reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Mój termometr. Od 7 lat nas nie zawiodl, raz zmieniane baterie. Dodam że piszczy przy pomiarze. Jak synek był mały używałam też termometru w smoczku- wygodne to było.
Tak się martwilam, że nie znajdę dobrego termometru, a już podrzuciłyście kilka fajnych modeli do sprawdzenia i mam w czym wybierać. Uff.

Czekamy na Córeczkę :) chociaż na pierwszym prenatalnym lekarz powiedział że chłopczyk. Na połowkowym okazało się że jednak dziewczynka. Śmiać mi się chciało z mojego męża, bo marzył o synku, ale szybko się przestawił i zakochał w naszej dziewczynce :)

Chwałam się, bo cały czas nie wierzę, że już niedługo będzie z nami Kruszynka, o którą tak długo się staraliśmy..
Hehe, to tak jak u nas. Ja od razu czulam, że to będzie dziewczynka, a lekarz nagle stwierdził, że wszystko wskazuje na chłopca. Ja lekko zawiedziona, mój S. przeszczęśliwy. Długo się przestawiałam. S. już w myślach wizualizował jak razem z synem majsterkują w warsztacie. A tu nagle informacja, że to jednak dziewczynka. S. przez chwilkę był smutny, ale szybko mu przeszło. Za to ja od razu zaczęłam cieszyć się jak gwizdek.
Też sporo czekaliśmy i tez tak naprawdę to nie wierzymy w to, że mała już niedługo będzie z nami i zacznie wywracać nasze życie do góry nogami.
Ooo w smoczku to niezła myśl, nie słyszałam o takim...
Prawda? Też mnie to zaciekawiło ;]

reklama
Właśnie dzwonił mój K i powiedział, żebym się pakowała i jedziemy nad morze :):):)
Taki wyjazd na weekend, super bo się mega podłamałam tą cukrzycą i to ma być na oderwanie myśli :)

Tylko czy ja wejdę w strój :p wakacje mam za miesiąc to jeszcze nic nie kupowałam :)
Super niespodzianka :) też mi się marzy wyjazd , tylko my do morza mamy 500 km. :(

Bylam w poradni. Umówili mnie na 14.06 mam tam być od 8:30-14:00 i wtedy mam wizytę z lekarzem, jakieś badania i szkolenia z glukometru.
To dobrze, że robią szkolenia z takich rzeczy. Bo niby prosta sprawa, ale można się pogubić. Możesz ciekawych rzeczy się dowiedzieć :)
Zobacz załącznik 865145

Plus kod SMIKI10 i termometr wychodzi za 54zl ;)

Wydaje mi się, że fajna promocja- ja sobie zamówiłam ;)
Ja się zastanawiam jeszcze nad termometrem do uszka. Mój P mówi, że taki najlepszy :D
Jestem ciekawa jak to u nas będzie ze spaniem. Sypialni jako takiej niestety nie mamy. Planowaliśmy zrobić w tym pokoju, gdzie teraz zamieszka Blanka. Do spania rozkładamy sobie kanapę. Czyli o żadnych dostawkach nie ma mowy, o łóżeczku w tym samym pokoju, gdzie śpimy też nie, bo po prostu nie zmieści się. Mała od początku będzie spać za ścianą - niby tylko 2 metry ode mnie, może z 6 kroków do przejścia, żeby do niej zajrzeć, ale po drodze jest cienka ściana. Jestem ciekawa czy będe w stanie spać z tą oddzielającą nas od siebie ścianą, czy to się skończy dmuchanym materacem obok łóżeczka.
A dostawki do rozkładanej kanapy nie da się dostosować? W sensie, że obniżyć itp.
Właśnie dzwonił mój K i powiedział, żebym się pakowała i jedziemy nad morze :):):)
Taki wyjazd na weekend, super bo się mega podłamałam tą cukrzycą i to ma być na oderwanie myśli :)

Tylko czy ja wejdę w strój [emoji14] wakacje mam za miesiąc to jeszcze nic nie kupowałam :)
Super!! Miło spędzonego czasu! Ja nadmorska dziewczyna ciągle tęsknię do morza :) a mój P mnie zaciągnął na pojezierze.. brrr
Hej :) od dawna Was podczytuje, ale dopiero dziś postanowiłam się zarejestrować. Mam nadzieję, że mnie przyjmiecie, fajna tu atmosfera :) termin mam na 14 września, to nasza pierwsza, długo wystarana ciąża. Mam nadzieję że we wrześniu wszystkie będziemy szczęśliwymi mamami :)

Co do acardu ja biorę, następna wizytę mam 26 czerwca to zapytam co dalej.
Witamy :) ja czekam też na dziewczynkę. Termin mam na 6 września.

Właśnie wypiłam szklankę pycha ale chyba coś nie tak zrobiłam chyba za mało łyżeczek tego, ile się w ogóle daje na szklankę? I ile się parzy?
Ja czytałam, że w ciąży to tylko łyżeczka, bo ogólnie to chyba potem może skurcze wywołać.
Hej :) od dawna Was podczytuje, ale dopiero dziś postanowiłam się zarejestrować. Mam nadzieję, że mnie przyjmiecie, fajna tu atmosfera :) termin mam na 14 września, to nasza pierwsza, długo wystarana ciąża. Mam nadzieję że we wrześniu wszystkie będziemy szczęśliwymi mamami :)

Co do acardu ja biorę, następna wizytę mam 26 czerwca to zapytam co dalej.
Witamy :)

Fajna ta apka i już w sumie muszę koniecznie w poniedziałek zrobić tą krzywa. Mnie znów męczy katar i kaszel. Mam nadzieję, że z tego wyjdę szybko! Dzisiaj pierwszy raz robię obiad od powrotu ze szpitala, sprawność mi wróciła :) tylko najgorsze, że nadal budzę się ok. 4.30-5 i nie mogę spać. Wszystko przez to, że psychicznie mnie ten szpital zniszczył.

reklama
Ooo w smoczku to niezła myśl, nie słyszałam o takim...

Miałam ale miał inny kształt niż smoczek normalnie używany i go nie chciały do buzi. ale ogólnie bardzo fajna sprawa. miałam zwykły tez a później kupiłam elektroniczny bezdotykowy ale ostatnio coś zaczął świrować mimo wymiany baterii . Cóż nic nie jest wieczne. Te kilka lat to i tak dobry wynik.

Do góry