reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Bardzo mi się podobają kolorowe, ale jakoś dziwnie taka buzię niemowlaków wybierać.
W 1 ciąży kupiłam 20 i jeszcze 20 dokupywslam bo ulewał bardzo.
Teraz też wzięłam 20 i 5 starych znalazłam.
Tak właśnie myślałam czy te 20 to aby nie za dużo ale widzę że chyba będzie w porządku :) W pierwszej ciąży kompletowanie wyprawki to tak wszystko na wyczucie , nie bardzo wiem ile czego , co kupić a co będzie zdecydowanie zbędne.

reklama
Tak właśnie myślałam czy te 20 to aby nie za dużo ale widzę że chyba będzie w porządku :) W pierwszej ciąży kompletowanie wyprawki to tak wszystko na wyczucie , nie bardzo wiem ile czego , co kupić a co będzie zdecydowanie zbędne.

Dokładnie :) choć ja mam wrażenie, ze panikuje tak- jakby po porodzie już nie było możliwości niczego dokupić... a przecież jak się okaże, że czegoś potrzeba więcej zawsze można kupić choćby przez internet :)

Dokładnie :) choć ja mam wrażenie, ze panikuje tak- jakby po porodzie już nie było możliwości niczego dokupić... a przecież jak się okaże, że czegoś potrzeba więcej zawsze można kupić choćby przez internet :)
Ja tak samo :) laktator nie wiem czy będzie potrzebny , już chciałam kupić ale S. kazał sobie pokazać jaki chce i powiedział, że w razie co pojedzie do apteki i kupi :) w sumie dobre rozwiązanie :) mi też się wydaje że panikuje :) mówię mu że pampersów mało to on że sklepy otwarte i kupi jak się skończą szkoda na nie miejsca :) dobrze że ma mnie kto sprowadzić na ziemię :)

A w ogóle to ja już po usg , mały waży 931
gr, a dzisiaj 26t1d :) leży nóżkami do dołu ale wiadomo zdąży się jeszcze przekręcić 100 razy :)
U mnie 6 kg na plusie , wydaje mi się że w normie :) nie zamierzam rozpaczać ważne że mały dobrze się rozwija . Szyjka tak samo długa jak miesiąc temu i całe szczęście bo przez ten mój twardy brzuch martwiłam się o to :)

Ja to bardziej nie chcę kupić za dużo za małych rzeczy ;) Szkoda by było jakby miały potem leżeć w szafie nieużyte. Chyba z kupowaniem ubranek w rozmiarze 50 zaczekam jeszcze 10 tygodni, a na razie będę liczyła na to, że 56 będzie ok. W razie W S. albo moja mama dostaną misję zakupienia odpowiednich ubranek :)
A w ogóle to ja już po usg , mały waży 931
gr, a dzisiaj 26t1d :) leży nóżkami do dołu ale wiadomo zdąży się jeszcze przekręcić 100 razy :)
U mnie 6 kg na plusie , wydaje mi się że w normie :) nie zamierzam rozpaczać ważne że mały dobrze się rozwija . Szyjka tak samo długa jak miesiąc temu i całe szczęście bo przez ten mój twardy brzuch martwiłam się o to :)
Ale te dzieciaki rosną! Szok. Ciekawe jaka zmiana będzie u mnie za tydzień we wtorek. ostatnio 23 maja było 409 g.
6 kg to naprawdę super wynik. Ja od świąt BN przybrałam 11,5 kg...

Kochane, która z Was ma cukrzycę ciążową, ja dziś dostałam skierowanie do poradni diabetologicznej, na ustawienie diety, ciekawe czy obejdzie się bez insuliny....:(

Ja mam 11 kolorowych tetr , 1 z pepco , 10 z 5 10 15 , planuje dokupić jeszcze przynajmniej 20 białych, koleżanka mi mówiła, że tam, gdzie ja chce rodzic i ona rodziła, położne do kapania używały tych pieluch i jej brakło.
Laktator kupuje od razu i będę brac do szpitala, nastawiam się na karmienie piersią.
A i jeszcze muszle laktacyjne kupuje firmy Aku.ku

reklama
Ja to bardziej nie chcę kupić za dużo za małych rzeczy ;) Szkoda by było jakby miały potem leżeć w szafie nieużyte. Chyba z kupowaniem ubranek w rozmiarze 50 zaczekam jeszcze 10 tygodni, a na razie będę liczyła na to, że 56 będzie ok. W razie W S. albo moja mama dostaną misję zakupienia odpowiednich ubranek :)

Ale te dzieciaki rosną! Szok. Ciekawe jaka zmiana będzie u mnie za tydzień we wtorek. ostatnio 23 maja było 409 g.
6 kg to naprawdę super wynik. Ja od świąt BN przybrałam 11,5 kg...

Ja mam 14.06 wizytę i jestem ciekawa, ile młody wazy, bo moja ostatnia waga to 105 g chyba na normalnej wizycie :D a na połówkowych z tego stresu nie zapytałam :D
Więc zżera mnie ciekawość

Do góry