reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Jak boli to chyba do lekarza. Tak mi mówiła ze jak będą bolec albo zaczną się regularne takie spięcia to do lekarza z tym lub na IP. Ale mówiła tez ze czasem nawet wzdęcia plus ruchy dziecka mogą być bolesne. Ale z tym nie utrafi. Ja sama byłam w niedziele na IP bo mi się młody strasznie kręcił cała sobotę i cała noc i w nocy mnie bolał brzuch.

reklama
Pisała wcześniej któraś ze jak nie boli to ok. Mi tez się zdarzają i lekarz mówi ze dziecko kopnięciem czy ruszaniem robi takie spięcia. Jak nie bolą nie są regularnie to się nie martw. A i magnez i potas sobie możesz sprawdzić przy okazji bo mi tez zaleciła kontrolować i brać magnez 3*2 asmag forte
Fakt że jak łykam MagneB6 to mnie tak nie boli ale ostatnio 3 dni nie łykam i booooli

Ja następną wizytę mam 4 lipca.
Ale to taka pewno będzie rutynowa bo teraz miałam połówkowe więc obadał z wszystkich stron.
Ale chce się umówić prywatnie na usg 3D żeby mieć choć jedno zdjęcie na pamiątkę.
Mam jedno zdjęcie ale ze zwykłego usg i wygląda na nim jak mały predator :laugh2:
A chciała bym mieć zdjęcie buźki żeby chłopu pokazać.
On tak się cieszy na córe

IMG_0771.JPG
mam jedno ale sprzed chyba miesiąca i się kręcił to takie średnie jeszcze :) przy okazji mi zrobił bo ma taki sprzęt mi na tym nie zależało ale jeżeli się tam chodzi regularnie to przy każdej wizycie usg i daje fotki 3D jak tylko się uda zrobic :)

Załączniki

• IMG_0771.JPG
    IMG_0771.JPG
    173,1 KB · Wyświetleń: 325
Fakt że jak łykam MagneB6 to mnie tak nie boli ale ostatnio 3 dni nie łykam i booooli

Mi jeden powiedział ze magneB6 to se mogę w ... włożyć. Znaczy nie jeden tylko kilku ale ten to tak dosadnie. Każdy mówi żeby asmag forte brać i to nawet 3*2 . Jak miałam magneB6 to po kilku dniach brania właśnie to wróciło to twardnienie. Czasem se wezme zamiast asmag ze względu na ta b6 albo magnez z potasem ale tez doraźnie . Tak z jedna dziennie czy na dwa dni. Wtedy nie łykam jednego asmag tylko właśnie magneB6 albo magnez z potasem.

ja zawiozłam do zusu wyjaśnienie i 45 załączników potwierdzających moje kwalifikacje. może do końca czerwca to się wyjaśni. A dziewczyny, którym zus nie wypłacił kasy w terminie, macie dostęp do platformy pue w zus? ja mam tam dostęp i widać decyzję oraz kiedy będzie przelew i w jakiej wysokości itd.
ja nie mam wybranej żadnej położnej i chyba nie będę tego robić, nikt mi nic też na ten temat nie mówił, do szkoły rodzenia też się nie będę zapisywać
ja mam termin na 5 września i będzie cc więc też liczę, że zostało 2,5 mca :)

ja zawiozłam do zusu wyjaśnienie i 45 załączników potwierdzających moje kwalifikacje. może do końca czerwca to się wyjaśni. A dziewczyny, którym zus nie wypłacił kasy w terminie, macie dostęp do platformy pue w zus? ja mam tam dostęp i widać decyzję oraz kiedy będzie przelew i w jakiej wysokości itd.
ja nie mam wybranej żadnej położnej i chyba nie będę tego robić, nikt mi nic też na ten temat nie mówił, do szkoły rodzenia też się nie będę zapisywać
ja mam termin na 5 września i będzie cc więc też liczę, że zostało 2,5 mca :)
Nie mam dostępu do platformy, ale zus mnie chyba usłyszał bo właśnie dostałam przelew :D

a mój młody już głową w dół i mnie kopie po żebrach skubaniec jeden ;)

Witam was i sorki ze zaglądam wtedy kiedy mam czas i was za gaduje niestety tak już jest [emoji5]słuchajcie kiedyś wspominałam ze mam problem z wrastajacego paznokciem wczoraj byłam na drugiej wizycie od 2 mc bo dostałam zaświadczenie od ginekologa o wykonaniu znieczulenia miejscowego na paluchu usunął mi mięso i brzeg paznokcia z lyzeczkowaniem ogólnie jest ok z dzieckiem i ze mną wygląda na to ze miałam dużo szczęścia ze tylko trochę paznokcia mi usunął i nie czekałam z tym dlugo a do 3 tyg tak mam mieć ze będzie się osocze lac i rana goic no i wtedy mam sobie klamrę założyć czy jest jakaś osoba z takim problemem lub kogoś znała i wie jak jej się to zagoilo czy to się zeszło?

Ostatnia edycja:
reklama
no i dzisiaj mnie wypisali ze szpitala, właśnie będę spożywać swój pierwszy cukrzycowy samodzielny obiad, także trzymajcie kciuki :p

Do góry