reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Później was Doczytam jako lektura do łóżka, już po wizycie dziś jestem zadowolona mały ma się dobrze nawet widziałam jak otwiera usta, rośnie jak na drożdżach jest o dwa tyg większy niż powinien,ułożony posladkowo, szyjka długa,zapas heparyny mam, pytałam o ten acard powiedział że mam brać do 35tc i to że w ulotce jest napisane że nie można w trzecim trymestrze to obalil mit powiedział że on kieruje się nowoczesnym leczeniem udowodnionymi badaniami i jest pewien że w moim przypadku te tabletki pomagają a nie szkodzą, może wam się też przyda ta wiedza ale zapytałam go o pepowine czy lekarz widzi na usg czy dziecko jest owiniete pepowina powiedział że widzą i że do dwóch razy owiniecia nie mówią pacjentce dopiero przy trzecim razie informują i obserwują, uspokoił mnie ze w razie czego on jest od tego aby to dostrzec i odpowiednio poprowadzić ciaze, poinformowałalam swojego również o mojej poprzedniej ciężkiej cesarce że zostałam zarażona gronkowcem i że o mały włos nie dostałam zapalenia otrzewnej w sumie dobrze wyszło że to powiedziałam bo zachowa odpowiednie leczenie po cesarce dostanę od razu antybiotyk itp oraz zapewnił mnie ze z jego strony całe rozwiązanie ciąży odbędzie się pod jego kontrola i że tak jak sobie życzę zostanę porządnie zszyta i wyczyszczona - dzisiejsza wizyta bardzo mnie uspokoiła, heparyne będę brać nawet do 6tyg po cesarce, później wyślę wam fotkę małego..... Ktoś pytał o prenatalne ja robię właśnie za niecały miesiąc u swojego lekarza 45min szczegółowe usg do tego jak się uda fajne zdjęcia 3d cena 250zl

reklama
Zapas heparyny i Damianek

Załączniki

• DSC_2029.JPG
    DSC_2029.JPG
    876,5 KB · Wyświetleń: 116
  • DSC_2028.JPG
    DSC_2028.JPG
    899,3 KB · Wyświetleń: 113
Też tak uważam . Ja mam pakiet pracowniczy medicover i nie jestem jakps super zachwycona. Mamy takiego gina podobno najlepszy w okolicy i chciałam u niego prowadzić ciążę to wizytę za 4 miesiące chciała mi umówić na medicover a koleżanka poszła i prywatnie miała wizytę 3 tyg później u niego .

W Warszawie jest dokładnie tak samo.. wcześniej miałam luxmed i na tych samych zasadach. Ale za pakiet płac i mi pracą i chodzę tam aby mieć skierowania na badania.. fakt dużo zależy od lekarza.
W luxmed w poprzedniej ciazy miałam fajna polecana lek i było super- z tym że ciąża bezproblemowa.
W medicower dostanie się do polecanego lekarza jest niemożliwe. Poszłam więc do przypadkowego do kto tego trafiłam na usg potwierdzenia ciąży i polubiłam go.
Ale ja oprócz tego chodzę do lekarza z żelaznej, z odrobiną szczęścia może trafię na nią przy porodzie jak poprzednio:)

U mnie wizyta też 2go lipca.
Samych prenatalnych też nie robiłam, lekarz nie namawiał i w sumie sam za każdym razem robi dokładne USG, wszystko mierzy , słucha serduszko. Także jestem zadowolona, tym bardziej że ma podpisaną umową z NFZ .

reklama
Do góry