reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Mniam :)
Tylko dzien przed nie jedz ciast i slodyczy, bo ja przez taka brawure i objedzenie sie ciastami i arbuzem mialam nastepnego dnia 103 na czczo i myslalam, ze bede na diecie i insulinie. Na szczescie powtorne badanie po normalnym dniu bez slodyczy bylo ok. ufff
A ja normalnie dzień przed jadłam ciasto i wyniki idealne :)

reklama
Dok
Mniam :)
Tylko dzien przed nie jedz ciast i slodyczy, bo ja przez taka brawure i objedzenie sie ciastami i arbuzem mialam nastepnego dnia 103 na czczo i myslalam, ze bede na diecie i insulinie. Na szczescie powtorne badanie po normalnym dniu bez slodyczy bylo ok. ufff
Dokładnie się na ten dzień przygotuję......

Kochane, która z Was ma cukrzycę ciążową, ja dziś dostałam skierowanie do poradni diabetologicznej, na ustawienie diety, ciekawe czy obejdzie się bez insuliny....:(
Ja mam cukrzycę i jestem na insulinie. Mi najpierw kazali trzymać dietę i wtedy patrzyliśmy cukry. Insulina nie przenika przed łożysko.
Ja mam cukrzyce ale spotkanie na Karowej mam dopiero 19 czerwca. Na razie pożyczyłam glukometr i tak orientacyjnie mierze cukier. Trzymam dietę A cukry różnie najgorzej rano i też mam obawy że skończę z insulina.
Przecież ciężarna muszą w ciągu 7 dni przyjąć np. właśnie do diabetologa i to poza kolejnością! Spróbuj jeść kolację późno wieczorem i żeby to był chleb ciemny i jakieś warzywo. Wtedy cukry na czczo są niższe, bo dostarczasz węglowodany złożone. Ja jestem na insulinie na noc, bo po posiłku mam ok cukry, a na czczo za wysoki.

Nie chce politykowac, bo w moim odczuciu to forum nie temu ma sluzyc,, ale czy to nie poprzednia ekipa znaczaco wydluzyla urlop macierzynski na roczny platny 80% i zmienila zasady rodzicielskiego? Mnie to akurat bardzo, bardzo odpowiada, bo ja bede pracowac po macierzynskim.
Zdaje sie, ze rowniez to oni wprowadzili bezplatna opieke przedszkolna na 6h dziennie i zwiekszyli dostep do przedszkoli?
Mi akurat zalezaloby na dostepie do zlobka, przedszkola, lekarza.
I Kosiniakowe też oni masz rację.

Ja właśnie wyszłam z wanny. Leżałam chyba godzinę i woda ciagle była ok- teraz dopiero czuje, że żyje :)
Ja próbuję smrody zagonić do domu i wanny i łóżek... jutro mi do szkoły nie wstaną... Uwielbiam to :/
O tyle zima lepsza że nie włóczą się po podwórku a szybki zmierzch nastraja do snu :)

Ja próbuję smrody zagonić do domu i wanny i łóżek... jutro mi do szkoły nie wstaną... Uwielbiam to :/
O tyle zima lepsza że nie włóczą się po podwórku a szybki zmierzch nastraja do snu :)

Moje znów tydz w domu. Jakiś wirus kaszel starsza podwyższona temp. Także luz śpimy ile wlezie ... tydzień a ja myśle czy nie zeswiruje a co dopiero całe wakacje [emoji23]

Ja też dziś wyprana z sił. Byłam z chłopcami na wycieczce szkolnej także ten....

A lekarza mam w środę.
Poznam.wyniki z glukozy. Dzień przed nie jadłam nic słodkiego żeby losu nie kusić

reklama
Do góry