reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Dzień dobry :)

@Myszawa też mam te bodziaki z auchan. Wzięłam 56 i planuje zabrać je jako ubranko do szpitala tylko zastanawiam się jak będą wyglądały po praniu, jak zachowa się nadruk i czy nie zmniejsza mi się przypadkiem jeszcze bardziej, bo już teraz jest to bardzo małe 56 w porównaniu do body ze smyka.

Też wczoraj oglądaliśmy mecz. Okropny ze mnie kibic, bo spodziewałam się przegranej z Senegalem ;)

Dzisiaj znowu szkoła rodzenia. Jakoś zmuszę się żeby pojechać. Zeszlotygodniowy wykład o zaletach bankowania krwi pępowinowej zostawił po sobie niesmak, mam nadzieje że dziś będzie ciekawiej.

Potraktuj to jako godzinka dla zabicia czasu. Może akurat coś Ci wpadnie w ucho? Trzymam kciuki za coś ciekawego.
Pewnie te banki krwi coś spowodują i stąd takie zainteresowanie. Jak dla mnie to powinno być 5 min wspominane A jak ktoś zainteresowany to i tak sobie doczyta

reklama
Cześć dziewczyny.
Na mnie dzisiaj czeka góra prasowania. A wypożyczyła sobie fajne książki i zapewne stracę poczucie czasu..
Co robicie na obiad dzisiaj? Szukam inspiracji bo wydaje mi się że ciągle to samo u nas. Tylko błagam nie każcie mi pierogów kleić.

Cześć dziewczyny.
Na mnie dzisiaj czeka góra prasowania. A wypożyczyła sobie fajne książki i zapewne stracę poczucie czasu..
Co robicie na obiad dzisiaj? Szukam inspiracji bo wydaje mi się że ciągle to samo u nas. Tylko błagam nie każcie mi pierogów kleić.
U mnie dzisiaj ziemniaki z sosem i kalafior bułka :)

Potraktuj to jako godzinka dla zabicia czasu. Może akurat coś Ci wpadnie w ucho? Trzymam kciuki za coś ciekawego.
Pewnie te banki krwi coś spowodują i stąd takie zainteresowanie. Jak dla mnie to powinno być 5 min wspominane A jak ktoś zainteresowany to i tak sobie doczyta
Pewnie po prostu szpital nieźle na tym zarabia, że pozwala polskiemu bankowi komórek zabierać godzinę ze spotkań szkoły rodzenia ;) dzisiaj ma być 2 okres porodu. Miał być tydzień temu grrrrr... Może położna powie przy okazji co warto że sobą zabrać do naszego szpitala. A jak nie powie to sama zapytam, czy lista, która podali na stronie to wszystko czego ode mnie wymagają i na ile trzeba się jej trzymać jeśli chodzi np. o kaftaniki, których najchętniej w ogóle bym nie kupowała.

hej dziewczyny, a czy mozna do pracy wrocic po 6 miesiacach od urodzenia malego, np. na czesc etatu?
Mi się wydaję, że po tym "obowiazkowym" okresie macierzyńskiego można. Potem reszta to urlop rodzicielski i możecie się nim dzielić z partnerem. Czytałam gdzieś, że, jeśli nie wybierzesz wszystkiego ciurkiem, możesz wybierać ten urlop częściami do chyba 4. roku życia dziecka. Wpisz w google hasło urlop macierzyński i urlop rodzicielski. Powinnaś znaleźć informacje na ten temat. Jeśli nie to dobrze zapytać w kadrach w pracy, bo powinni się orientować.

U mnie dziś polędwiczki w sosie pieprzowym obowiązkowo z buraczkami. Na ostatniej wizycie lekarz mówił że wyszła mała anemia i obowiązkowo codziennie mam jeść mięso a mnie jakoś bardziej do warzyw ciągnie:oo:

Witam się, dosłownie nie chciałoby mi się wstać już miałam myśli że nigdzie nie idą zostają już w domu, ale po chwili lampka się zaswiecila że będę miec ciszę i spokój i to wygrało właśnie leżę i idę na drzemke..... Później mam w planach zrobić szybko lazanki bo nic innego nie chce się gotować....... Popołudniu mam wyjazdy do miasta więc teraz się bycze i odpoczywam milenium dnia

U mnie dziś polędwiczki w sosie pieprzowym obowiązkowo z buraczkami. Na ostatniej wizycie lekarz mówił że wyszła mała anemia i obowiązkowo codziennie mam jeść mięso a mnie jakoś bardziej do warzyw ciągnie:oo:
Podaj przepis na sos pieprzowy, ja z reguły polędwiczki robię w sosie rocpolowym ale nikt nie lubi Oprócz mnie hihi

reklama
Do góry