reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

A u mnie już od tamtego czasu, czyli 24 tydzień, Basia czeka główkowo.
Przeglądałam właśnie stronę szpitala, gdzie będę rodzic. Czy któraś z Was miała robiona lewatywe? Zastanawiam się nad tym, bo mam złe wspomnienia z pierwszego porodu, ale z drugiej strony nie wiem jak to się robi i czy boli i czy warto.
Od poniedziałku zaczynam kompletowac wyprawkę, zarówno dla dziecka jak i siebie. Po Marysi mam dużo rzeczy, ale trzeba sprawdzić czego brakuje.

reklama
Ja miałam lewatywe i nie jest to przyjemne ale do przeżycia i na pewno nie boli . Ja chyba teraz jak by to ode mnie zależało to też to przyjmę bez gadania.
Ja nie mam jeszcze nic z wyprawki nawet wózek nie wybrany bo żaden mi nie pasuje ehh nie wiem kiedy się za to wszystko zabiorę.
Właśnie wróciliśmy z koncertu Piaska i tak jakoś wróciły wspomnienia 23 lata temu byłam na jego koncercie jako jego najwieksza fanka 3 dni rąk nie myłam bo mnie za nią złapał

@KatarzynaCarmen co za cudowne zdjęcie !:)
Ja mam wizytę w poniedziałek .

Dziewczyny a jak tam wasze stopy. Ja to jestem jak słoń. Tak bardzo mnie bolą , szczególnie gdy wstanę i wieczorami jest porażka. I puchną:(
Moje stopy są masakrycznie bolace wręcz nie do opisania strasznie bolą już byłam u fizioterapeuty ale nie pomogło . Nie wiem już co mam robic ? Mąż mi codziennie masuje ale nic nie pomaga [emoji17]

Mnie stopy bolą tylko kiedy łażę po sklepach. A tak to zero problemów. Po lesie mogę chodzić ile dusza zapragnie. Póki co to ja w ogóle nie mam na co narzekać i oby to się nie zmieniło.
Przeczytałam sobie właśnie w ostatnim podsumowaniu badania, że szyjka długości 33 mm. Ginekolog póki co powtarza, że dalej śmiało mogę być aktywna i chodzić ile mi się chce.

Dzisiaj wreszcie ruszyłam z wyprawką, są pierwsze ciuszki i trochę białych nudnych pieluch tetrowych. I wyrobiłam kartę stałego klienta w Smyku ;) Pokój już przemalowany, meble też skończone i już prawie całe białe, młoda kopie, wreszcie coś zaczyna się dziać.

Ostatnia edycja:
Mnie stopy bolą tylko kiedy łażę po sklepach. A tak to zero problemów. Po lesie mogę chodzić ile dusza zapragnie. Póki co to ja w ogóle nie mam na co narzekać i oby to się nie zmieniło.
Przeczytałam sobie właśnie w ostatnim podsumowaniu badania, że szyjka długości 33 mm. Ginekolog póki co powtarza, że dalej śmiało mogę być aktywna i chodzić ile mi się chce.

Dzisiaj wreszcie ruszyłam z wyprawką, są pierwsze ciuszki i trochę białych nudnych pieluch tetrowych. I wyrobiłam kartę stałego klienta w Smyku ;) Pokój już przemalowany, meble też skończone i już prawie całe białe, młoda kopie, wreszcie coś zaczyna się dziać.
Super, ze przygotowania ida tak sprawnie :). Zazdroszcze dobrego samopoczucia i mam nadzieje, ze nadal takie bedzie. Jednak sama po sobie widze, ze brzuszek z rosnieciem przyspiesza. Siostry nie widzialy mnie 2 tyg i zdziwily sie jak mnie zobaczyly ;). Takze mam wrazenie, ze kazdy tydzien ma znaczenie, a ja jestem 3 tyg. do przodu.
Moje stopy i nogi nie puchna, ale brzuch i biust to bardzo:).

Ja miałam lewatywe i nie jest to przyjemne ale do przeżycia i na pewno nie boli . Ja chyba teraz jak by to ode mnie zależało to też to przyjmę bez gadania.
Ja nie mam jeszcze nic z wyprawki nawet wózek nie wybrany bo żaden mi nie pasuje ehh nie wiem kiedy się za to wszystko zabiorę.
Właśnie wróciliśmy z koncertu Piaska i tak jakoś wróciły wspomnienia 23 lata temu byłam na jego koncercie jako jego najwieksza fanka 3 dni rąk nie myłam bo mnie za nią złapał

Też byłam na Piasku :) piosenki Mafii to śpiewałam jak szalona mimo, że nowe aranżacje :)

A co daje taka karata ?

Stpoki i pęcinki mam jak łania i myślę że tak zostanie. Nie mam skłonności do opuchlizn i w żadnej ciąży nie miałam...

Kuźwa. Jest 2 w nocy a ja nie śpię... Masakra!
Coś mi się wszystko rozregulowało.

Co do szykowania i wyprawek ja jestem zupełnie w czarnej dupie. A najlepsze że mi ani się nic nie chce ani jakoś weny nie mam... nie wiem może w każdej kolejnej ciąży entuzjazm słabnie? Albo ja osobiście jestem wyprana ze wszystkiego...

Idę spróbować spać choć ciężko mi się oderwać od "Julie and Julia"... uwielbiam ten film.

reklama
A! Lewatywy nie miałam. Posr...am się z bólu jak rodziłam Be. tzn. akurat ten czas spędzałam na WuCecie w domku i przeklinałam grypę żołądkową (bo byłam pewna że ból i przyległości to wina jelitówki) Tak mnie wyczyściło że dopiero 3 dni po porodzie się napełniłam... ;)
Z Ka podobnie. Lewatywa naturalna z tym że bardziej upokarzająca jak cały poród z Ka. Brr.

Tak sobie myślę że teraz to sobie inaczej wszystko zaplanuję ;) żart...

Do góry