reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Z drugim poszło szybciej. Tzn przenoszony 2 tyg ale zamontowali balonik i tylko jeden dzień pochodziłam. Poród 7,5h
Ale ostatnie 3,5 h bóle krzyżowe no bo czemu by bez atrakcji miało być :-D
Ale oba sn.
Pierwszy syn 61 cm 4100g z nacięciem.
Drugi za to bez, 62 cm 4200g i po 2h hasałam jak ta rącza łania po noworodkowym

Niezłe byczki urodziłaś :)

reklama
Hahahaha.
Ja też 7 lat temu ale Ogarnęłam się w domu :wink:
No i ciesz sie w sumie że jak jechali to zaraz rozwarcie duże i poród.
Bo ja pierworodnego 40 h rodziłam.
To był qrwa kosmos :-D
Skurcze co 4-5 minut a rozwarcia zero.
W końcu na trzeci dzień, po tych dwudziestu iluś godzinach się zlitowali i podłączyli oxy. Dwa razy no bo raz nie pomogło.
I jeszcze wtedy 9h :sorry:
Ja pierwszego 2.5h drugiego 5 minut tzn. ta druga faza.

Żeby tylko Ulka nie poszalała za bardzo :-p
Hahaha. Choć sądząc po tym że widziałam na usg jej stopy i były serio wielkie, to maleńka nie będzie na bank :eek:
Hihihi.
W 25 tc mam wpisane że ważyła 800 gram.
No i nie jem słodyczy żeby jej nie wspomagać dodatkowo.
W niedzielę U teściowej ciasto do kawy jedynie.
A tak u mnie "słodkie" to dżem, miód i owoce

Żeby tylko Ulka nie poszalała za bardzo :-p
Hahaha. Choć sądząc po tym że widziałam na usg jej stopy i były serio wielkie, to maleńka nie będzie na bank :eek:
Hihihi.
W 25 tc mam wpisane że ważyła 800 gram.
No i nie jem słodyczy żeby jej nie wspomagać dodatkowo.
W niedzielę U teściowej ciasto do kawy jedynie.
A tak u mnie "słodkie" to dżem, miód i owoce
Moja w 24 tc miała 727 gram a ja mam tylko 164cm wzrostu

Już po wizycie. Wszystko jest w porządku. Malutka standardowo nie chciała ani za dużo się ruszać ani pozować do pięknych zdjęć z USG 4d. Ale rośnie :) widać że już jest trochę bardziej krąglutka.

Waży 660 g. (24+3)

Następna wizyta 10 lipca.

Pytałam o to krótkotrwałe bezbolesne twardnienie brzucha. Jest to naturalny odruch macicy, gdy dziecko trochę mocniej kopnie. Dopóki nic nie boli to nie ma czym się martwić :)

Ja następną wizytę mam 4 lipca.
Ale to taka pewno będzie rutynowa bo teraz miałam połówkowe więc obadał z wszystkich stron.
Ale chce się umówić prywatnie na usg 3D żeby mieć choć jedno zdjęcie na pamiątkę.
Mam jedno zdjęcie ale ze zwykłego usg i wygląda na nim jak mały predator :laugh2:
A chciała bym mieć zdjęcie buźki żeby chłopu pokazać.
On tak się cieszy na córe

Już po wizycie. Wszystko jest w porządku. Malutka standardowo nie chciała ani za dużo się ruszać ani pozować do pięknych zdjęć z USG 4d. Ale rośnie :) widać że już jest trochę bardziej krąglutka.

Waży 660 g. (24+3)

Następna wizyta 10 lipca.

Pytałam o to krótkotrwałe bezbolesne twardnienie brzucha. Jest to naturalny odruch macicy, gdy dziecko trochę mocniej kopnie. Dopóki nic nie boli to nie ma czym się martwić :)
A jak boli?

Ja następną wizytę mam 4 lipca.
Ale to taka pewno będzie rutynowa bo teraz miałam połówkowe więc obadał z wszystkich stron.
Ale chce się umówić prywatnie na usg 3D żeby mieć choć jedno zdjęcie na pamiątkę.
Mam jedno zdjęcie ale ze zwykłego usg i wygląda na nim jak mały predator :laugh2:
A chciała bym mieć zdjęcie buźki żeby chłopu pokazać.
On tak się cieszy na córe
Ja mam jedno w ramce bo mimo że na połówkowym wierzgał to dwa zdjęcia zrobi£a

reklama
Od wczoraj mam często twardnienie macicy, takie mocne spięcia. To te skurcze BH, czy to mała się tak wypina? Nie boli ale jest trochę nieprzyjemne.:/

Pisała wcześniej któraś ze jak nie boli to ok. Mi tez się zdarzają i lekarz mówi ze dziecko kopnięciem czy ruszaniem robi takie spięcia. Jak nie bolą nie są regularnie to się nie martw. A i magnez i potas sobie możesz sprawdzić przy okazji bo mi tez zaleciła kontrolować i brać magnez 3*2 asmag forte

Do góry