reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Aj. Czyli aż tak źle. Zrobił sobie wakacje... Chamstwo.
Coraz częściej odpoczywa od rodziny... Ja rozumiem mamy problemy finansowe które mocno rozpierdzielają nas emocjonalnie ale to co ja mam sama zostawać z prawie trójką dzieci bez grosza przy dupie bo on musi odreagować? A ja nie muszę? Czasem mam wrażenie że mój młodszy syn jest bardziej dorosły niż S. Długo usprawiedliwiałam męża sama przed sobą że to lekkie bytowanie z domu wyniósł. Uczyłam i pokazywałam że tak jak żyje jego rodzina się nie da funkcjonować i niby jakieś wnioski wyciągał ale co z tego jak na krótką metę a ja już wyczerpałam zapas cierpliwości i entuzjazmu i wiary...

reklama
Coraz częściej odpoczywa od rodziny... Ja rozumiem mamy problemy finansowe które mocno rozpierdzielają nas emocjonalnie ale to co ja mam sama zostawać z prawie trójką dzieci bez grosza przy dupie bo on musi odreagować? A ja nie muszę? Czasem mam wrażenie że mój młodszy syn jest bardziej dorosły niż S. Długo usprawiedliwiałam męża sama przed sobą że to lekkie bytowanie z domu wyniósł. Uczyłam i pokazywałam że tak jak żyje jego rodzina się nie da funkcjonować i niby jakieś wnioski wyciągał ale co z tego jak na krótką metę a ja już wyczerpałam zapas cierpliwości i entuzjazmu i wiary...
Zachowuje się jak gówniarz. Ty nie możesz tak uciec, o tym nie pomyśli...
Dziewczyny kupujecie podgrzewacz do mleka ?
Mam nadzieję, że nie będzie potrzebny.
Przede wszystkim porządek z Vat-em! Mnie cieszy postępowanie tego rządu. Tamtego złodziejstwa koleżeństwa miałam dość.
Niech tylko tych swoich nazioli opanują to ja przestanę marudzić ;) i żeby nas z unii nie wyrzucili, bo to by był koszmar.

reklama
Jest też dla dzieci z obowiązkiem zerówki (w przeciwieństwie do stypendiów socjalnych) i bez różnicy czy zerówka w szkole czy przedszkolu.
właśnie niestety nie
ROZPORZĄDZENIE RADY MINISTRÓW z dnia 30 maja 2018 r. w sprawie szczegółowych warunków realizacji rządowego programu „Dobry start”
(...)
§ 6. Świadczenie dobry start nie przysługuje: (...) 2) na dziecko z tytułu rozpoczęcia rocznego przygotowania przedszkolnego.

Do góry