reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Dzień dobry :)

@Myszawa też mam te bodziaki z auchan. Wzięłam 56 i planuje zabrać je jako ubranko do szpitala tylko zastanawiam się jak będą wyglądały po praniu, jak zachowa się nadruk i czy nie zmniejsza mi się przypadkiem jeszcze bardziej, bo już teraz jest to bardzo małe 56 w porównaniu do body ze smyka.

Też wczoraj oglądaliśmy mecz. Okropny ze mnie kibic, bo spodziewałam się przegranej z Senegalem ;)

Dzisiaj znowu szkoła rodzenia. Jakoś zmuszę się żeby pojechać. Zeszlotygodniowy wykład o zaletach bankowania krwi pępowinowej zostawił po sobie niesmak, mam nadzieje że dziś będzie ciekawiej.

Potraktuj to jako godzinka dla zabicia czasu. Może akurat coś Ci wpadnie w ucho? Trzymam kciuki za coś ciekawego.
Pewnie te banki krwi coś spowodują i stąd takie zainteresowanie. Jak dla mnie to powinno być 5 min wspominane A jak ktoś zainteresowany to i tak sobie doczyta

reklama
Cześć dziewczyny.
Na mnie dzisiaj czeka góra prasowania. A wypożyczyła sobie fajne książki i zapewne stracę poczucie czasu..
Co robicie na obiad dzisiaj? Szukam inspiracji bo wydaje mi się że ciągle to samo u nas. Tylko błagam nie każcie mi pierogów kleić.

Cześć dziewczyny.
Na mnie dzisiaj czeka góra prasowania. A wypożyczyła sobie fajne książki i zapewne stracę poczucie czasu..
Co robicie na obiad dzisiaj? Szukam inspiracji bo wydaje mi się że ciągle to samo u nas. Tylko błagam nie każcie mi pierogów kleić.
U mnie dzisiaj ziemniaki z sosem i kalafior bułka :)

Potraktuj to jako godzinka dla zabicia czasu. Może akurat coś Ci wpadnie w ucho? Trzymam kciuki za coś ciekawego.
Pewnie te banki krwi coś spowodują i stąd takie zainteresowanie. Jak dla mnie to powinno być 5 min wspominane A jak ktoś zainteresowany to i tak sobie doczyta
Pewnie po prostu szpital nieźle na tym zarabia, że pozwala polskiemu bankowi komórek zabierać godzinę ze spotkań szkoły rodzenia ;) dzisiaj ma być 2 okres porodu. Miał być tydzień temu grrrrr... Może położna powie przy okazji co warto że sobą zabrać do naszego szpitala. A jak nie powie to sama zapytam, czy lista, która podali na stronie to wszystko czego ode mnie wymagają i na ile trzeba się jej trzymać jeśli chodzi np. o kaftaniki, których najchętniej w ogóle bym nie kupowała.

hej dziewczyny, a czy mozna do pracy wrocic po 6 miesiacach od urodzenia malego, np. na czesc etatu?
Mi się wydaję, że po tym "obowiazkowym" okresie macierzyńskiego można. Potem reszta to urlop rodzicielski i możecie się nim dzielić z partnerem. Czytałam gdzieś, że, jeśli nie wybierzesz wszystkiego ciurkiem, możesz wybierać ten urlop częściami do chyba 4. roku życia dziecka. Wpisz w google hasło urlop macierzyński i urlop rodzicielski. Powinnaś znaleźć informacje na ten temat. Jeśli nie to dobrze zapytać w kadrach w pracy, bo powinni się orientować.

U mnie dziś polędwiczki w sosie pieprzowym obowiązkowo z buraczkami. Na ostatniej wizycie lekarz mówił że wyszła mała anemia i obowiązkowo codziennie mam jeść mięso a mnie jakoś bardziej do warzyw ciągnie:oo:

Witam się, dosłownie nie chciałoby mi się wstać już miałam myśli że nigdzie nie idą zostają już w domu, ale po chwili lampka się zaswiecila że będę miec ciszę i spokój i to wygrało właśnie leżę i idę na drzemke..... Później mam w planach zrobić szybko lazanki bo nic innego nie chce się gotować....... Popołudniu mam wyjazdy do miasta więc teraz się bycze i odpoczywam milenium dnia

U mnie dziś polędwiczki w sosie pieprzowym obowiązkowo z buraczkami. Na ostatniej wizycie lekarz mówił że wyszła mała anemia i obowiązkowo codziennie mam jeść mięso a mnie jakoś bardziej do warzyw ciągnie:oo:
Podaj przepis na sos pieprzowy, ja z reguły polędwiczki robię w sosie rocpolowym ale nikt nie lubi Oprócz mnie hihi

reklama
Do góry