kasiaczek89pl
Fanka BB :)
No ja właśnie też nie wiem co to jest. A tyle lat czepiali się czemu nie jeździmy na każde glupie imieniny. Teraz jak słyszą że to cywilny a potem TYLKO uroczysty obiad zamiast wesela do białego rana z wódką lejącą się strumieniami to boją się, że nie opłaca im się przyjeżdżać. Sylwek na początku musiał wysłuchiwać pretensji czemu nie zapraszamy całej rodziny jak leci tylko ośmielamy się zaprosić jedynie rodziców, chrzestnych (chrzestna S. już odmówiła) i rodzeństwo S. z najmłodszymi dziećmi. Bo S. ma troje starszego rodzeństwa, które ma już pełnoletnie dzieci, ktore zaraz też będą zakładać rodziny. Dziecko w drodze, nie stać nas na to żeby na poziomie ugościć taką liczbę ludzi... I to takich z którymi nawet za bardzo nie rozmawiamy. Bo co my obchodzimy to młodsze pokolenie? zwłaszcza że nawet nie będzie imprezy. Jestem w ciąży, jak oni sobie to wyobrażają? Będzie kulturalnie - najpierw szampan w urzędzie i potem wino. Żadnej wódki. Jak ktoś da radę upić się winem to jego sprawa.
Teściowa wypaliła ze stwierdzeniem że ślub pewnie bez problemu nam się zwróci bo ile my wydajemy na osobę? Z 30 zł? Lekko mnie zatkało. Naprawdę myślą że zapraszamy ich na jakąś stypę przy jednym kotlecie i herbacie na głowę. Zrobiło mi się przykro i naprawdę nie widziałam co odpowiedzieć. Ja na to w ogóle nie liczę, że ten ślub nam się zwróci. Goście musieliby być naprawdę bardzo hojni, a o to ich nie podejrzewam skoro już są na nas obrażeni, że nie dość że nie ma wesela to jeszcze muszą tak daleko jechać. Chcemy po prostu spotkać się z rodziną i uczcić ten dzień tak żeby go zapamiętać.
I właśnie dlatego tyle lat zwlekaliśmy ze ślubem... Bo wesela dla tłumu ludzi nie robilibyśmy nawet gdybym nie była w ciąży, jesteśmy takimi beznadziejnymi egoistami że za takie pieniądze wolelibyśmy pojechać na wycieczkę życia.
Dobra. Pożalilam się.
Na osłodę moje weekendowe zakupy. Lampka nocna w której się zakochałam i pierwsze ubrankowe zakupy Zobacz załącznik 863619Zobacz załącznik 863620
Z rozpędu odp Wam obu pod postem Kinderbueno88 . Zakupy piękne , super.