reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Z wykształcenia jestem psychologiem klinicznym dzieci i młodzieży. W czasie studiów pracowałam z dziećmi z autyzmem potem w szkole z trudną młodzieżą. Moja wymarzona praca to właśnie terapia dzieci autystycznych ale niestety moja choroba nie pozwalała mi kontynuować tej ścieżki zawodowej. Trzeba było iść za pracą, wiec wykonywany zawód to sprzedawca :)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Piątka, jestem pedagogiem specjalnym ;)
Od trzech lat jednak 1-3, Świetlica itd ;)

Napisane na Redmi 4X w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Mój pierwszy poród cc. Z wielu powodów. Teraz mam nadzieję na naturalny. Jednak jak pod koniec ciąży znów wyjdzie parę spraw, to od razu się umawiam na dany termin na cesarke. Możecie nazywać to jak chcecie, poprzedni poród dał mi lekcje i pewne doświadczenie :)

Czesc Dziewczyny

Wyglada na to, ze moge do Was dolaczyc :) Termin 15 wrzesnia. Jestem po dlugich staraniach i kilku wczesnych poronieniach, wiec panikuje przy kazdym najmniejszym ukuciu w podbrzuszu, ale staram sie byc dobrej mysli :) Usg dopiero na koniec stycznia.

Spokojniej ciazy wszystkim zycze!

PS. Ja tez chetnie dolacze do grupy zamknietej :)
Witam i gratuluję [emoji4]

Napisane na Redmi Note 4 w aplikacji Forum BabyBoom

Lista już zaktualizowana.
U mnie będzie na 100% cesarka (O ile nic sie nie wydarzy) zbiera się na to kilka dolegliwości :(

U mnie, o ile dobrze pójdzie, to sn, chociaż boje się strasznie po ostatnim.. no ale "jak wlazło, to i wyjdzie - nawet wejście to samo" :p też lekarze mogą znaleźć trochę wskazań, ale mam nadzieję, że do tego nie dojdzie, bo panicznie boje się operacji - jeszcze bardziej niż wypychania arbuza przez waginę :p
A jakie masz wskazania do CC, jeśli można spytać?

Czesc Dziewczyny

Wyglada na to, ze moge do Was dolaczyc :) Termin 15 wrzesnia. Jestem po dlugich staraniach i kilku wczesnych poronieniach, wiec panikuje przy kazdym najmniejszym ukuciu w podbrzuszu, ale staram sie byc dobrej mysli :) Usg dopiero na koniec stycznia.

Spokojniej ciazy wszystkim zycze!

PS. Ja tez chetnie dolacze do grupy zamknietej :)
Witamy witamy :)
Jak miło, grono nam się powiększa :)

Mój pierwszy poród cc. Z wielu powodów. Teraz mam nadzieję na naturalny. Jednak jak pod koniec ciąży znów wyjdzie parę spraw, to od razu się umawiam na dany termin na cesarke. Możecie nazywać to jak chcecie, poprzedni poród dał mi lekcje i pewne doświadczenie :)

Mogę to nazwać rozsądkiem? Dla mnie poród ma spełniać jeden warunek - ma być zakończony Happy endem. Zdrowa mama i zdrowe dziecko.

Piątka, jestem pedagogiem specjalnym ;)
Od trzech lat jednak 1-3, Świetlica itd ;)

Serce i miłość to dzieci i praca z nimi. Niestety epilepsja zamknęła mi drogę do spełnienia zawodowego marzenia. No i jest powodem cesarki do niej mogę dorzucić wypadnięty dysk w kregosłupie, a jak byłam u babki to jeszcze coś wspominała O wadzie wzroku mojej. Tak wiec czy chce czy nie to bedzie cesarka. Ale do szkoły rodzenia z mężem i tak chcemy iść w razie gdy z jakiś przyczyn nie zdążą mi zrobić cesarki :)

U mnie, o ile dobrze pójdzie, to sn, chociaż boje się strasznie po ostatnim.. no ale "jak wlazło, to i wyjdzie - nawet wejście to samo" [emoji14] też lekarze mogą znaleźć trochę wskazań, ale mam nadzieję, że do tego nie dojdzie, bo panicznie boje się operacji - jeszcze bardziej niż wypychania arbuza przez waginę [emoji14]
A jakie masz wskazania do CC, jeśli można spytać?
Ja to operacji jestem weteranka :) kilka lat temu miałam wycinanego potworniak z lewego jajnika i 5 minut przed planowaną laparoskopia powiedzieli mi, że muszą mię otworzyć aby zobaczyć na oczy w jakim jest stadium rozwoju i jak wygląda. Tak wiec Blizne taka jak po CC juz mam :) trochę wiem jak to będzie choć tym razem ze szpitala wyjde z małym cudem :)

Serce i miłość to dzieci i praca z nimi. Niestety epilepsja zamknęła mi drogę do spełnienia zawodowego marzenia. No i jest powodem cesarki do niej mogę dorzucić wypadnięty dysk w kregosłupie, a jak byłam u babki to jeszcze coś wspominała O wadzie wzroku mojej. Tak wiec czy chce czy nie to bedzie cesarka. Ale do szkoły rodzenia z mężem i tak chcemy iść w razie gdy z jakiś przyczyn nie zdążą mi zrobić cesarki :)

Szkoła rodzenia to bardzo fajna sprawa. Można wyjść, spędzić czas razem, do tego z ludźmi w zbliżonej sytuacji [emoji23]. Sporo się można dowiedzieć w kwestii dziecka, a nawet o sobie samym :)
Bardzo miło wspominam te zajęcia, choć przydały się tylko częściowo :)

Oj, ale rzeczywiście Ci się w życiu złożyło. Jednak znajdujesz szczęście omijając przeszkody :)

Też kocham pracę z dziećmi, dzieci. Gorzej z przełożonym, współpracownikami czasem ;)
Mogę to nazwać rozsądkiem? Dla mnie poród ma spełniać jeden warunek - ma być zakończony Happy endem. Zdrowa mama i zdrowe dziecko.
Tak, dziękuję, to dobre określenie :) Malo kto niestety rozumie takie podejście.

reklama
Ale cieszę się że dużo mam teraz poleca literaturę na temat rodzicielstwa bliskości. Sama odkryłam temat niedawno, ale więcej z forum na fb, niż z książek na razie. W ciąży czytałam W oczekiwaniu na dziecko, 1 rok życia dziecka.
Ja rodziłam sn, 15 dni po terminie (ale jestem pewna że miałam młodsza ciążę, niż z daty @).

Do góry