reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Przez internet
Jeśli chcesz zgłosić urodzenie dziecka przez internet — potrzebujesz profilu zaufanego (eGo). Pozwala on potwierdzić twoją tożsamość. Chodzi o to, by nikt nie mógł się pod ciebie podszyć. Sprawdź, jak założyć profil zaufany.

Aby przyjąć twoje zgłoszenie, urząd musi otrzymać kartę urodzenia dziecka. Do urzędu przekazuje ją upoważniona do tego osoba, która odebrała poród — na przykład lekarz, położna.

Przejdź do usługi
Zgłoś urodzenie dziecka
https://obywatel.gov.pl/dzieci/dziecko-zglos-urodzenie-dziecka

Ja się nie znam ale spacerówki chcę dwie. Jedną klasyczną parasolkę bez bajerów używkę itp. Byle na wakacje była. Drugi porządny po mieście z regulacją oparcia minimum 3 stopniową ale wola£abym na płasko. Nieskrętne pompowane koła. Przekładana regulowana rączka. Buda. Moskitiera i przeciwdeszczówka. Otulacz zimowy. Podnóżek. I obszerny kosz zakupowy plus ew. torba.
Ja tez mysle o dwoch: wiekszej na spacery po miescie i po zakupy i drugiej malej parasolce, ale te mala kupie jak dzieciak bedzie dobrze siedzial blizej lata pewnie. Moja siostra zawsze chwalila parasolke, a i ja nia duzo jezdzilam z siostrzenica do 3rż.

Ja tez mysle o dwoch: wiekszej na spacery po miescie i po zakupy i drugiej malej parasolce, ale te mala kupie jak dzieciak bedzie dobrze siedzial blizej lata pewnie. Moja siostra zawsze chwalila parasolke, a i ja nia duzo jezdzilam z siostrzenica do 3rż.
No dokładnie taki dam mam plan. Parasolkę za rok w czerwcu a tę na miacho jakoś pewnie w okolicy pół roku...

ja zawiozłam do zusu wyjaśnienie i 45 załączników potwierdzających moje kwalifikacje. może do końca czerwca to się wyjaśni. A dziewczyny, którym zus nie wypłacił kasy w terminie, macie dostęp do platformy pue w zus? ja mam tam dostęp i widać decyzję oraz kiedy będzie przelew i w jakiej wysokości itd.
ja nie mam wybranej żadnej położnej i chyba nie będę tego robić, nikt mi nic też na ten temat nie mówił, do szkoły rodzenia też się nie będę zapisywać
ja mam termin na 5 września i będzie cc więc też liczę, że zostało 2,5 mca :)

Nie mam konta w platformie ZUS, ale po Twoim poście zarejestrowałam się, muszę jeszcze potwierdzić tożsamość :)
Znalazłam szkołę rodzenia u mnie w mieście na NFZ, więc jutro zadzwonię i podpytam. Mam nadzieję że nie okaże sie, że jest za późno (26tc) :) a jak Wasi Panowie odnajdują się na zajęciach? Czy chodźcie same ? :)

reklama
Do góry