reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Może bobo ma odruch moro ;) może o to chodzi
Raczej nie tzn. nie u nas bo gdy ma te drgania nie dostaje z zewnątrz bodźców które mogłyby Moro wywołać.
Obstawiam niedojrzały układ nerwowy i jego stymulacje przez mózg.

A te drgania przed w trakcie zasypiania nazywają się HIPOAGONICZNE. Jakby któraś była ciekawa...

To trzeba albo dobre jedzenie albo dobry film albo dobra muzyka. Albo wszystko naraz :)
Jakoś na nic nie mam ochoty... nie wiem co się ze mną dzieje...
Wstałam rano jakaś rozdrażniona. Stłukł mi się talerz na który dopiero nalozylam jajecznicę... nic mi dziś nie wychodzi ..
upaćkałam się obiadem... i w ogóle dupa

Jakoś na nic nie mam ochoty... nie wiem co się ze mną dzieje...
Wstałam rano jakaś rozdrażniona. Stłukł mi się talerz na który dopiero nalozylam jajecznicę... nic mi dziś nie wychodzi ..
upaćkałam się obiadem... i w ogóle dupa
Kochane hormony. Ja mam z kolei takie wahania, że kilka razy dziennie jestem o krok od skończenia przez okno, potem wydrapalabym staremu oczy, a nagle euforia z powodu pierdoły.

Może bobo ma odruch moro ;) może o to chodzi
Noo mam tez taka nadzieje ze to jestbtylko nie wpełni rozwinięty układ nerwowy ... ale dużo kobiet pisze ze tez tak ma.... więc mam nadzieje ze to nic groźnego...mała cały dzień dzisiaj fika .... nie wiem kiedy w tym całym skakaniu znajduje czas na spanie.... gdyby tak mieć swój osobisty aparat USG:).... tylko troche za drogo nawet używany. ...:p

Noo mam tez taka nadzieje ze to jestbtylko nie wpełni rozwinięty układ nerwowy ... ale dużo kobiet pisze ze tez tak ma.... więc mam nadzieje ze to nic groźnego...mała cały dzień dzisiaj fika .... nie wiem kiedy w tym całym skakaniu znajduje czas na spanie.... gdyby tak mieć swój osobisty aparat USG:).... tylko troche za drogo nawet używany. ...:p
Haha. Też czasem o takim podglądaniu marzę ;)

BTW. teraz wiem że to hormony i muszę przetrwać ale w pierwszej ciąży my$lałam że mnie popi....liło i chyba czas na psychiatryk... Potrafiłam zrobić mężowi awanturę że kupił ser z pieprzem zamiast normalnego po czym wpaść z tego powodu w rozpacz... yeraz zwyczajnie wysyłam go drugi raz do sklepu grożąc kastracją ;)

Haha. Też czasem o takim podglądaniu marzę ;)
Myslalam zeby kupic z kims na pol... ale ludzie tak z leksza na mnie dziwnie patrzyli ,jak tylko o tym wspomniałam, to też przestałam mówić o swoim marzeniu.... poźniej miałam faze (taką troszeczke chorą:p) że byłam zła na swojego męża że nie jest ginekologiem .... poprostu ludzie nie rozumieją jak to jest ciągle zastanawiać się czy jest wszystko dobrze....

reklama
Podczytuje was ale mam malo czasu do jestesmy nad morzem :) ppgoda super bo nie ma mega upalow ktore mnie mecza, ale dzisiaj pospacerowalam to spuchlam od razu. Tez od razu obczailam gdzie najblizsza apteka, gonekolog, pediatra w razie czego. Mam nadzieje ze sie nie przyda
Ja te czasami czuje takie jakby drgania w brzuchu. Ja zamierzam szczepic 6w1 tak jak starszego plus pneumokoki i rota a pozniej na ospe tez. A jak wyjdzie, to zobaczymy. Tez bardzo boje sie kazdej szczepionki i powiklan, wiadomo ze kazdy chce jak najlepiej dla swojego dziecka i po prostu trzeba wybrac mniejsze zlo, kazdy sam..

Do góry