reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

W ogóle co do glukozy to sama w sobie nie była taka zła, kilka razy piłam podwójne posłodzona herbatę to podobnie smakowało :) ale wróciłam do domu ze świzymi bułkami, dotrwałam się do lodówki jak dzika loszka, chyba zjadłam z 5 bułek w całości ([emoji33][emoji33][emoji33]) potem 1 kg czereśni i zasnęłam i spałam z 3 godziny. Teraz się obudziłam niedawno i jestem jakaś taka wypruta nie wiem co się dzieje
W labie babka mówiła mi, że często kobiety takie śnięte są po tej glukozie.
Mam wyniki glukozy.. na czczo 81, po godzinie 203(! Norma do 140:/) i po 2h 153, tez powinno byc ponizej 140... nigdy nie mialam problemow z cukrem, a tu takie hocki klocki, wizyte u ginki mam w czwartek, ciekawe co powie :(
Najpewniej dostaniesz skierowanie do poradni diabetologicznej (pamietaj, że mają obowiązek przyjąć cię poza kolejką do 7 dni od rejestracji). Możliwe, że sama dieta ci wystarczy :) szczególnie, że na czczo masz bardzo ładny.

reklama
Mam wyniki glukozy.. na czczo 81, po godzinie 203(! Norma do 140:/) i po 2h 153, tez powinno byc ponizej 140... nigdy nie mialam problemow z cukrem, a tu takie hocki klocki, wizyte u ginki mam w czwartek, ciekawe co powie :(
Nie strasz, ja też nigdy nie miałam żadnych cyrków z cukrem, cały czas byłam spokojna, a może też czeka mnie takie zaskoczenie.
A jak to w ogóle jest z tą cukrzycą ciążową? Czujecie się przez to jakoś inaczej, czy to może być takie "ukryte"?

Nie strasz, ja też nigdy nie miałam żadnych cyrków z cukrem, cały czas byłam spokojna, a może też czeka mnie takie zaskoczenie.
A jak to w ogóle jest z tą cukrzycą ciążową? Czujecie się przez to jakoś inaczej, czy to może być takie "ukryte"?
Może być wzmożone pragnienie, ale ja np. czułam się ok cały czas.

Może być wzmożone pragnienie, ale ja np. czułam się ok cały czas.
Oj, to ja mam wzmożone pragnienie od samego początku :szok: oby to tylko przez to, że zamieniłam e-papierosa na opijanie się wodą... Moja sąsiadka też jest w ciąży, też będzie rodzić we wrześniu i właśnie okazało się, że ma cukrzycę i musi brać insulinę :( Ale u niej to rodzinne, u jej mamy tak samo wyszła cukrzyca w trzeciej ciąży.

Oj, to ja mam wzmożone pragnienie od samego początku :szok: oby to tylko przez to, że zamieniłam e-papierosa na opijanie się wodą... Moja sąsiadka też jest w ciąży, też będzie rodzić we wrześniu i właśnie okazało się, że ma cukrzycę i musi brać insulinę :( Ale u niej to rodzinne, u jej mamy tak samo wyszła cukrzyca w trzeciej ciąży.
Moja mama miała przy mnie cukrzycę ciążową i ja też ją mam

reklama
Do góry