.. ;/ kontrola za 3 tygodnie i wtedy bedzie wiadomo, czy od infekcji czy wada serca
Tego stricte prenatalnego nie robię. Miałam dwa genetyczne prywatnie, a oprócz tego mój ginekolog robi bardzo dokładne USG na każdej wizycie i oprócz tego robił mi USG drugiego trymestruz więc i trzeciego też pewnie będzie.A wcześniej na usg nie było widać że się ie domyka?
A tak przy okazji to dziewczyny robicie badania prenatalne te trzecie, ktore są od 28 do 32 tygodnia?
3 USG są obowiązkowe, ale dziewczynom chyba chodziło o te takie bardzo szczegółowe, genetyczne.Z tego co czytam w internecie wynika, że te 3 badania są obowiązkowe, więc to trzecie będę miała albo na wizycie 10 lipca albo miesiąc później.
kasiaczek89pl
Kurcze ja sie zastanawialam czy robic. Pierwsze i drugie robilam. Oprocz tego mam USG co wizyte czyli co 3 tygodnie. Nie wiem sama.
Zazwyczaj zwykłe usg jest mniej szczegółowe wiec warto.
kasiaczek89pl
Co do tego 3 USG nie wiem jak to jest. Na pewno 3 będę jakieś tam miała ale czy stricte genetyczne czy tylko takie dokładne nie wiem... już mi to bez różnicy... ja serio maraton po schodach w 36tc zrobię żeby urodzić MAM DOŚĆ bycia w ciąży.
Mam tak samo , z tym rodzeniem i ze mam dość. Jak ktoś ok znosi i nie ma problemów to inaczej , ale przy dodatkowych problemach to ciąża wcale nie jest takim wspaniałym czasem.
Adell1994
Też tak uważam . Ja mam pakiet pracowniczy medicover i nie jestem jakps super zachwycona. Mamy takiego gina podobno najlepszy w okolicy i chciałam u niego prowadzić ciążę to wizytę za 4 miesiące chciała mi umówić na medicover a koleżanka poszła i prywatnie miała wizytę 3 tyg później u niego .Ja też jestem w Medicower Gdynia nie jestem zadowolona z ich obsługi ludzi którzy maja pakiety traktują gorzej.. nawet usłyszlalm to od jednego z ich lekarzy ..
kasiaczek89pl
Trzymam kciuki, żeby wszystko było ok.Tego stricte prenatalnego nie robię. Miałam dwa genetyczne prywatnie, a oprócz tego mój ginekolog robi bardzo dokładne USG na każdej wizycie i oprócz tego robił mi USG drugiego trymestruz więc i trzeciego też pewnie będzie.3 USG są obowiązkowe, ale dziewczynom chyba chodziło o te takie bardzo szczegółowe, genetyczne.
Tak o to chodziło.
reklama
Też tak uważam . Ja mam pakiet pracowniczy medicover i nie jestem jakps super zachwycona. Mamy takiego gina podobno najlepszy w okolicy i chciałam u niego prowadzić ciążę to wizytę za 4 miesiące chciała mi umówić na medicover a koleżanka poszła i prywatnie miała wizytę 3 tyg później u niego .
Ja postanowiłam że we wtorek ostatni raz tam ide, no tylko bede tam chodziła po skierowania na badania i porobie te badania bo za darmo tzn.tez mam pakiet pracowniczy w Lidlu takie gwarantują ... przerzucam się na innego lekarza prowadzącego... Bo ten Medicover mnie wykończy..