reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Jeszcze nie. Spłukałam się na dzień dziecka i rachunki i ciuchy dla młodych na koniec roku szkolnego (kupiłam im zajebiste szare koszule ze stujkami w ciemne ciapki i do tego dłuższe szorty ciemnoszare lniane tzn. z domieszką. Będą mega przystojni. ;) ) Także zaraz przed wyjazdem kupię pewnie chyba że jakaś dodatkowa gotówka wpadnie wcześniej...
Ja kupiłam w Kik za 80 zł , ale bardziej wyglada jak sukienka :D

reklama
Czemu koła? Akurat nie lubię tych rejonów.
Ja lubię moje Bemowo.. mieszkam w dość dobrym miejscu komunikacyjne i jednocześnie bardzo zielono jest. Do tego 2 kroki mam dosłownie wszędzie jeśli chodzi o dzieci. 150krokow naliczył mój syn do szkoły, tyle samo miał do przedszkola, przychodnia i kościół po drugiej stronie ulicy.. 2 kroki do hali wola, biedry, rossmana, peppco. Minusem jest stary blok z płyty i starzy sąsiedzi..
Dobra idę na 3 pobranie..

Ja dziś się wybieram ze znajomymi na Dni Bemowa i jutro na Comę :) bo oni mieszkają niedaleko a ja uwielbiam takie festyny :p
Przypomina mi się rodzinne miasto :)

Mój brat z żoną wczoraj byli na Dniach Bemowa a ja nie przepadam za tego typu spędami.

Znów duchota....

Co do jedzenia ja lubię jeść ale... SMACZNIE. Taka ze mnie degustatorka....

Trochę mnie natchnęłyście z tą dietą. Ja mam 10.. moze ponad na plusie. Przydałoby sie do max 15- 16 nie wiecej. Moze gdybym zaczęła jak na tych jadłospisach to by pomogło. W sumie jem mniej niż w tych dietach. I w większości owoce/ warzywa tylko słabo to rozkładam w czasie.
Dzięki za inspiracje.

Mam jeszcze pytanie, czy wasze dzieci kopia w pęcherz? Ja od tygodnia mam wrażenie że tylko tam mnie kopie. Tydzień temu na echo lek powiedział że ułożonea pośladkowo, nie wiem czy to dlatego?

Trochę mnie natchnęłyście z tą dietą. Ja mam 10.. moze ponad na plusie. Przydałoby sie do max 15- 16 nie wiecej. Moze gdybym zaczęła jak na tych jadłospisach to by pomogło. W sumie jem mniej niż w tych dietach. I w większości owoce/ warzywa tylko słabo to rozkładam w czasie.
Dzięki za inspiracje.

Mam jeszcze pytanie, czy wasze dzieci kopia w pęcherz? Ja od tygodnia mam wrażenie że tylko tam mnie kopie. Tydzień temu na echo lek powiedział że ułożonea pośladkowo, nie wiem czy to dlatego?

Mnie bardzo często tak kopie. I to tak nawet kilka dni tylko tam

Dzięki za inspiracje.

Mój też kopie po pęcherzu i w ogóle czasem kopie bardzo nisko czasem wysoko , zależy jak się ułoży :)

Be do bodaj 20tc był miednicowo to i w pęcherz kopał. Miki jest poprzeczny i kopie obok pępka w prawą stronę zazwyczaj choć czasem fika i daje w lewo ale czym większy tym rzadziej. Musi już mu obroty o 180° problemy sprawiają. Oczywiście czasem też dostanę w pęcherz ale to nie jest tak często jak było z Be.

Jestem dziś mega zmulona... niepotrzebnie drzemałam w dzień...

Dzięki za inspiracje.

Owoce tadam odkładają się w tkance tłuszczowej.
Ja póki co tyję jak w 2 ciąży czyli jak dobrze pójdzie na koniec będzie +11kg.

reklama
Ja też ma
Dziękuje, że pytasz, u nas dobrze:) wczoraj w końcu burza była, bo już nie miałam siły :( dzień urodzin spędziliśmy na grillu, później na jeziorze i wieczór znow grill :) młody się rusza, wiec jestem spokojniejsza między wizytami :D ale 14.06 mamy i ciekawa jaki duży, bo czasem jak mi się zwinie po jednej stronie to taka kula mi wyrasta :D ostatnio pochłaniam dużo słodkiego!a gdzieś za miesiąc bede miała glukozę :D czytam Wasze posty i wydaje mi się, że jestem sto lat za Wami z ta moja końcówka września :p
Ja też mam termin na koniec września 28 dokładniej owszem cesarka będzie wcześniej u mnie dzia 23+2tc lekarza mam na 22czerwiec i w tym ostatnim tyg będę robić glukoze

Do góry