reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Bardzo mi się podobają kolorowe, ale jakoś dziwnie taka buzię niemowlaków wybierać.
W 1 ciąży kupiłam 20 i jeszcze 20 dokupywslam bo ulewał bardzo.
Teraz też wzięłam 20 i 5 starych znalazłam.
Tak właśnie myślałam czy te 20 to aby nie za dużo ale widzę że chyba będzie w porządku :) W pierwszej ciąży kompletowanie wyprawki to tak wszystko na wyczucie , nie bardzo wiem ile czego , co kupić a co będzie zdecydowanie zbędne.

reklama
Tak właśnie myślałam czy te 20 to aby nie za dużo ale widzę że chyba będzie w porządku :) W pierwszej ciąży kompletowanie wyprawki to tak wszystko na wyczucie , nie bardzo wiem ile czego , co kupić a co będzie zdecydowanie zbędne.

Dokładnie :) choć ja mam wrażenie, ze panikuje tak- jakby po porodzie już nie było możliwości niczego dokupić... a przecież jak się okaże, że czegoś potrzeba więcej zawsze można kupić choćby przez internet :)

Dokładnie :) choć ja mam wrażenie, ze panikuje tak- jakby po porodzie już nie było możliwości niczego dokupić... a przecież jak się okaże, że czegoś potrzeba więcej zawsze można kupić choćby przez internet :)
Ja tak samo :) laktator nie wiem czy będzie potrzebny , już chciałam kupić ale S. kazał sobie pokazać jaki chce i powiedział, że w razie co pojedzie do apteki i kupi :) w sumie dobre rozwiązanie :) mi też się wydaje że panikuje :) mówię mu że pampersów mało to on że sklepy otwarte i kupi jak się skończą szkoda na nie miejsca :) dobrze że ma mnie kto sprowadzić na ziemię :)

A w ogóle to ja już po usg , mały waży 931
gr, a dzisiaj 26t1d :) leży nóżkami do dołu ale wiadomo zdąży się jeszcze przekręcić 100 razy :)
U mnie 6 kg na plusie , wydaje mi się że w normie :) nie zamierzam rozpaczać ważne że mały dobrze się rozwija . Szyjka tak samo długa jak miesiąc temu i całe szczęście bo przez ten mój twardy brzuch martwiłam się o to :)

Ja to bardziej nie chcę kupić za dużo za małych rzeczy ;) Szkoda by było jakby miały potem leżeć w szafie nieużyte. Chyba z kupowaniem ubranek w rozmiarze 50 zaczekam jeszcze 10 tygodni, a na razie będę liczyła na to, że 56 będzie ok. W razie W S. albo moja mama dostaną misję zakupienia odpowiednich ubranek :)
A w ogóle to ja już po usg , mały waży 931
gr, a dzisiaj 26t1d :) leży nóżkami do dołu ale wiadomo zdąży się jeszcze przekręcić 100 razy :)
U mnie 6 kg na plusie , wydaje mi się że w normie :) nie zamierzam rozpaczać ważne że mały dobrze się rozwija . Szyjka tak samo długa jak miesiąc temu i całe szczęście bo przez ten mój twardy brzuch martwiłam się o to :)
Ale te dzieciaki rosną! Szok. Ciekawe jaka zmiana będzie u mnie za tydzień we wtorek. ostatnio 23 maja było 409 g.
6 kg to naprawdę super wynik. Ja od świąt BN przybrałam 11,5 kg...

Kochane, która z Was ma cukrzycę ciążową, ja dziś dostałam skierowanie do poradni diabetologicznej, na ustawienie diety, ciekawe czy obejdzie się bez insuliny....:(

Ja mam 11 kolorowych tetr , 1 z pepco , 10 z 5 10 15 , planuje dokupić jeszcze przynajmniej 20 białych, koleżanka mi mówiła, że tam, gdzie ja chce rodzic i ona rodziła, położne do kapania używały tych pieluch i jej brakło.
Laktator kupuje od razu i będę brac do szpitala, nastawiam się na karmienie piersią.
A i jeszcze muszle laktacyjne kupuje firmy Aku.ku

reklama
Ja to bardziej nie chcę kupić za dużo za małych rzeczy ;) Szkoda by było jakby miały potem leżeć w szafie nieużyte. Chyba z kupowaniem ubranek w rozmiarze 50 zaczekam jeszcze 10 tygodni, a na razie będę liczyła na to, że 56 będzie ok. W razie W S. albo moja mama dostaną misję zakupienia odpowiednich ubranek :)

Ale te dzieciaki rosną! Szok. Ciekawe jaka zmiana będzie u mnie za tydzień we wtorek. ostatnio 23 maja było 409 g.
6 kg to naprawdę super wynik. Ja od świąt BN przybrałam 11,5 kg...

Ja mam 14.06 wizytę i jestem ciekawa, ile młody wazy, bo moja ostatnia waga to 105 g chyba na normalnej wizycie :D a na połówkowych z tego stresu nie zapytałam :D
Więc zżera mnie ciekawość

Do góry