reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Widzę, że u was przygotowania pełną parą a ja jeszcze nawet nie zaczęłam prać ubranek. Muszę się zmobilizować i pojechać po środek do prania i zacznę bo później będzie pewnie coraz to ciężej .
W ogóle jak wstaje z łóżka i napinam brzuch to tak jakby z mięśni robi mi się taki namiot , dziwnie to wygląda . Nie wiem czy powinnam się tym martwić i coś z tym robić. @StarAnia tak w pierwszej chwili pomyślałam że Ty możesz coś poradzić

reklama
Widzę, że u was przygotowania pełną parą a ja jeszcze nawet nie zaczęłam prać ubranek. Muszę się zmobilizować i pojechać po środek do prania i zacznę bo później będzie pewnie coraz to ciężej .
W ogóle jak wstaje z łóżka i napinam brzuch to tak jakby z mięśni robi mi się taki namiot , dziwnie to wygląda . Nie wiem czy powinnam się tym martwić i coś z tym robić. @StarAnia tak w pierwszej chwili pomyślałam że Ty możesz coś poradzić
Nie rób tak, kiedy wstajesz, przekręc się na bok i wstawaj właśnie z tej pozycji. Na tym etapie ciąży nasze mięśnie proste brzucha dość mocno się już rozeszły, żeby nie utrwalać tego, musimy o nie dbać, m.in. właśnie przez odpowiednie podnoszenie sie z pozycji leżącej. Po porodzie warto umówić się z fizjoterapeuta uroginekologicznego, który pokaże jak dbać o mięśnie po porodzie. To ważne, ponieważ zaniedbane mogą prowadzić do patologicznego rozejścia mięśni prostych brzucha, przepukliny kresy białej, obniżenia narządów rodnych i nietrzymania moczu.

Nie rób tak, kiedy wstajesz, przekręc się na bok i wstawaj właśnie z tej pozycji. Na tym etapie ciąży nasze mięśnie proste brzucha dość mocno się już rozeszły, żeby nie utrwalać tego, musimy o nie dbać, m.in. właśnie przez odpowiednie podnoszenie sie z pozycji leżącej. Po porodzie warto umówić się z fizjoterapeuta uroginekologicznego, który pokaże jak dbać o mięśnie po porodzie. To ważne, ponieważ zaniedbane mogą prowadzić do patologicznego rozejścia mięśni prostych brzucha, przepukliny kresy białej, obniżenia narządów rodnych i nietrzymania moczu.
Dziękuję , to wstawianie tylko z pozycji kiedy jestem bokiem i coś jeszcze na tym etapie trzeba pilnować ?

Małopolskie :happy: zapraszam :happy: nie wiem czy to wina pogody czy jak ale nie.moge sie zmobilizowac do działania...no tragedia normalnie, dobrze ze obiad juz ogarnięty. Idę nastawić pranie i biorę się za segregację dokumentów...bo nagromadziło się mnóstwo zaległych, starych papierów....
Ja dzisiaj mam mega zjazd. Normalnie 0 energii. Ledwie chodzę.

No ledwo zipie!!! Miałam spać nie śpię patrzę słońce to wypralam rozm 62 i cofam co powiedziałam dużo tego poukładane tam nie widać a 3pelne sznurki na dworze, pije kawę bo muszę dojść do siebie zaraz przyjdą córki zjedzą lazanki które robiłem byle jak aby było bo jakiś sił nie mam, zabieram synka z przedszkola i jade z nimi robić zdjęcia do dowodów zbieram się dość długo a że na kolonii będą mieć wycieczkę promem na wyspę Szwecka to musiałam się zmobilizować...... I przyszedł kocyk!!!!! Dobrze ze to inpost zapłaciłam karta bo nawet z domu nie mam sił wychodzić i wiecie co jest boski!!!! Piękny, miękki taki ekskluzywny!!!! Wiem że drogi ale wart tej ceny więc wam polecam kolor błękit śliczny i ta miękkość baby będzie zadowolone teraz to mam nadzieję że go nie upapram czymś i że nikt mi nie ukradnie!!!!! :realmad:
A w ogóle dużo tego na początku do prania bo i został mi rozm 68,posxielo,pieluszki i czapki skarpetki, jejku przy 4 dzieci to ja od Żelazka nie odejde pocieszam się że teraz przy trójce nawet sprawnie mi to idzie, ale nie mogę pozwolić sobie na zastój bo wtedy gromadzi się wszystko na raz.....
Ja Cię podziwiam, że troje tak sprawnie ogarniasz :). A kocyk będziesz prala przed uzyciem? Ciekawa jestem czy nie straci na wyglądzie.

reklama
Do góry