reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrześniowe mamy 2018

O to dokładnie tak jak Ja!. I myślę że w moim przypadku najbardziej przeszkadzają dodatkowe kilogramy.. jeszcze słyszę, że córeczka a tak ładnie wygląda? Nie czuje się ładnie. A co do nerwowości to ja przeciwnie, staram się uspokoić i nawet rzadziej niż normalnie wybucham. Gdyby nie te kg to mogłabym powiedzieć że to jeden z najważniejszych okresów w moim życiu.

Mam jeszcze pytanie, kto ma łożysko z przodu? Bo w poprzedniej ciazy miałam z tylu i trochę inaczej wszystko czułam. Teraz mam centralnie z przodu i czuje dziecko po bokach brzucha.. też tak macie?
Taa... U mnie też kilogramy :/ ciężko mi się robi. Nie wiem co ja takiego jem, że aż tak przybieram. Na szczęście rozstępów jeszcze żadnych nie widać.

reklama
Taa... U mnie też kilogramy :/ ciężko mi się robi. Nie wiem co ja takiego jem, że aż tak przybieram. Na szczęście rozstępów jeszcze żadnych nie widać.

Ja też nie jem tyle na te dodatkowe kg. Ale je widzę i czuję. Zawsze miałam tendencje do tycia. Teraz tez nie cwicze, chociaz gin pytala ostatnio czemu nie biegam jak przed ciaza bo niby ciąża nie jest przeciwskazaniem? Mowie jej że próbowałam na początku ale miałam uczucie że brzuch gubię.. staram się chodzić tyle co poprzednio biegałam Ale to coraz trudniejsze z racji i 7mca i temperatury..

O to dokładnie tak jak Ja!. I myślę że w moim przypadku najbardziej przeszkadzają dodatkowe kilogramy.. jeszcze słyszę, że córeczka a tak ładnie wygląda? Nie czuje się ładnie. A co do nerwowości to ja przeciwnie, staram się uspokoić i nawet rzadziej niż normalnie wybucham. Gdyby nie te kg to mogłabym powiedzieć że to jeden z najfajniejszych okresów w moim życiu.

Mam jeszcze pytanie, kto ma łożysko z przodu? Bo w poprzedniej ciazy miałam z tylu i trochę inaczej wszystko czułam. Teraz mam centralnie z przodu i czuje dziecko po bokach brzucha.. też tak macie?

Mam z przodu, teraz jak juz maluszek jest wiekszy to czuje go wszedzie, ale wczesniej tylko z lewej strony. Ale faktycznie najmocniej czuc go na dole jak szoruje lapkami gdzies tam i nozki pod zebrami :)

I tez wszyscy mowia ze super wygladam a ja zaczynam sie czuc jak slon. Kolezanka mi wczoraj oddala spodnie za duze na siebie, patrze na nie i mowie wejde na pewno, sa ogromne! A w domu zalamka :D ale jeszcze tylko 3 miesiace.. z tym ze te najgorsze pod wzgledem wagi :(

My z mężem mamy rocznicę ślubu cywilnego dzisiaj. Mieliśmy pomysł, aby iść do kina, ale mojej mamy miało nie byc, a jednak jest, no ale nie chcemy ja obarczac opieką nad M. Nie wiem czy w ogóle coś zrobimy, bo ja pluje kluchami, mąż i M. kaszla, że nawet rezygnujemy z kościoła. Mieliśmy też dzisiaj grilla zrobić, ale pogoda taka nijaka. To przeziębienie nas wykończy.
Ja szczepić będę na NFZ tak jak M. szczepiłam.

O to dokładnie tak jak Ja!. I myślę że w moim przypadku najbardziej przeszkadzają dodatkowe kilogramy..

Odnośnie kilogramów mam to samo.
Bardzo ciężko pracowałam po drugim dziecku żeby schudnąć. I udało się zrzucić 15 kilogramów od wagi po szpitalu.
Zdrowe odżywianie i ćwiczenia, ćwiczenia, ćwiczenia a potem bieganie po 5-7km dziennie.
I taki miałam "plan" że w tej ciąży też utrzymam takie dobre jedzenie i będę na stepperze ćwiczyć plus takie specjalne dla ciężarnych ćwiczenia.
No i mój plan spektakularnie poszeeeeedł....... :dry:

Pierwsze 3,5 miesiąca to było zwisanie nad wc.
Pod koniec 1 trymestru tylko zupki chińskie trzymały mnie przy życiu i kanapki z Nutellą.
Ćwiczenia? Jasne. Po 5 minutach na stepperze brzuch bolał, byłam cała spocona i musiałam siadać.
Nie współpracuje moja kluska pod tym względem. Teraz mogę tylko rower.
Nie szkodzi mi, brzuch nie boli.
Ale jakbym np chciała pochodzić to po określonym dystansie taka kolka że nie wiem czy iść czy usiąść i poczekać

A co do łożyska to nie wiem. Nie mówił nic lekarz.

My z mężem mamy rocznicę ślubu cywilnego dzisiaj. Mieliśmy pomysł, aby iść do kina, ale mojej mamy miało nie byc, a jednak jest, no ale nie chcemy ja obarczac opieką nad M. Nie wiem czy w ogóle coś zrobimy, bo ja pluje kluchami, mąż i M. kaszla, że nawet rezygnujemy z kościoła. Mieliśmy też dzisiaj grilla zrobić, ale pogoda taka nijaka. To przeziębienie nas wykończy.
Ja szczepić będę na NFZ tak jak M. szczepiłam.

Wszystkiego najlepszego! 100 lat razem i gromadki dzieci:)

Myśmy wczoraj mieli rocznice ślubu. 6 lat.
Plus kolejne 6 nieformalnie.
Kawał życia już jakby nie było.;-) ;)

Wszystkiego naj z tej okazji. 12 lat to już coś.

Nam w lipcu minie 9 po ślubie i też 5 przed jak się doliczy to sporo.
Podobno co 7 lat związek się zmienia. U nas 7 lat temu pojawił się synek, teraz kolejne 7 i córeczka...

reklama
O to dokładnie tak jak Ja!. I myślę że w moim przypadku najbardziej przeszkadzają dodatkowe kilogramy.. jeszcze słyszę, że córeczka a tak ładnie wygląda? Nie czuje się ładnie. A co do nerwowości to ja przeciwnie, staram się uspokoić i nawet rzadziej niż normalnie wybucham. Gdyby nie te kg to mogłabym powiedzieć że to jeden z najfajniejszych okresów w moim życiu.

Hej ja mam łożysko z przodu i nisko jeszcze więc też czuje ruchy po bokach ale też w centralnej stronie brzucha ale słabiej . [emoji4] szkoda bo chciałabym umieć wyczuć stopkę ale raczej nam się to nie uda poduszeczka mi zasłania [emoji16]

Do góry