reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Ja sobie wydrukowałam z internetu plan porodu żeby przejrzeć co i jak.
To takie standardy. Na co się godzisz i jakie masz wymagania. W sensie np lewatywa, golenie krocza, szczepienia, zachowanie po porodzie, czy kontakt skóra do skóry, jak karmić maluszka....
Ale to jest myślę w wypadku naturalnego porodu bez komplikacji, bo wiadomo że jak babka zaznaczy ze chce rodzić bez nacinania krocza a dziecko się zaklinuje to będą ratować i ciąć i nikt wtedy na plan porodu nie będzie patrzył.
K...a. 7 lat temu nie było takich cudów. Pojechałam z zarośnietym bobrem i nikt mnie nie golił czy coś a dziecko od razu dawali na cycki...

Byłam dotykalam wózek fajny, super się prowadzi i w sklepie u nas cena mniejsza niż na allegro więc zamówię u siebie tylko też trzeba czekać na kolor, wyniki odebrałem nawet widze że jest ok....... Z tymi ubraniami to lekka przesada ja bym się wstydzila dać komuś takie ciuchy no ale niestety ten kto jest dama na zewnątrz nie jest powiedziane że jest nią w środku jednym słowem masakra...... Chwalcie się wszystkim co kupujecie ja lubię patrzeć zwłaszcza że to dla naszych skarbów...... TERAZ idę na drzemke a później muszę coś chatę ogarnąć odbiore dzieci dziś na obiad pizza mam gotowe ciasto a na górę damy co lubimy......

U mnie z Om na 1 września, a z usg 14 września. Miałam nieregularne cykle i każą się trzymać 14. Ja bym wolała 1 i się umówic na cesarke dwa tygodnie wcześniej i byłabym szczęśliwa. A tak to cały czas strach. I jeszcze ta głupia cukrzyca..
A od kiedy się zaczynają ktg?
Też mam cukrzycę dodatkowo[emoji20] ktg będę mieć robione już na tej wizycie będzie to 30 tc

Dziewczyny a wszystkie z was mają juz położna? Ja prowadzę ciążę w prywatnej klinice, nikt nie mówi o położnej, planie porodu. Na razie tak od wizyty. Będzie ktoś rodził też prywatnie?
Ja prowadzę ciążę prywatnie i położną wybrałam przy wypełnianiu kwestionariusza na pierwszych zajęciach szkoły rodzenia w szpitalu, które organizują z NFZ. Przejdź się do najbliższej przychodni w okolicy, albo dowiedz się jaką położną polecają w Twojej okolicy i wtedy w takiej przychodni gdzie ona jest podpisz papier o wyborze położnej :)

Z tym że ja chce rodzic w prywatnej klinice, oddalonej o 80 km ode mnie. Ale tam można takie mocno donoszone ciążę... I się obawiam czy dotrwam.
A tu na tej mojej wsi, owszem jest jakaś niby położna ale ona dopiero po porodzie przychodzi na te spotkania.

A jak trafię wcześniej z porodem do innego szpitala to chyba mnie nie wygonią?

A zapomniałam :) chodzę na szkole rodzenia i w razie W mam numer do babeczki, która prowadzi te zajęcia, jest położna w szpitalu to chyba w razie co będę ją maltretowac.

Tak bardzo chciałabym znać dzień kiedy nastąpi poród :)
A nic nie podpisywałaś? Może w szkole rodzenia zorientuj się jak to jest z tą położną. Ja do mojej mam kontakt, no i rzeczywiście przysługują mi tylko te 4 wizyty.

No. Dotrwałam, zaraz wchodzę na wizytę i będzie USG :)

K...a. 7 lat temu nie było takich cudów. Pojechałam z zarośnietym bobrem i nikt mnie nie golił czy coś a dziecko od razu dawali na cycki...
Hahahaha.
Ja też 7 lat temu ale Ogarnęłam się w domu :wink:
No i ciesz sie w sumie że jak jechali to zaraz rozwarcie duże i poród.
Bo ja pierworodnego 40 h rodziłam.
To był qrwa kosmos :-D
Skurcze co 4-5 minut a rozwarcia zero.
W końcu na trzeci dzień, po tych dwudziestu iluś godzinach się zlitowali i podłączyli oxy. Dwa razy no bo raz nie pomogło.
I jeszcze wtedy 9h :sorry:

reklama
Z drugim poszło szybciej. Tzn przenoszony 2 tyg ale zamontowali balonik i tylko jeden dzień pochodziłam. Poród 7,5h
Ale ostatnie 3,5 h bóle krzyżowe no bo czemu by bez atrakcji miało być :-D
Ale oba sn.
Pierwszy syn 61 cm 4100g z nacięciem.
Drugi za to bez, 62 cm 4200g i po 2h hasałam jak ta rącza łania po noworodkowym

Do góry