reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Słuchajcie, a jak to jest z rozmiarówką w poszczególnych sklepach? Na tym etapie mam dopiero bodziaki 2 różnych firm i już widzę, że rozmiar 56 ze smyka jest o wiele większy niż 56 z auchan. Są jakieś firmy, które szczególnie zawyżają albo zaniżają rozmiarówkę? Chyba kiedyś tutaj czytałam, że gdzieś ubranka są np. bardzo szerokie w porównaniu do innych.
Co myślicie o endo, 5-10-15, itp?

Bo jak patrzę na rozmiar 56 z auchan to pewnie nie jest on wiele większy niż byłoby 50 ze smyka...

reklama
My dzięki 500+ możemy bez kombinowania jechać na wakacje. Zapłacić zajęcia dodatkowe i kupić ciuchy czy iść raz w msc. do kina.
Przecież nawet gdybyście z 500+ płacili np. tylko ratę za lepszy samochód to też jest korzyść dla dzieciaków :) Dobrze, że to wprowadzili. Jak dla mnie nieważne na co rodziny to wydają, byle nie były to używki.

Dziewczyny,
gdzie i po ile kupowałyście pieluszki tetrowe? ja patrzę na stronę Smyka i wychodzą mi po 7-10 zł. czy to drogo? Ile tego trzeba mieć?
W końcu rozglądam się tez za łóżeczkiem i komódką - czy możecie pochwalić się co kupiłyście lub kupujecie i podzielić się jakimiś linkami? wiem, że już się takie pojawiały, ale nie zapisałam na bieżąco i teraz nie mogę odgrzebać w tych setkach naszych postów...
Dzisiaj kupiłam 20 białej tetry za 2.40 za sztukę w Babicach sklep mama i tata. W peppco widziałam za 1.99

Tak :) są i zwykłe białe i kolorowe :) ja póki co kupiłam bez żadnych nadruków po 1.99 :) wzięłam 20 szt , nie wiem czy nie za dużo ale myślę że to się akurat przyda . Wyprałam je już i wyglądają na prawdę dobrze :)

Bardzo mi się podobają kolorowe, ale jakoś dziwnie taka buzię niemowlaków wybierać.
W 1 ciąży kupiłam 20 i jeszcze 20 dokupywslam bo ulewał bardzo.
Teraz też wzięłam 20 i 5 starych znalazłam.

Rozmiarowe jest różna. Już dokładnie nie pamiętam, ale Lidl ma np 62/68 To jest bardziej 68 niż 62. Smyk nie pamiętam jak z małymi ubranka i, ale z dużymi to syn ma 132cm A koszulki 122, spodnie 134. Trzeba porównać sobie, ewentualnie zmierzyć ile cm i chodzić z cm

Słuchajcie, a jak to jest z rozmiarówką w poszczególnych sklepach? Na tym etapie mam dopiero bodziaki 2 różnych firm i już widzę, że rozmiar 56 ze smyka jest o wiele większy niż 56 z auchan. Są jakieś firmy, które szczególnie zawyżają albo zaniżają rozmiarówkę? Chyba kiedyś tutaj czytałam, że gdzieś ubranka są np. bardzo szerokie w porównaniu do innych.
Co myślicie o endo, 5-10-15, itp?

Bo jak patrzę na rozmiar 56 z auchan to pewnie nie jest on wiele większy niż byłoby 50 ze smyka...

W c&a widziałam nawet 48 i nie wiem czy nie mniejsze jeszcze. Naprawdę malutkie ...

Zapomniałam napisać, w tamtą sobotę córcia była pośladkowo ułożona, dzisiaj już główką.. zapytałam lekarza do kiedy ma się przekręcić, a on że i przy pierwszych skurczach może.. wczoraj z nią rozmawiałam żeby się przekrecila i chyba się posłuchała

reklama
Do góry