reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Kochane, która z Was ma cukrzycę ciążową, ja dziś dostałam skierowanie do poradni diabetologicznej, na ustawienie diety, ciekawe czy obejdzie się bez insuliny....:(
Ja mam cukrzyce ale spotkanie na Karowej mam dopiero 19 czerwca. Na razie pożyczyłam glukometr i tak orientacyjnie mierze cukier. Trzymam dietę A cukry różnie najgorzej rano i też mam obawy że skończę z insulina.

Dzieki za linki do lozeczek i info dot.pieluszek. Musze troche ich kupic. I zebrac obiecane rzeczy od kolezanek, bo nie wiem jakiej beda jakosci i w jakim stanie. Wtedy bede wiedziala czego potrzebuje. Cos juz kupilam, ale to rozne rozmiary w zaleznosci od tego co mi sie podobalo :). Tez nie mam za bardzo gdzie trzymac, dlatego potrzebuje komody i lozeczka.
Najwiekszy zakup zrobilismy: duze auto do wozenia niemowlaka, a przede wszystkim jego wozkow i innych gadzetow ;)
Sama nie wiem czy kupowac rozmiar 50 czy wystarczy 56...

Ostatnia edycja:
Też biorę laktator do szpitala, poprzednim razem wysłałam męża w niedzielę wieczorem po niego i naprawdę cieszyłam się że leżał wygotowany i gotowy do zabrania. Kupiłam jaki chciałam i jeszcze w promocji, a mąż wzialby jaki byłby w aptece, lub musieliby mi dokarmic synka mm a nie chciałam.
A w ogóle to ja już po usg , mały waży 931
gr, a dzisiaj 26t1d :) leży nóżkami do dołu ale wiadomo zdąży się jeszcze przekręcić 100 razy :)
U mnie 6 kg na plusie , wydaje mi się że w normie :) nie zamierzam rozpaczać ważne że mały dobrze się rozwija . Szyjka tak samo długa jak miesiąc temu i całe szczęście bo przez ten mój twardy brzuch martwiłam się o to :)

Jejku już prawie kg. Ale szybko rośnie.. cudnie.

Dzieki za linki do lozeczek i info dot.pieluszek. Musze troche ich kupic. I zebrac obiecane rzeczy od kezanek, bo nie wiem jakiej beda jakosci i w jakim stanie. Wtedy bede wiedziala czego potrzebuje. Cos juz kupilam, ale to rozne rozmiary w zaleznosci od tego co mi sie podobalo :). Tez nie mam za bardzo gdzie trzymac, dlatego potrzebuje komody i lozeczka.
Najwiekszy zakup zrobilismy: duze auto do wozenia niemowlaka, a przede wszystkim jego wozkow i innych gadzetow ;)
Sama nie wiem czy kupowac rozmiar 50 czy wystarczy 56...

Ja nie kupuje żadnego z tych rozmiarów. W poprzedniej ciąży tylko kilka ubranek (chyba po 3) kupiłam każdego rodzaju i się nie przydały. Mój maluszek miał 61cm

Nie chce politykowac, bo w moim odczuciu to forum nie temu ma sluzyc,, ale czy to nie poprzednia ekipa znaczaco wydluzyla urlop macierzynski na roczny platny 80% i zmienila zasady rodzicielskiego? Mnie to akurat bardzo, bardzo odpowiada, bo ja bede pracowac po macierzynskim.
Zdaje sie, ze rowniez to oni wprowadzili bezplatna opieke przedszkolna na 6h dziennie i zwiekszyli dostep do przedszkoli?
Mi akurat zalezaloby na dostepie do zlobka, przedszkola, lekarza.

Ostatnia edycja:
Ja nie kupuje żadnego z tych rozmiarów. W poprzedniej ciąży tylko kilka ubranek (chyba po 3) kupiłam każdego rodzaju i się nie przydały. Mój maluszek miał 61cm
Duze dzieciaki :) ja jestem mala i drobna, a tatus wzrostu sredni-wyzszy, szczuply wiec jesli nie odezwa sie geny pradziadka i stryjecznego dziadka, to nie spodziewam sie wielkoluda ;) zreszta gdzie on mialby sie we mnie zmiescic !?
Oczywiscie, niech rosnie ile chce, byle zdrowo :)
Na razie glownie obstawiam 56 i 62. Jesli Synus sie nie pospieszy powinno byc ok :), najwyzej pozawijam rekawki.

reklama
Właśnie sobie dowalilam cukru wycisnelam sok z pomarańczy i zjadłam truskawki z jogurtem o taką kolacja zanim zrobię te glukoze to jeszcze najem się czegoś dobrze czyli jutro pieke karpatke mniam mniam
Mniam :)
Tylko dzien przed nie jedz ciast i slodyczy, bo ja przez taka brawure i objedzenie sie ciastami i arbuzem mialam nastepnego dnia 103 na czczo i myslalam, ze bede na diecie i insulinie. Na szczescie powtorne badanie po normalnym dniu bez slodyczy bylo ok. ufff

Do góry