reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
U mnie jutro wizyta z rana.
Dowiem się mam nadzieję o tej arytmii na serduszku czegoś konkretnego. Ustała czy nie....

Nie strasz, ja też nigdy nie miałam żadnych cyrków z cukrem, cały czas byłam spokojna, a może też czeka mnie takie zaskoczenie.
A jak to w ogóle jest z tą cukrzycą ciążową? Czujecie się przez to jakoś inaczej, czy to może być takie "ukryte"?

Nic mi nie dolega, dlatego jestem w szoku ze cos takiego u mnie wyszlo. Nawet pielegniara mnie pochwalila ze bardzo ladnie znioslam badanie, a wydawalo mi sie ze gdyby cos bylo nie tak z cukrem to by sie to odbilo na kiepskim samopoczuciu po wypiciu takiej dawki glukozy. No nie wiem, okaze sie w czwartek co powie doktor, ale jestem zdruzgotaNa, bo ostatnio w mojej diecie krolowaly zachcianki na slodycze ;p i z tego co czytalam to przy diecie cukrzycowej prawie nic nie wolno jesc, takze czekaja mnie super 3 miesiace ;(

W koncu cos dzieciakowi kupilam- troche propagandowych koszulek z napisami typu "caly tata". Za to tata nie za bardzo sie przejal, wiec skoro sie nie interesuje ciuchami (swoimi tez nie bardzo) musze mu wymyslic zadanie w postaci szukania fotelika ;)
Na zdjeciu moj łup (rozne rozmiary). I znalazlam kocyk bawelniany, ktory kupilam kilka miesiecy temu i o nim zapomnialam. Gdzies jeszcze mam bodziaka z ekobawelny kupionego kiedys kolezance na targach takich cudów ;), ale zanim ja owiedzilam to dzieciak wyrosl i kupilam mu wieksze ciuszki. Musze zaczac zbierac wszystko do kupy.

Załączniki

• 20180605_225458.jpg
    20180605_225458.jpg
    1,6 MB · Wyświetleń: 88
Wróciłam niedawno z dziećmi ponad 3godz na dworze już jesteśmy wykapani najedzeni i spać zaraz tzn oni...... A powiedzcie mi bo widzę niezle cyrki z tą glukoza czy po urodzeniu też trzeba brać insulinę? Czy tylko właśnie w ciąży jest tak że są złe wyniki??? Już się boję u siebie ale w poprzednich ciążach nie miałam
Jeśli jest to tylko i wyłącznie cukrzyca w ciąży to problemy z cukrami ustępują do 6 tygodni po porodzie :)
I jutro wybieram się na glukozę, też się boję, bo tłusta jestem i wcinam co rano słodkość, jak nie kakao, to kanapka z dżemem, albo kawałek drożdżowego na śniadanie...zawsze na czczo było ładnie ale krzywej się cykam. Też nie robiłam sobie diety, jak jest ta cukrzyca, to niech wyjdzie, ale oby nie! A tą insulinę to na receptę dostajecie od gina? Jutro się przekonam jak jest...
To, że jesz codziennie coś słodkiego to jeszcze niczego nie przesądza. Przecież twój organizm jak najbardziej może prawidłowo sobie radzić z cukrem.
Jeśli coś źle wychodzi to dostajesz skierowanie do poradni diabetologicznej i tab diabetolog wypisuje recepty na paski do glukometru oraz ewentualnie insulinę. Daje też za darmo glukometr. Jedyne co to lancety do nakłuwania są odpłatne 100%, paski ze zniżką.

Ale się nie wyspałam! Jakoś tak niespokojnie spałam i zamiast odpoczywać to się męczyłam a jeszcze chyba nie tylko ja bo Be w środku nocy zerwał się z krzykiem i przez sen na siedząco darł w niebogłosy...
Koszmarna noc.

Co do cukrzycy. Moja matka ma... tzn. teraz jej wykryli. Póki co bez insuliny i pomiarów z palca. Ale dieta musi być. To się tylko wydaje straszne. Nie wolno jej owoców słodyczy i białego pieczywa. A tak w sumie je praktycznie jak wcześniej i cukier jej ładnie zleciał a nawet w moczu miała. Mój ojciec bezglutenowy. A ja i Be. na diecie ubogiej w fosforany ;) także mamy wesoło. :)

Właśnie obudził mnie skurcz łydki... Auuuu..... Muszę zacząć pić butelkę Muszynianki codzienne... Strasznie malo pije w ogole :/

Ja dziś do ginekologa ale to dopiero po poludniu. Musimy dokończyć badanie połówkowe bo ostatnio nie było widać buzki.

