reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Mój termometr. Od 7 lat nas nie zawiodl, raz zmieniane baterie. Dodam że piszczy przy pomiarze. Jak synek był mały używałam też termometru w smoczku- wygodne to było.
Tak się martwilam, że nie znajdę dobrego termometru, a już podrzuciłyście kilka fajnych modeli do sprawdzenia i mam w czym wybierać. Uff.

Czekamy na Córeczkę :) chociaż na pierwszym prenatalnym lekarz powiedział że chłopczyk. Na połowkowym okazało się że jednak dziewczynka. Śmiać mi się chciało z mojego męża, bo marzył o synku, ale szybko się przestawił i zakochał w naszej dziewczynce :)

Chwałam się, bo cały czas nie wierzę, że już niedługo będzie z nami Kruszynka, o którą tak długo się staraliśmy..
Hehe, to tak jak u nas. Ja od razu czulam, że to będzie dziewczynka, a lekarz nagle stwierdził, że wszystko wskazuje na chłopca. Ja lekko zawiedziona, mój S. przeszczęśliwy. Długo się przestawiałam. S. już w myślach wizualizował jak razem z synem majsterkują w warsztacie. A tu nagle informacja, że to jednak dziewczynka. S. przez chwilkę był smutny, ale szybko mu przeszło. Za to ja od razu zaczęłam cieszyć się jak gwizdek.
Też sporo czekaliśmy i tez tak naprawdę to nie wierzymy w to, że mała już niedługo będzie z nami i zacznie wywracać nasze życie do góry nogami.
Ooo w smoczku to niezła myśl, nie słyszałam o takim...
Prawda? Też mnie to zaciekawiło ;]

reklama
Właśnie dzwonił mój K i powiedział, żebym się pakowała i jedziemy nad morze :):):)
Taki wyjazd na weekend, super bo się mega podłamałam tą cukrzycą i to ma być na oderwanie myśli :)

Tylko czy ja wejdę w strój :p wakacje mam za miesiąc to jeszcze nic nie kupowałam :)
Super niespodzianka :) też mi się marzy wyjazd , tylko my do morza mamy 500 km. :(

Bylam w poradni. Umówili mnie na 14.06 mam tam być od 8:30-14:00 i wtedy mam wizytę z lekarzem, jakieś badania i szkolenia z glukometru.
To dobrze, że robią szkolenia z takich rzeczy. Bo niby prosta sprawa, ale można się pogubić. Możesz ciekawych rzeczy się dowiedzieć :)
Zobacz załącznik 865145

Plus kod SMIKI10 i termometr wychodzi za 54zl ;)

Wydaje mi się, że fajna promocja- ja sobie zamówiłam ;)
Ja się zastanawiam jeszcze nad termometrem do uszka. Mój P mówi, że taki najlepszy :D
Jestem ciekawa jak to u nas będzie ze spaniem. Sypialni jako takiej niestety nie mamy. Planowaliśmy zrobić w tym pokoju, gdzie teraz zamieszka Blanka. Do spania rozkładamy sobie kanapę. Czyli o żadnych dostawkach nie ma mowy, o łóżeczku w tym samym pokoju, gdzie śpimy też nie, bo po prostu nie zmieści się. Mała od początku będzie spać za ścianą - niby tylko 2 metry ode mnie, może z 6 kroków do przejścia, żeby do niej zajrzeć, ale po drodze jest cienka ściana. Jestem ciekawa czy będe w stanie spać z tą oddzielającą nas od siebie ścianą, czy to się skończy dmuchanym materacem obok łóżeczka.
A dostawki do rozkładanej kanapy nie da się dostosować? W sensie, że obniżyć itp.
Właśnie dzwonił mój K i powiedział, żebym się pakowała i jedziemy nad morze :):):)
Taki wyjazd na weekend, super bo się mega podłamałam tą cukrzycą i to ma być na oderwanie myśli :)

Tylko czy ja wejdę w strój [emoji14] wakacje mam za miesiąc to jeszcze nic nie kupowałam :)
Super!! Miło spędzonego czasu! Ja nadmorska dziewczyna ciągle tęsknię do morza :) a mój P mnie zaciągnął na pojezierze.. brrr
Hej :) od dawna Was podczytuje, ale dopiero dziś postanowiłam się zarejestrować. Mam nadzieję, że mnie przyjmiecie, fajna tu atmosfera :) termin mam na 14 września, to nasza pierwsza, długo wystarana ciąża. Mam nadzieję że we wrześniu wszystkie będziemy szczęśliwymi mamami :)

Co do acardu ja biorę, następna wizytę mam 26 czerwca to zapytam co dalej.
Witamy :) ja czekam też na dziewczynkę. Termin mam na 6 września.

Właśnie wypiłam szklankę pycha ale chyba coś nie tak zrobiłam chyba za mało łyżeczek tego, ile się w ogóle daje na szklankę? I ile się parzy?
Ja czytałam, że w ciąży to tylko łyżeczka, bo ogólnie to chyba potem może skurcze wywołać.
Hej :) od dawna Was podczytuje, ale dopiero dziś postanowiłam się zarejestrować. Mam nadzieję, że mnie przyjmiecie, fajna tu atmosfera :) termin mam na 14 września, to nasza pierwsza, długo wystarana ciąża. Mam nadzieję że we wrześniu wszystkie będziemy szczęśliwymi mamami :)

Co do acardu ja biorę, następna wizytę mam 26 czerwca to zapytam co dalej.
Witamy :)

Fajna ta apka i już w sumie muszę koniecznie w poniedziałek zrobić tą krzywa. Mnie znów męczy katar i kaszel. Mam nadzieję, że z tego wyjdę szybko! Dzisiaj pierwszy raz robię obiad od powrotu ze szpitala, sprawność mi wróciła :) tylko najgorsze, że nadal budzę się ok. 4.30-5 i nie mogę spać. Wszystko przez to, że psychicznie mnie ten szpital zniszczył.

reklama
Ooo w smoczku to niezła myśl, nie słyszałam o takim...

Miałam ale miał inny kształt niż smoczek normalnie używany i go nie chciały do buzi. ale ogólnie bardzo fajna sprawa. miałam zwykły tez a później kupiłam elektroniczny bezdotykowy ale ostatnio coś zaczął świrować mimo wymiany baterii . Cóż nic nie jest wieczne. Te kilka lat to i tak dobry wynik.

Do góry