reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Dzięki :) jakoś trzeba żyć. Zaakceptowałam że epilepsja jest moją najwierniejsza przyjaciółką, która będzie we mnie do końca. Trzeba było tylko sprawić aby ona dostosowala sie do mojego życia, a nie ja zmieniła życie pod jej dyktando :)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja to operacji jestem weteranka :) kilka lat temu miałam wycinanego potworniak z lewego jajnika i 5 minut przed planowaną laparoskopia powiedzieli mi, że muszą mię otworzyć aby zobaczyć na oczy w jakim jest stadium rozwoju i jak wygląda. Tak wiec Blizne taka jak po CC juz mam :) trochę wiem jak to będzie choć tym razem ze szpitala wyjde z małym cudem :)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Oj tak, to spora różnica :D
Szkoła rodzenia to bardzo fajna sprawa. Można wyjść, spędzić czas razem, do tego z ludźmi w zbliżonej sytuacji [emoji23]. Sporo się można dowiedzieć w kwestii dziecka, a nawet o sobie samym :)
Bardzo miło wspominam te zajęcia, choć przydały się tylko częściowo :)

Oj, ale rzeczywiście Ci się w życiu złożyło. Jednak znajdujesz szczęście omijając przeszkody :)

Też kocham pracę z dziećmi, dzieci. Gorzej z przełożonym, współpracownikami czasem ;)

Tak, dziękuję, to dobre określenie :) Malo kto niestety rozumie takie podejście.

Napisane na Redmi 4X w aplikacji Forum BabyBoom
Tu nie ma nic do rozumienia, chyba. Ja byłam jeszcze 1,5 roku temu pewna, że dam w łapę lekarzowi, żeby było cc (z powodu pierwszego porodu wpadłam w tokofobią), ale koleżanka, doula, jakoś wyleczyła mnie z tego paraliżującego leku, więc postaram się go przepracować i spróbować. Ale jeśli będzie jakieś wskazanie do CC, to niezależnie od moich strachów, zachcianek, czy marzeń - pójdę na stół i będe szczęśliwa, jeśli wyjdę ze szpitala ze zdrowym dzieckiem w ramionach. Choćby mi gardłem wyszło.

Ale cieszę się że dużo mam teraz poleca literaturę na temat rodzicielstwa bliskości. Sama odkryłam temat niedawno, ale więcej z forum na fb, niż z książek na razie. W ciąży czytałam W oczekiwaniu na dziecko, 1 rok życia dziecka.
Ja rodziłam sn, 15 dni po terminie (ale jestem pewna że miałam młodsza ciążę, niż z daty @).
To na pewno zmiana na lepsze :) w ciąży z Werka polecało się treserów dzieci :/

@Kniucha polecam "Ksiega Rodzicielstwa Bliskości" nie jest strikte o ciąży ale warto w ciąży poczytać-potem mozesz nie miec czasu;)
I ważna pozycja "Język niemowląt"
Błagam tylko nie Tracy Hogg. Chyba, że ktoś chce tresować dziecko :(

Ja polecam poczytać o kp. Dużo mam czyta o ciąży, o dziecku, a mało która O karmieniu i potem płacz. Piersią spoko jest bardzo lajtowe i fajne.

Starania hmmm czekaj uciekło mi, ale jest taka fajna książka. O wiem Ireny Chołuj. I poczytaj pozytywnie o porodzie, znajdziesz na necie. Są też spotkania w kręgu kobiet.

Jak tam mama z plamieniem i trudnym nickiem na A?

Witam nową mamusie. Kilka z nas też ma stresa :)

Mnie dziś też boli głowa.

Motyw z rzygiem pierwsza klasa, uśmiałam się :D

Napisane na Redmi Note 4 w aplikacji Forum BabyBoom

Błagam tylko nie Tracy Hogg. Chyba, że ktoś chce tresować dziecko :(

Ja polecam poczytać o kp. Dużo mam czyta o ciąży, o dziecku, a mało która O karmieniu i potem płacz. Piersią spoko jest bardzo lajtowe i fajne.

Starania hmmm czekaj uciekło mi, ale jest taka fajna książka. O wiem Ireny Chołuj. I poczytaj pozytywnie o porodzie, znajdziesz na necie. Są też spotkania w kręgu kobiet.

Jak tam mama z plamieniem i trudnym nickiem na A?

Witam nową mamusie. Kilka z nas też ma stresa :)

Mnie dziś też boli głowa.

Motyw z rzygiem pierwsza klasa, uśmiałam się :D

Napisane na Redmi Note 4 w aplikacji Forum BabyBoom
Narazie cisza jest nic nie ma na papierze

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Czy Wy tez macie taki metaliczny posmak w ustach?! [emoji30][emoji25][emoji25] zwariować można, jakbym „jadla jakas baterie” [emoji23][emoji849]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

6 rano wita [emoji16]. Jadę do pracy, ledwo wstałam. Nadal bolą mnie jajniki, ale dziś usg. Jestem przerażona i staram się być dobrej myśli.
Miłego dnia

Napisane na Redmi 4X w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Wiem ze test allegro ale taki miałam nie wytrzymałam bo się martwiłam.Ide na betę dzisiaj zobaczymy co pokaże ale kreska mocniejsza już :)
1515648006-5a3a46ac2e925476-aaaaaa.jpeg

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry