reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Jej jej ile stron :-)
Ja od poniedziałku na L4 moje pierwsze w życiu tak przeżywam ... ale fajnie tak poleniuchowac wybrać syna do szkoły i ponadrabiac zaległe sprawy. Dwie nocki zarwałam spałam po 2-3 godziny żeby xamknac papierologie. Zrobiłam sobie rano kawę to tak się napiłam ze cala podłoga zalana pokrycie z krzeseł do prania filiżanka zbita... normalnie wszystko z rąk leci ...

Dziewczyny nie martwcie się ta cukrzyca. Ja byłam załamana jak dostałam wyniki ... chyba żadna nie pobiła po dwóch godzinach 226! A na czczo miałam pięknie bo 80. Tylko może nawet i lepiej ze nie znam wyniku po godzinie. Mi poprostu po godzinie wcale nie zrobili chociaż się dopominałam ..ale cożeby moja na szczęście juz była lekarka ma inne "standardy"
Takze wiem tylko ze po 2 godz. 226 z czego Wy mialyscie po godz. Największe wyniki to aż się boję pomyśleć ile mi by wyszło.
Pilnuje diety posiłków ważne żeby rano na czczo nie mieć powyżej 90 . Na razie macham później doczytam bo duuuuuzo naszkrobalyscie miłego dnia wszystkim

:**

A ja właśnie zjadłam śniadanko. Wstałam tak głodna , jak jakiś dzik;p

Jaką mam ochotę na wątróbkę, a tu nie wolno :((((

Kurczę mam wyniki glukozy 80/200/159 chyba nie najlepiej :( a normalnie to ja nie jem słodyczy, teraz tylko w owocach a i czasem loda...
Niech lekarz się wypowie. Nie ma co samodzielnie oceniać. Kiedy wizyta?

A mnie S. wkurza, bo on rano jak wstanie to jest marudny jak prima balerina i teraz robi raban, bo jak ściągałam ciuchy z suszarki to dwie pary moich czarnych skarpetek wylądowały u niego w szufladzie i ja mu przez to taki bajzel zrobiłam, że on się odnaleźć nie może. On jest obrażony, a mi chce się śmiać ;)
Wasi też są po obudzeniu tacy nerwowi? Bo S. rano i chwilę po drzemkach w czasie dnia jest okropny.

Znalazłam wczoraj ogłoszenie o pace ciuszkow w rozmiarach 56-62 od kogoś u nas w mieście. Dużo tego, cena znośna, niektóre mają metki, więc umówiłam się na dziś. Ostatnio pozapełniałam w sklepach internetowych koszyki, potem podsumowałam i wyszła taka kwota, że aż lekko się przeraziłam... Jakoś tak mam wrażenie, że bardziej przyda mi się dużo ciuszkow niż mało, ale piękne. Jestem wyrodną matką? :(

A ja właśnie zjadłam śniadanko. Wstałam tak głodna , jak jakiś dzik;p

Jaką mam ochotę na wątróbkę, a tu nie wolno :((((

A czemu nie możesz?

Niech lekarz się wypowie. Nie ma co samodzielnie oceniać. Kiedy wizyta?

A mnie S. wkurza, bo on rano jak wstanie to jest marudny jak prima balerina i teraz robi raban, bo jak ściągałam ciuchy z suszarki to dwie pary moich czarnych skarpetek wylądowały u niego w szufladzie i ja mu przez to taki bajzel zrobiłam, że on się odnaleźć nie może. On jest obrażony, a mi chce się śmiać ;)
Wasi też są po obudzeniu tacy nerwowi? Bo S. rano i chwilę po drzemkach w czasie dnia jest okropny.

Znalazłam wczoraj ogłoszenie o pace ciuszkow w rozmiarach 56-62 od kogoś u nas w mieście. Dużo tego, cena znośna, niektóre mają metki, więc umówiłam się na dziś. Ostatnio pozapełniałam w sklepach internetowych koszyki, potem podsumowałam i wyszła taka kwota, że aż lekko się przeraziłam... Jakoś tak mam wrażenie, że bardziej przyda mi się dużo ciuszkow niż mało, ale piękne. Jestem wyrodną matką? :(

Męża bym trochę ustawiła.. Teraz potrzebujesz spokoju a nie jego fochow.. A jak za chwilę będzie co rano krzycząc mały budzik? Porozmawiałabym na spokojnie..
Wyrodna że ubranka używane?? Daj spokój nie Ty pierwsza nie ostatnią...A maluszkowi naprawdę obojętnie. Moze umow sie i zobacz co to a zdecydujesz..
Jeśli my nie będziemy miały ogromnej pewności siebie to nikt za nas miał nie będzie. Jesteśmy i będziemy dla nich najlepszymi mamami i tego się trzymajmy..
Na pewno podejmiesz dobra decyzję.

reklama
Mam na szczęście jutro wizytę u lekarza, także nie będę długo żyła w niepewności :)
Będzie dobrze z tego co wyczytałam masz na czczo dobry wynik.. poprostu tak jak ja po wypiciu glukozy skoczył Ci wynik i musisz trzymać dietę.
Wszystkiego się jutro dowiesz. Będzie dobrze. Ja tylko ciągle mam nadzieje ze nie będę musiala mieć tej insuliny . Jeśli wyniki rano na czczo przekraczają 90 wtedy trzeba brać insulinę.

Do góry