reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Słuchajcie, a jak to jest z rozmiarówką w poszczególnych sklepach? Na tym etapie mam dopiero bodziaki 2 różnych firm i już widzę, że rozmiar 56 ze smyka jest o wiele większy niż 56 z auchan. Są jakieś firmy, które szczególnie zawyżają albo zaniżają rozmiarówkę? Chyba kiedyś tutaj czytałam, że gdzieś ubranka są np. bardzo szerokie w porównaniu do innych.
Co myślicie o endo, 5-10-15, itp?

Bo jak patrzę na rozmiar 56 z auchan to pewnie nie jest on wiele większy niż byłoby 50 ze smyka...

reklama
My dzięki 500+ możemy bez kombinowania jechać na wakacje. Zapłacić zajęcia dodatkowe i kupić ciuchy czy iść raz w msc. do kina.
Przecież nawet gdybyście z 500+ płacili np. tylko ratę za lepszy samochód to też jest korzyść dla dzieciaków :) Dobrze, że to wprowadzili. Jak dla mnie nieważne na co rodziny to wydają, byle nie były to używki.

Dziewczyny,
gdzie i po ile kupowałyście pieluszki tetrowe? ja patrzę na stronę Smyka i wychodzą mi po 7-10 zł. czy to drogo? Ile tego trzeba mieć?
W końcu rozglądam się tez za łóżeczkiem i komódką - czy możecie pochwalić się co kupiłyście lub kupujecie i podzielić się jakimiś linkami? wiem, że już się takie pojawiały, ale nie zapisałam na bieżąco i teraz nie mogę odgrzebać w tych setkach naszych postów...
Dzisiaj kupiłam 20 białej tetry za 2.40 za sztukę w Babicach sklep mama i tata. W peppco widziałam za 1.99

Tak :) są i zwykłe białe i kolorowe :) ja póki co kupiłam bez żadnych nadruków po 1.99 :) wzięłam 20 szt , nie wiem czy nie za dużo ale myślę że to się akurat przyda . Wyprałam je już i wyglądają na prawdę dobrze :)

Bardzo mi się podobają kolorowe, ale jakoś dziwnie taka buzię niemowlaków wybierać.
W 1 ciąży kupiłam 20 i jeszcze 20 dokupywslam bo ulewał bardzo.
Teraz też wzięłam 20 i 5 starych znalazłam.

Rozmiarowe jest różna. Już dokładnie nie pamiętam, ale Lidl ma np 62/68 To jest bardziej 68 niż 62. Smyk nie pamiętam jak z małymi ubranka i, ale z dużymi to syn ma 132cm A koszulki 122, spodnie 134. Trzeba porównać sobie, ewentualnie zmierzyć ile cm i chodzić z cm

Słuchajcie, a jak to jest z rozmiarówką w poszczególnych sklepach? Na tym etapie mam dopiero bodziaki 2 różnych firm i już widzę, że rozmiar 56 ze smyka jest o wiele większy niż 56 z auchan. Są jakieś firmy, które szczególnie zawyżają albo zaniżają rozmiarówkę? Chyba kiedyś tutaj czytałam, że gdzieś ubranka są np. bardzo szerokie w porównaniu do innych.
Co myślicie o endo, 5-10-15, itp?

Bo jak patrzę na rozmiar 56 z auchan to pewnie nie jest on wiele większy niż byłoby 50 ze smyka...

W c&a widziałam nawet 48 i nie wiem czy nie mniejsze jeszcze. Naprawdę malutkie ...

Zapomniałam napisać, w tamtą sobotę córcia była pośladkowo ułożona, dzisiaj już główką.. zapytałam lekarza do kiedy ma się przekręcić, a on że i przy pierwszych skurczach może.. wczoraj z nią rozmawiałam żeby się przekrecila i chyba się posłuchała

reklama
Do góry