reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

W ogóle oglądałam pogodę, a tam babeczka mówi - Idą upały.
Dla mnie już teraz jest za gorąco, a oni na weekend zapowiadają po 32 stopnie . Nie wiem jak wy ale ja staram się nie wychodzić z domu bo bardzo mnie męczy ta pogoda

reklama
Jeśli masz chwilkę to chętnie bym się dowiedziała czy wskazuje chociaż podobny wynik :)
sprawdziłam: rtęciowy pod pachą po ok. 5 min (na więcej nie mam cierpliwości): 36,5-36,6 st.C (pomiędzy)
mirolife: czoło: 36,7 st.C- I pomiar; 36,6 st.C - II pomiar; temp. otoczenia 23,7 st.C (mam dość chłodno w domu), temperatura płatków kukurydzianych (płyn) z mlekiem z lodówki (płatki i miska z szafki ;)) - 15,5 st. C. Wszystko wielce prawdopodobne :)

E to fajnie.. I gotować nie musisz

Jak ja pomyśle jakie jedzenie w szpitalu co byłam dają to masakra ... kurde ja tam po porodzie z głodu umrę, chyba mi maz będzie dowoził bo oszaleje ... jak rodziłam tamte w innym to mieli catering z restauracji obok nawet spoko to jedzenie. A tu Jak to samo dają na porodówce co na patologii to się zagłodze [emoji23]

Jaki fajny :) słodki. Lubię sówki. Ja miałam z kokosem taki usztywniany i wiązany. Ale tak myśle czy teraz nie wyluzuje i nie kupię zwykłego

Ja poprzednim razem używałam naprawdę krótko. Oddałam niestety. Zresztą miałam wtedy cały komplet z łóżeczkiem, pościelą, zasłonami, łóżkiem itp.. więc oddałam w komplecie. Teraz nie widziałam sensu przepłacać. Nawet w necie nie widziałam takiej ceny i podobał mi się.

Ja tez zazdroszcze wyjazdu. Mialam taki plan na poczatku ciazy, ze pojedziemy, ale z moimi przejsciami i nakazem maksymalnego oszczedzania sie chyba odpuszcze. Dzisiaj moja facet pojechal do dziadkow, a ja sama zostalam w domu :(. Jutro i pojutrze mam umowione kolezanki, ale i tak mi smutno, ze nie pojechalam. Jednak to 3h jazdy i wolalam nie ryzykowac. Zgodnie z zaleceniami lekarki staram sie chuchac i dmuchac. Dla mnie ta ciaza to cud wiec nie podejmuje ryzyka.
Kolo Gostynina jest przecudne jezioro Biale- bylismy tam w ubieglym roku i jak nie bedzie opcji na morze to pojedziemy tam, bo blisko, standard dobry, a woda czysciusienka i pachnaca. Tak sobie imaginuje jak plywam w jeziorze z dzidziolem w brzuchu :).
Witaj Agata! Milej zabawy na forum. Nie Ty jedna dlugo naczekalas sie na Malenstwo :) ja tez czasami uwierzyc nie moge, ze to sie dzieje naprawde :). Chociaz jak moj Synal czasami mnie kopnie lub sie wypnie to wiem, ze jest tam na pewno i ze rosnie w siłe ;).
ja też w zeszłym roku byłam nad jeziorem Białym i też polecam super miejsce i na weekend w tym roku na bank się wybierzemy, bardzo ciepła woda dla dzieciaków i mój syn to nie chce właśnie słyszeć już o żadnym morzu ani niczym tylko tam by jechał. a byliśmy w Okunince dokładnie

ja też w zeszłym roku byłam nad jeziorem Białym i też polecam super miejsce i na weekend w tym roku na bank się wybierzemy, bardzo ciepła woda dla dzieciaków i mój syn to nie chce właśnie słyszeć już o żadnym morzu ani niczym tylko tam by jechał. a byliśmy w Okunince dokładnie

Też się zastanawiałam ale to ponad 200km, wolałabym już nad morze to niewiele więcej. W Okunince mam polecony nocleg jeśli ktoś chce. Domki

No i mam wyniki z krzywej 72/115/157 więc lipa :/ lekarz dop. 19.06, co mogę zrobić już teraz? Słodycze odstawić i owoce po 16, jak pisała @seremida ? I pełnoziarniste wszystko? Muszę poczytać sobie...

Adell ja do południa mogę w domu, ale potem mi za gorąco i wychodzę w cień na zewnątrz. W domu mam mega ciepło i trudno schłodzić.

Ja czekam do wizyty w środę. Jeśli dostanę pozwolenie to może morze..

reklama
I jeszcze mi leukocyty wyszły 15.2, norma niby do 10,5, zawsze miałam coś ok. 12 bo kobiety w ciąży mają często wyższe, ale hmmm...15? Miała któraś tak? Coś z tym robiłyście? W pn pójdę z moczem, może tam się coś dzieje...

Do góry