reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrześniowe mamy 2018

W ogóle oglądałam pogodę, a tam babeczka mówi - Idą upały.
Dla mnie już teraz jest za gorąco, a oni na weekend zapowiadają po 32 stopnie . Nie wiem jak wy ale ja staram się nie wychodzić z domu bo bardzo mnie męczy ta pogoda

reklama
Jeśli masz chwilkę to chętnie bym się dowiedziała czy wskazuje chociaż podobny wynik :)
sprawdziłam: rtęciowy pod pachą po ok. 5 min (na więcej nie mam cierpliwości): 36,5-36,6 st.C (pomiędzy)
mirolife: czoło: 36,7 st.C- I pomiar; 36,6 st.C - II pomiar; temp. otoczenia 23,7 st.C (mam dość chłodno w domu), temperatura płatków kukurydzianych (płyn) z mlekiem z lodówki (płatki i miska z szafki ;)) - 15,5 st. C. Wszystko wielce prawdopodobne :)

E to fajnie.. I gotować nie musisz

Jak ja pomyśle jakie jedzenie w szpitalu co byłam dają to masakra ... kurde ja tam po porodzie z głodu umrę, chyba mi maz będzie dowoził bo oszaleje ... jak rodziłam tamte w innym to mieli catering z restauracji obok nawet spoko to jedzenie. A tu Jak to samo dają na porodówce co na patologii to się zagłodze [emoji23]

Jaki fajny :) słodki. Lubię sówki. Ja miałam z kokosem taki usztywniany i wiązany. Ale tak myśle czy teraz nie wyluzuje i nie kupię zwykłego

Ja poprzednim razem używałam naprawdę krótko. Oddałam niestety. Zresztą miałam wtedy cały komplet z łóżeczkiem, pościelą, zasłonami, łóżkiem itp.. więc oddałam w komplecie. Teraz nie widziałam sensu przepłacać. Nawet w necie nie widziałam takiej ceny i podobał mi się.

Ja tez zazdroszcze wyjazdu. Mialam taki plan na poczatku ciazy, ze pojedziemy, ale z moimi przejsciami i nakazem maksymalnego oszczedzania sie chyba odpuszcze. Dzisiaj moja facet pojechal do dziadkow, a ja sama zostalam w domu :(. Jutro i pojutrze mam umowione kolezanki, ale i tak mi smutno, ze nie pojechalam. Jednak to 3h jazdy i wolalam nie ryzykowac. Zgodnie z zaleceniami lekarki staram sie chuchac i dmuchac. Dla mnie ta ciaza to cud wiec nie podejmuje ryzyka.
Kolo Gostynina jest przecudne jezioro Biale- bylismy tam w ubieglym roku i jak nie bedzie opcji na morze to pojedziemy tam, bo blisko, standard dobry, a woda czysciusienka i pachnaca. Tak sobie imaginuje jak plywam w jeziorze z dzidziolem w brzuchu :).
Witaj Agata! Milej zabawy na forum. Nie Ty jedna dlugo naczekalas sie na Malenstwo :) ja tez czasami uwierzyc nie moge, ze to sie dzieje naprawde :). Chociaz jak moj Synal czasami mnie kopnie lub sie wypnie to wiem, ze jest tam na pewno i ze rosnie w siłe ;).
ja też w zeszłym roku byłam nad jeziorem Białym i też polecam super miejsce i na weekend w tym roku na bank się wybierzemy, bardzo ciepła woda dla dzieciaków i mój syn to nie chce właśnie słyszeć już o żadnym morzu ani niczym tylko tam by jechał. a byliśmy w Okunince dokładnie

ja też w zeszłym roku byłam nad jeziorem Białym i też polecam super miejsce i na weekend w tym roku na bank się wybierzemy, bardzo ciepła woda dla dzieciaków i mój syn to nie chce właśnie słyszeć już o żadnym morzu ani niczym tylko tam by jechał. a byliśmy w Okunince dokładnie

Też się zastanawiałam ale to ponad 200km, wolałabym już nad morze to niewiele więcej. W Okunince mam polecony nocleg jeśli ktoś chce. Domki

No i mam wyniki z krzywej 72/115/157 więc lipa :/ lekarz dop. 19.06, co mogę zrobić już teraz? Słodycze odstawić i owoce po 16, jak pisała @seremida ? I pełnoziarniste wszystko? Muszę poczytać sobie...

Adell ja do południa mogę w domu, ale potem mi za gorąco i wychodzę w cień na zewnątrz. W domu mam mega ciepło i trudno schłodzić.

Ja czekam do wizyty w środę. Jeśli dostanę pozwolenie to może morze..

reklama
I jeszcze mi leukocyty wyszły 15.2, norma niby do 10,5, zawsze miałam coś ok. 12 bo kobiety w ciąży mają często wyższe, ale hmmm...15? Miała któraś tak? Coś z tym robiłyście? W pn pójdę z moczem, może tam się coś dzieje...

Do góry