reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Co do 500+ fajna sprawa pod warunkirm ze wydajesz to na dzieci z głową i operujesz tymi pieniędzmi we wlasciwy sposób. A czasem jak widze osoby które biora to i zaraz na alkohol papierochy to mi sie noz otwiera...albo nie pojdzie taki do roboty tylko zeruje jemu sie nalezy i juz.
My korzystamy na drugie z tego 500 +ale doplacamy do przedszkola chlopakom. Fajne jest to bo nie martwie sie ze gdzies mi braknie do oplaty i tak suma summarum przedszkole wychodzi mi za darmo bo 500 na pol dla obu plus mojemu mezowi dofinasowuje praca przedszkole wiec poniekad ja gorsza nie dokładam

reklama
Dziewczyny ja wiem ze pepco jest tanie i sama mam dla córek legginsy i dla małego kupiłam body, ale niestety ubranka z tego sklepu są często beznadziejne zwłaszcza pieluchy tetrowe lepiej kupić na allegro lub gdzieś indziej takie porządne nasze Polskie zdecydowanie polecam..... To tylko moje zdanie to juz ubranka czasami wolę z Kik bo są lepszej jakości

Być może dla Ciebie nic , ale trzeba się cieszyć ,że innym jest też co raz lepiej. Dla mnie też zupełnie nic nie zrobił, ale widząc jak rodzice prowadzą mały sklep i przez lata rządów PO byliśmy traktowani jak złodzieje , nasylano na małe sklepy milion kontroli urzędu skarbowego. nie żałuję się rozbicia mafii Vatowskiej, nie żałuję że ujawnia się reprywatyzacje. Tyle lat ludzi cierpieli , nie mieli gdzie szukać pomocy.
Nie żałuję też 500 plus wielodzietnym rodzinom, mimo , że pewnie sama na pierwsze nie wezmę.
I też potrwa lata azanim coś dostanę ;)

Pomyślmy też o innych. Na pewno więcej dobrego robią , niż szkodzą. :)
Nie no, żeby nie było - nikomu nie żałuję ;) Cieszę się, że jest jakieś wsparcie. Za PO rzeczywiście nic nie było i prawda jest taka, że teraz partia rządząca jaka by nie była i czego by nie odstawiali to nie mają sensownej konkurencji. Ale mają w swoich szeregach kilka charakterystycznych osób, których powinni się pozbyć... Dobra, nie chce mi się o polityce gadać. Jestem w miarę na bieżąco, ale to nie jest mój ulubiony temat. Wolę robić kolejny plan wyprawki dla Blanki :D

Tak :) są i zwykłe białe i kolorowe :) ja póki co kupiłam bez żadnych nadruków po 1.99 :) wzięłam 20 szt , nie wiem czy nie za dużo ale myślę że to się akurat przyda . Wyprałam je już i wyglądają na prawdę dobrze :)
Ja mam 6 białych. Teraz dokupię jeszcze z 10 kolorowych i myślę, że taki zestaw mi wystarczy.

Pościel i kołderkę mam na razie z Ikei na 110x125. Muszę dokupić u nich jeszcze komplet pościeli i jeszcze jedną kołderkę z przynajmniej 2 poszewkami.
Do tego chcę 2 rożki (takie związywane)... no bo mi się podobają i nic mnie nie powstrzyma przed zakupem... najwyżej potem będą 2 malutkie kocyki...

Nie no, żeby nie było - nikomu nie żałuję ;) Cieszę się, że jest jakieś wsparcie. Za PO rzeczywiście nic nie było i prawda jest taka, że teraz partia rządząca jaka by nie była i czego by nie odstawiali to nie mają sensownej konkurencji. Ale mają w swoich szeregach kilka charakterystycznych osób, których powinni się pozbyć... Dobra, nie chce mi się o polityce gadać. Jestem w miarę na bieżąco, ale to nie jest mój ulubiony temat. Wolę robić kolejny plan wyprawki dla Blanki :D

Ja mam 6 białych. Teraz dokupię jeszcze z 10 kolorowych i myślę, że taki zestaw mi wystarczy.

Pościel i kołderkę mam na razie z Ikei na 110x125. Muszę dokupić u nich jeszcze komplet pościeli i jeszcze jedną kołderkę z przynajmniej 2 poszewkami.
Do tego chcę 2 rożki (takie związywane)... no bo mi się podobają i nic mnie nie powstrzyma przed zakupem... najwyżej potem będą 2 malutkie kocyki...

Przepraszam , nie chciałam ,żeby zabrzmiało ,że ty komuś zalujesz :)

A kołderkę kupujecie 135x100 czy 120x90 ? :)
Ja mam 120x90 i do tego dwie zmiany, ale myślę, że na początku się to nie przyda tylko w późniejszym czasie, ale była okazja. Na początek wezmę rożek i śpiworek do snu, bo się boję, że dziecko się poddusi tą kołderką.

Ostatnia edycja:
Ile źle pobrany mocz może zmienić w badaniach. Nie wiedziałam , że jest cos takiego jak środkowy mocz. Dopiero mąż mnie uświadomił. Odebrałam wyniki. Po dobrym pobraniu dzis mam 70,a w zeszła środę mialam 500[emoji16]w ogóle przez całą ciążę leukocyty były zawyżone. A teraz wyniki w normie :))
Jestem bardzo szczęśliwa

reklama
Ile źle pobrany mocz może zmienić w badaniach. Nie wiedziałam , że jest cos takiego jak środkowy mocz. Dopiero mąż mnie uświadomił. Odebrałam wyniki. Po dobrym pobraniu dzis mam 70,a w zeszła środę mialam 500[emoji16]w ogóle przez całą ciążę leukocyty były zawyżone. A teraz wyniki w normie :))
Jestem bardzo szczęśliwa
Ja też o tym środkowym moczu wiem dopiero od niedawna ;) Dobrze, że to wszystko wina złego pobierania próbki.
Przy okazji przypomniałas mi, że muszę kupić nowy zapas pojemniczków, bo nie mam na piątkowe badania ;)

Do góry