Mój ojciec tez cukrzyk. U mnie na szczęście po teście obciążenia glukoza wyniki w porządku 86/120/86.

Miłego dnia :)

reklama
My z racji Amino nie mamy szans na pomyłkę.

Goj piękne to mieszkanie Mikołaja..

Po dzisiejszym dniu raczej grupowa glukoze mamy zaliczoną.hihi

Zapomniałam wam napisać że w niedzielę miałam branie.. podszedł do mnie młody chłopak i pyta czy mam ochotę tgo lepiej poznać.. trochę mnie zatkało bo szłam z synkiem. Więc on mnie pyta czy mam męża? Mówię że tak. On z trzecim pytaniem, czy może jednak? Ja że dziękuję.. już miałam na ustach, że oprócz męża mam obecnie że sobą 2 dzieci.. Ale się powstrzymalam.
Później 10 min próbowałam wytłumaczyć synowi co ten pan chciał.. co to znaczy poderwać i dlaczego temu panu się podobałam. W końcu po powrocie do domu powiedział m że spotkaliśmy Pana który chciał się że mną ożenić...
A mąż oczywiście pierwsze pytanie czy on ślepy był i nie widział że ja w ciąży?
Odpowiedziałam że na ślepego nie wyglądał bo patrzył prosto w oczy j nie miał laski w ręce..
Miałam ubaw do końca dnia.. A mąż gdyby nie syn mu to powiedział chyba by nie uwierzył.. śmiałam się z niego że jak założę krótką sukienkę ( A było 30 stopni i to jedna z niewielu w które jeszcze wchodze) to świat stoi przede mną otworem:)))))
Hahaha :D mnie jeszcze nikt nie poderwal, ale teraz mi tak brzuch wywaliło, że wczoraj obcy facet, który stał przy straganie to powiedział "Dzień dobry, pięknie Pani wygląda!" Hahaha, ciąża nam służy!
W ogóle co do glukozy to sama w sobie nie była taka zła, kilka razy piłam podwójne posłodzona herbatę to podobnie smakowało :) ale wróciłam do domu ze świzymi bułkami, dotrwałam się do lodówki jak dzika loszka, chyba zjadłam z 5 bułek w całości (
emoji33.png
emoji33.png
emoji33.png
) potem 1 kg czereśni i zasnęłam i spałam z 3 godziny. Teraz się obudziłam niedawno i jestem jakaś taka wypruta nie wiem co się dzieje
Czy to nie reakcja na glukoze? Ja tak miałam w pierwszej ciąży, że po tym strasznie byłam głodna i miałam ochotę na slodsze śniadanie, czyli maślany rogal z masłem i kakao. Niestety jak zobaczyłam później ten wynik to się przerazilam, że tak to na mnie zadziałało.
Wróciłam niedawno z dziećmi ponad 3godz na dworze już jesteśmy wykapani najedzeni i spać zaraz tzn oni...... A powiedzcie mi bo widzę niezle cyrki z tą glukoza czy po urodzeniu też trzeba brać insulinę? Czy tylko właśnie w ciąży jest tak że są złe wyniki??? Już się boję u siebie ale w poprzednich ciążach nie miałam
To tylko w ciąży, no ale na oddziale po porodzie jeszcze trzeba sprawdzać cukier, bo i po 6 tygodniach po porodzie jeszcze raz ten test obciążenia. Ja niestety nie miałam na to czasu i nie zrob
U mnie jutro wizyta z rana.
Dowiem się mam nadzieję o tej arytmii na serduszku czegoś konkretnego. Ustała czy nie....
Masz arytmie serca? Jak Ci się objawiła? Bo wiem, że coś o tym pisałaś, ale ze dużo czasu trwa przeczytanie całego forum, to nie zawsze jestem na bieżąco :(
Nic mi nie dolega, dlatego jestem w szoku ze cos takiego u mnie wyszlo. Nawet pielegniara mnie pochwalila ze bardzo ladnie znioslam badanie, a wydawalo mi sie ze gdyby cos bylo nie tak z cukrem to by sie to odbilo na kiepskim samopoczuciu po wypiciu takiej dawki glukozy. No nie wiem, okaze sie w czwartek co powie doktor, ale jestem zdruzgotaNa, bo ostatnio w mojej diecie krolowaly zachcianki na slodycze ;p i z tego co czytalam to przy diecie cukrzycowej prawie nic nie wolno jesc, takze czekaja mnie super 3 miesiace ;(
Wiem, że kombinują z ciastami na ksylitolu. Ja nie próbowałam. Dałam radę bez słodyczy, no chyba, że tam trochę gorzkiej czekolady :D To akurat mi cukru nie podnosilo za mocno.

Do góry