reklama
Ja mam cukrzyce ale spotkanie na Karowej mam dopiero 19 czerwca. Na razie pożyczyłam glukometr i tak orientacyjnie mierze cukier. Trzymam dietę A cukry różnie najgorzej rano i też mam obawy że skończę z insulina.Kochane, która z Was ma cukrzycę ciążową, ja dziś dostałam skierowanie do poradni diabetologicznej, na ustawienie diety, ciekawe czy obejdzie się bez insuliny....
Chloe.Chloe
Fanka BB :)
Dzieki za linki do lozeczek i info dot.pieluszek. Musze troche ich kupic. I zebrac obiecane rzeczy od kolezanek, bo nie wiem jakiej beda jakosci i w jakim stanie. Wtedy bede wiedziala czego potrzebuje. Cos juz kupilam, ale to rozne rozmiary w zaleznosci od tego co mi sie podobalo . Tez nie mam za bardzo gdzie trzymac, dlatego potrzebuje komody i lozeczka.
Najwiekszy zakup zrobilismy: duze auto do wozenia niemowlaka, a przede wszystkim jego wozkow i innych gadzetow
Sama nie wiem czy kupowac rozmiar 50 czy wystarczy 56...
Najwiekszy zakup zrobilismy: duze auto do wozenia niemowlaka, a przede wszystkim jego wozkow i innych gadzetow
Ostatnia edycja:
Mama7
Też biorę laktator do szpitala, poprzednim razem wysłałam męża w niedzielę wieczorem po niego i naprawdę cieszyłam się że leżał wygotowany i gotowy do zabrania. Kupiłam jaki chciałam i jeszcze w promocji, a mąż wzialby jaki byłby w aptece, lub musieliby mi dokarmic synka mm a nie chciałam.
Jejku już prawie kg. Ale szybko rośnie.. cudnie.
A w ogóle to ja już po usg , mały waży 931
gr, a dzisiaj 26t1d leży nóżkami do dołu ale wiadomo zdąży się jeszcze przekręcić 100 razy
U mnie 6 kg na plusie , wydaje mi się że w normie nie zamierzam rozpaczać ważne że mały dobrze się rozwija . Szyjka tak samo długa jak miesiąc temu i całe szczęście bo przez ten mój twardy brzuch martwiłam się o to
Jejku już prawie kg. Ale szybko rośnie.. cudnie.
Mama7
Dzieki za linki do lozeczek i info dot.pieluszek. Musze troche ich kupic. I zebrac obiecane rzeczy od kezanek, bo nie wiem jakiej beda jakosci i w jakim stanie. Wtedy bede wiedziala czego potrzebuje. Cos juz kupilam, ale to rozne rozmiary w zaleznosci od tego co mi sie podobalo . Tez nie mam za bardzo gdzie trzymac, dlatego potrzebuje komody i lozeczka.
Ja nie kupuje żadnego z tych rozmiarów. W poprzedniej ciąży tylko kilka ubranek (chyba po 3) kupiłam każdego rodzaju i się nie przydały. Mój maluszek miał 61cm
Chloe.Chloe
Nie chce politykowac, bo w moim odczuciu to forum nie temu ma sluzyc,, ale czy to nie poprzednia ekipa znaczaco wydluzyla urlop macierzynski na roczny platny 80% i zmienila zasady rodzicielskiego? Mnie to akurat bardzo, bardzo odpowiada, bo ja bede pracowac po macierzynskim.
Zdaje sie, ze rowniez to oni wprowadzili bezplatna opieke przedszkolna na 6h dziennie i zwiekszyli dostep do przedszkoli?
Mi akurat zalezaloby na dostepie do zlobka, przedszkola, lekarza.
Zdaje sie, ze rowniez to oni wprowadzili bezplatna opieke przedszkolna na 6h dziennie i zwiekszyli dostep do przedszkoli?
Mi akurat zalezaloby na dostepie do zlobka, przedszkola, lekarza.
Ostatnia edycja:
Chloe.Chloe
Duze dzieciaki ja jestem mala i drobna, a tatus wzrostu sredni-wyzszy, szczuply wiec jesli nie odezwa sie geny pradziadka i stryjecznego dziadka, to nie spodziewam sie wielkoluda zreszta gdzie on mialby sie we mnie zmiescic !?Ja nie kupuje żadnego z tych rozmiarów. W poprzedniej ciąży tylko kilka ubranek (chyba po 3) kupiłam każdego rodzaju i się nie przydały. Mój maluszek miał 61cm
Oczywiscie, niech rosnie ile chce, byle zdrowo
Na razie glownie obstawiam 56 i 62. Jesli Synus sie nie pospieszy powinno byc ok , najwyzej pozawijam rekawki.
kasiaczek89pl
Czy wy dziś też jesteście bez pary? Bo ze mnie normalnie uleciał gaz...
Zdecydowanie tez :/
18grudzien
Właśnie sobie dowalilam cukru wycisnelam sok z pomarańczy i zjadłam truskawki z jogurtem o taką kolacja zanim zrobię te glukoze to jeszcze najem się czegoś dobrze czyli jutro pieke karpatke mniam mniam
reklama
Chloe.Chloe
MniamWłaśnie sobie dowalilam cukru wycisnelam sok z pomarańczy i zjadłam truskawki z jogurtem o taką kolacja zanim zrobię te glukoze to jeszcze najem się czegoś dobrze czyli jutro pieke karpatke mniam mniam
Tylko dzien przed nie jedz ciast i slodyczy, bo ja przez taka brawure i objedzenie sie ciastami i arbuzem mialam nastepnego dnia 103 na czczo i myslalam, ze bede na diecie i insulinie. Na szczescie powtorne badanie po normalnym dniu bez slodyczy bylo ok. ufff