reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Dzięki :) jakoś trzeba żyć. Zaakceptowałam że epilepsja jest moją najwierniejsza przyjaciółką, która będzie we mnie do końca. Trzeba było tylko sprawić aby ona dostosowala sie do mojego życia, a nie ja zmieniła życie pod jej dyktando :)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja to operacji jestem weteranka :) kilka lat temu miałam wycinanego potworniak z lewego jajnika i 5 minut przed planowaną laparoskopia powiedzieli mi, że muszą mię otworzyć aby zobaczyć na oczy w jakim jest stadium rozwoju i jak wygląda. Tak wiec Blizne taka jak po CC juz mam :) trochę wiem jak to będzie choć tym razem ze szpitala wyjde z małym cudem :)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Oj tak, to spora różnica :D
Szkoła rodzenia to bardzo fajna sprawa. Można wyjść, spędzić czas razem, do tego z ludźmi w zbliżonej sytuacji [emoji23]. Sporo się można dowiedzieć w kwestii dziecka, a nawet o sobie samym :)
Bardzo miło wspominam te zajęcia, choć przydały się tylko częściowo :)

Oj, ale rzeczywiście Ci się w życiu złożyło. Jednak znajdujesz szczęście omijając przeszkody :)

Też kocham pracę z dziećmi, dzieci. Gorzej z przełożonym, współpracownikami czasem ;)

Tak, dziękuję, to dobre określenie :) Malo kto niestety rozumie takie podejście.

Napisane na Redmi 4X w aplikacji Forum BabyBoom
Tu nie ma nic do rozumienia, chyba. Ja byłam jeszcze 1,5 roku temu pewna, że dam w łapę lekarzowi, żeby było cc (z powodu pierwszego porodu wpadłam w tokofobią), ale koleżanka, doula, jakoś wyleczyła mnie z tego paraliżującego leku, więc postaram się go przepracować i spróbować. Ale jeśli będzie jakieś wskazanie do CC, to niezależnie od moich strachów, zachcianek, czy marzeń - pójdę na stół i będe szczęśliwa, jeśli wyjdę ze szpitala ze zdrowym dzieckiem w ramionach. Choćby mi gardłem wyszło.

Ale cieszę się że dużo mam teraz poleca literaturę na temat rodzicielstwa bliskości. Sama odkryłam temat niedawno, ale więcej z forum na fb, niż z książek na razie. W ciąży czytałam W oczekiwaniu na dziecko, 1 rok życia dziecka.
Ja rodziłam sn, 15 dni po terminie (ale jestem pewna że miałam młodsza ciążę, niż z daty @).
To na pewno zmiana na lepsze :) w ciąży z Werka polecało się treserów dzieci :/

@Kniucha polecam "Ksiega Rodzicielstwa Bliskości" nie jest strikte o ciąży ale warto w ciąży poczytać-potem mozesz nie miec czasu;)
I ważna pozycja "Język niemowląt"
Błagam tylko nie Tracy Hogg. Chyba, że ktoś chce tresować dziecko :(

Ja polecam poczytać o kp. Dużo mam czyta o ciąży, o dziecku, a mało która O karmieniu i potem płacz. Piersią spoko jest bardzo lajtowe i fajne.

Starania hmmm czekaj uciekło mi, ale jest taka fajna książka. O wiem Ireny Chołuj. I poczytaj pozytywnie o porodzie, znajdziesz na necie. Są też spotkania w kręgu kobiet.

Jak tam mama z plamieniem i trudnym nickiem na A?

Witam nową mamusie. Kilka z nas też ma stresa :)

Mnie dziś też boli głowa.

Motyw z rzygiem pierwsza klasa, uśmiałam się :D

Napisane na Redmi Note 4 w aplikacji Forum BabyBoom

Błagam tylko nie Tracy Hogg. Chyba, że ktoś chce tresować dziecko :(

Ja polecam poczytać o kp. Dużo mam czyta o ciąży, o dziecku, a mało która O karmieniu i potem płacz. Piersią spoko jest bardzo lajtowe i fajne.

Starania hmmm czekaj uciekło mi, ale jest taka fajna książka. O wiem Ireny Chołuj. I poczytaj pozytywnie o porodzie, znajdziesz na necie. Są też spotkania w kręgu kobiet.

Jak tam mama z plamieniem i trudnym nickiem na A?

Witam nową mamusie. Kilka z nas też ma stresa :)

Mnie dziś też boli głowa.

Motyw z rzygiem pierwsza klasa, uśmiałam się :D

Napisane na Redmi Note 4 w aplikacji Forum BabyBoom
Narazie cisza jest nic nie ma na papierze

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Czy Wy tez macie taki metaliczny posmak w ustach?! [emoji30][emoji25][emoji25] zwariować można, jakbym „jadla jakas baterie” [emoji23][emoji849]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

6 rano wita [emoji16]. Jadę do pracy, ledwo wstałam. Nadal bolą mnie jajniki, ale dziś usg. Jestem przerażona i staram się być dobrej myśli.
Miłego dnia

Napisane na Redmi 4X w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Wiem ze test allegro ale taki miałam nie wytrzymałam bo się martwiłam.Ide na betę dzisiaj zobaczymy co pokaże ale kreska mocniejsza już :)
1515648006-5a3a46ac2e925476-aaaaaa.jpeg

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry