reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Tak sobie myślę, że takie wynalazki typu dodatkowa rączka, za którą dziecko może trzymać, kiedy mama ma zajęte ręce to są takie rzeczy robione pod rodzica, a dziecko nie do końca chce się na to nabrać :)

Ale komplikują Wam z tą cukrzycą. Co najmniej jakby to był jakiś stan wyjątkowy, a przecież to wcale nie jest takie rzadkie :/
Jak widać po forum częstsze niż się mogłoby wydawać.

Większość tych pierdół jest bezsensu ale np. przyczepka rowerowa czy dostawka do wozka są super

reklama
To masz taki sam wynik jak ja...
W sumie skierowanie mam do poradni i zalecenie opieka położnicza.

Sprawdzili tylko serce bo tu mi nie robi usg. A stwierdził,że teraz częściej powinnam mieć je badane i robione z przepływami czy jakoś tak.
mi mowila ze od 28 tygodnia kontrole dopplerowskie w szpitalu czyli wlasnie te przeplywy

Mam nadzieję że w ogóle coś w weekend Ci zrobią...
Wlasnie obawiam sie ze ten weekend to tylko bedzie taki urlop all inclusive

mi mowila ze od 28 tygodnia kontrole dopplerowskie w szpitalu czyli wlasnie te przeplywy

Wlasnie obawiam sie ze ten weekend to tylko bedzie taki urlop all inclusive
Z doświadczenia szpitalnego niestety wiem że jak nie ma zagrożenia życia to w weekendy prawie nic nie badają... Bezsensu bo powinni cię od pn. położyć...

A ja dziś psu wielkiego kleszcza wyjęłam myślałam że puszczę pawia bo nienawidzę owadów wszystkich a kleszczy i os to po maksie

Z doświadczenia szpitalnego niestety wiem że jak nie ma zagrożenia życia to w weekendy prawie nic nie badają... Bezsensu bo powinni cię od pn. położyć...

A ja dziś psu wielkiego kleszcza wyjęłam myślałam że puszczę pawia bo nienawidzę owadów wszystkich a kleszczy i os to po maksie
Nasza dostała tabletkę i nawet jak jakiś kleszcz ją ukąsi to zaraz zdycha, a wczesniej codziennie zaczełam znajdować takie wielkie wypasione paskudztwa na podłodze. Sama nie wiem, gdzie to się u niej chowalo, bo staramy sie ją regularnie sprawdzać :/

A ja z okazji jutrzejszego badania na cukrzycę zamówiłam sobie dzisiaj pizzę... bo już wcale nie jestem taka pewna, że wynik będzie ok no to sobie na wszelki wypadek zaszaleję.

Wypad u mamy udany, upał jak cholera właśnie leżę i odpoczywam zjadłam dziś ostatni kawałek ciasta od jutra nie jem słodyczy i ograniczam owoce......

Ja już po wizycie. Mała waży 950 gram, obecnie ułożona pośladkowo. Wszystko w jak najlepszym porządku. Jak robiliśmy USG to ruszała usteczkami [emoji7] a co najważniejsze NIE MA JUŻ TORBIELI. Najprawdopodobniej pękła, bo miałam w ostatnim czasie bóle brzucha. Czyli opcja cesarkiego cięcia miesiąc przed terminem na zimno ODPADŁA. Bardzo się cieszę, że będę mogła spróbować porodu SN.
Załączam zdjęcia, ale Mała jest niechętna i od początku ciąży nie mamy ani jednego ładnego zdjęcia [emoji23]
IMG_20180607_154159.jpg
IMG_20180607_154202.jpg

Załączniki

• IMG_20180607_154159.jpg
    IMG_20180607_154159.jpg
    47,7 KB · Wyświetleń: 362
  • IMG_20180607_154202.jpg
    IMG_20180607_154202.jpg
    56 KB · Wyświetleń: 368
A przypomnij mi jakie miałaś wyniki? I czy we krwi i w moczu tez?

Bo ja tez dostałam skierowanie do szpitala.. tzn chyba tylko do poradni na Karową u nas. Lekarz mi powiedział, że on jako pracownik luxmedu nie prowadzi ciazy nie fizjologicznej bo to jest ciaza ryzyka. Kurczę tyle czytałam o tej cukrzycy ale nigdzi nie było ze to ciaza ryzyka.

Do tego u endokrynologa tez słabo, zwiększono mi dawkę leków bo mi te tsh znów się podniosło.

Po prostu aż mnie dziś wszystko zdołowało :(
Trzymaj się. Ściskam.
A do kogo chodzisz w luxmed? Długi czas miałam tam abonament i niektórych lekarzy kojarze

Idz do weterynarza i poproś o tabletki na kleszcze i od razu na odrobaczenie sa najlepsze ja dałam moim księżniczka zimą i do tej pory mam spokój .. lepsze sa niz obroże krople itd..

reklama
Ja już po wizycie. Mała waży 950 gram, obecnie ułożona pośladkowo. Wszystko w jak najlepszym porządku. Jak robiliśmy USG to ruszała usteczkami [emoji7] a co najważniejsze NIE MA JUŻ TORBIELI. Najprawdopodobniej pękła, bo miałam w ostatnim czasie bóle brzucha. Czyli opcja cesarkiego cięcia miesiąc przed terminem na zimno ODPADŁA. Bardzo się cieszę, że będę mogła spróbować porodu SN.
Załączam zdjęcia, ale Mała jest niechętna i od początku ciąży nie mamy ani jednego ładnego zdjęcia [emoji23] Zobacz załącznik 864896Zobacz załącznik 864897

Zdjęcia cudowne. Minka przeslodka.
Cieszę się z Tobą z możliwości sn i braku torbieli. Teraz radość ciąża w pelni..

Do góry