reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Będzie dobrze z tego co wyczytałam masz na czczo dobry wynik.. poprostu tak jak ja po wypiciu glukozy skoczył Ci wynik i musisz trzymać dietę.
Wszystkiego się jutro dowiesz. Będzie dobrze. Ja tylko ciągle mam nadzieje ze nie będę musiala mieć tej insuliny . Jeśli wyniki rano na czczo przekraczają 90 wtedy trzeba brać insulinę.

Mam nadzieję, że tak będzie :)
A jak trzymasz dietè to znaczy, czego np nie jesz ?

Mam na szczęście jutro wizytę u lekarza, także nie będę długo żyła w niepewności :)
widze wyniki glukozy podobne do moich i wizyta też jutro, także trzymam za nas kciuki :p

martwie się tym trochę, bo nie jestem dobra w trzymaniu diety, nigdy mi to nie wychodziło. już tyle razy przechodziłam na zdrowe odżywianie, że nie starczyłoby mi palców żeby policzyć

A czemu nie możesz?

Męża bym trochę ustawiła.. Teraz potrzebujesz spokoju a nie jego fochow.. A jak za chwilę będzie co rano krzycząc mały budzik? Porozmawiałabym na spokojnie..
Wyrodna że ubranka używane?? Daj spokój nie Ty pierwsza nie ostatnią...A maluszkowi naprawdę obojętnie. Moze umow sie i zobacz co to a zdecydujesz..
Jeśli my nie będziemy miały ogromnej pewności siebie to nikt za nas miał nie będzie. Jesteśmy i będziemy dla nich najlepszymi mamami i tego się trzymajmy..
Na pewno podejmiesz dobra decyzję.
Rozmowa oczywiście była, ale uwierz mi, że kiedy spór dotyczy pary czarnych stópek, ktore on prawdopodobnie przed chwilą zaspany próbował ubrać na swoją wielką syrę to ciężko przeprowadzić poważną konwersację na temat niewłaściwego zachowania :D

A ja dzisiaj znowu do szkoły idę, zapowiedziany temat I okres porodu. Ostatnio mam tak, że jeśli najdzie mnie chęć żeby popłakać to wystarczy, że chwilę poczytam/posłucham o tym jak wygląda poród naturalny i łzy same cisną mi się do oczu, więc mam nadzieję, że na dzisiejszej "lekcji" przy ludziach jakoś się opanuję...

Rozmowa oczywiście była, ale uwierz mi, że kiedy spór dotyczy pary czarnych stópek, ktore on prawdopodobnie przed chwilą zaspany próbował ubrać na swoją wielką syrę to ciężko przeprowadzić poważną konwersację na temat niewłaściwego zachowania :D
uwielbiam takie kłótnie o pierdoły :eek: a podobno to baby są obrażalskie :p

widze wyniki glukozy podobne do moich i wizyta też jutro, także trzymam za nas kciuki :p

martwie się tym trochę, bo nie jestem dobra w trzymaniu diety, nigdy mi to nie wychodziło. już tyle razy przechodziłam na zdrowe odżywianie, że nie starczyłoby mi palców żeby policzyć

To tak jak ja :( to trzymanie diety to przeraża mnie bardziej niż insulina... może to jest ,,kara" za moje zle odżywianie. Ale kurczę lubię taki mój styl na kanapkach i wieczorne żarcie.
Byle jutro nam wszystko dokładnie powiedzieli co i jak :)

Dziewczyny, nie panikujcie tak z tą cukrzycą ciążową. Będzie dobrze! Większość z nas Uratuje sytuację dietą, a nawet branie insuliny nie będzie chyba aż taka tragedia. Na początku zawsze to jest trudne. W czasie oczekiwania na wizyty u diabetologow poczytajcie o tzw. Słodkich mamach i z tego co pamiętam to należy jeść produkty o niskim indeksie glikemicznym. Warto przejrzeć listę tych produktów. To jest zmiana, ale zobaczycie, że stracicie trochę na wadze. Muszę przejrzeć poprzednia kartę ciąży to Wam podam jaka miałam wagę dzięki temu i ile tak naprawdę przybrałam.
Ja lecę do pracy oficjalnie się pożegnać :) a tu zdjęcie co upieklam. Podoba się? Jak będę miała ta cukrzycę to będę co innego piec :D
IMG_20180606_090822.jpg

Załączniki

• IMG_20180606_090822.jpg
    IMG_20180606_090822.jpg
    2,1 MB · Wyświetleń: 370
Dziewczyny, nie panikujcie tak z tą cukrzycą ciążową. Będzie dobrze! Większość z nas Uratuje sytuację dietą, a nawet branie insuliny nie będzie chyba aż taka tragedia. Na początku zawsze to jest trudne. W czasie oczekiwania na wizyty u diabetologow poczytajcie o tzw. Słodkich mamach i z tego co pamiętam to należy jeść produkty o niskim indeksie glikemicznym. Warto przejrzeć listę tych produktów. To jest zmiana, ale zobaczycie, że stracicie trochę na wadze. Muszę przejrzeć poprzednia kartę ciąży to Wam podam jaka miałam wagę dzięki temu i ile tak naprawdę przybrałam.
Ja lecę do pracy oficjalnie się pożegnać :) a tu zdjęcie co upieklam. Podoba się? Jak będę miała ta cukrzycę to będę co innego piec :D Zobacz załącznik 864399

haha no dzięki za narobienie smaka :D
a akurat nie zalezy mi na traceniu na wadze, zawsze byłam szczupła i do tej pory przytyłam tylko 5 kilo. a tak mi się marzą teraz lody czekoladowe, które leżą w zamrażarce..

reklama
Do góry