reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Hej! Dawno mnie nie było. Ja już po glukozie. Wszystko cacy. Nawet nie było tak źle. Panie przy pobieraniu super, także gładko poszło. Ogólnie czuję się ok, tylko od jakiegoś czasu boli mnie w okolicy prawej nerki. Wyniki mam w normie. Czy któraś z Was tak miała/ma?

I z innej beczki - do mam, które rodziły. Nie pamiętam ile miałam przy pierwszym dziecku ubranek w rozmiarze 56, ale wydaje mi się, że nie za dużo. Teraz kupuję jednak w większości 62 (na ogół z H&M). Jak myślicie, czy nie będzie to za duże? Nie pamiętam właśnie, czy zakładałam na początku tylko te mniejsze, czy 62 też. Chociaż moje pierwsze dziecko było drobniutkie i nawet te pierwsze ciuchy podwijaliśmy... Zupełnie zapomniałam, jak wygląda taki noworodek... Czy któraś z Was startowała od 62?
Ja też 62 zawsze można dokupić...większość mam po córce urodziła się duża 61 cm i 3780g więc 56 nie nosiła wcale tylko 62 od razu...no ale nie ma reguły

reklama
Ja też 62 zawsze można dokupić...większość mam po córce urodziła się duża 61 cm i 3780g więc 56 nie nosiła wcale tylko 62 od razu...no ale nie ma reguły

Dużo idzie od długości człowieczka ... bo trzeba wziąć pod uwagę ze musi się jeszcze pampers zmieścić :) koleżanka urodziła 4 kg ale 56 cm i w 56 wchodził. Widocznie nie bez powodu sa podawane w cm te rozmiary

A jak wasze ubrania do chodzenia ? Ja się się w żadną kiecke nie mieszcze z zeszłego roku . Tylko hula hop na mnie pasuje ;) jestem załamana , ale mam tak ogromny brzuch... I na nim wszystko się blokuje.

A jak wasze ubrania do chodzenia ? Ja się się w żadną kiecke nie mieszcze z zeszłego roku . Tylko hula hop na mnie pasuje ;) jestem załamana , ale mam tak ogromny brzuch... I na nim wszystko się blokuje.

Zależy od dnia. Czasem wyglądam znośnie a czasem patrzę i o .... wieloryb. Ja tez w kiecke jedna już tylko , ale to dlatego ze ciążowa miałam a nawet nie wiedziałam do teraz. Leginsy z wiosny tez już ledwie ledwie. Kupiłam na targu sukienki. Jedna krótka , druga długa i ze dwie jakieś mam jeszcze wygrzebane takie na codzień. Tak na wyjściowo to mam teraz jedna ostatnio kupiona :/ w sumie nie przewiduje większych imprez do końca ciąży. I jakieś takie bluzki mam ze dwie faktycznie ciążowe luźne pod biustem. Nie mam parcia na jakiś mega wyglad bo wychodzę tyle co do lekarza , do szkoły podrzucić lub do teściów w niedziele posiedzieć. Raczej stawiam na wygodę . A brzuch mam taki jak w tamtych ciążach pod koniec :)

My startowaliśmy od 56, dość długo z nich korzystaliśmy. Na początku były nawet za duże te 56 ale mniejszych już nie mieliśmy i nie kupowaliśmy. Młody miał 53 cm.

W ogóle to nie mogę doczekać się wizyty u ginekologa, jestem ciekawa jak rośnie malutka i czy też bedzie raczej z tych mniejszych dzieci. Gorzej że wcześniej czeka mnie glukoza :/

My startowaliśmy od 56, dość długo z nich korzystaliśmy. Na początku były nawet za duże te 56 ale mniejszych już nie mieliśmy i nie kupowaliśmy. Młody miał 53 cm.

W ogóle to nie mogę doczekać się wizyty u ginekologa, jestem ciekawa jak rośnie malutka i czy też bedzie raczej z tych mniejszych dzieci. Gorzej że wcześniej czeka mnie glukoza :/

Mój już kilka wizyt się mieści w 90 centylu z tych całych wymiarów na usg. Ale czy tak zostanie i się urodzi duży to nie wiadomo jeszcze. Ja poszłam do innego lekarza bo po badaniu u mojego już dwa razy plamilam. I ten lekarz mówi ze ta dwupunktową glukozę on nie uznaje. Musi być z trzema pobraniami. No i muszę zrobić jeszcze raz [emoji23]

Mój już kilka wizyt się mieści w 90 centylu z tych całych wymiarów na usg. Ale czy tak zostanie i się urodzi duży to nie wiadomo jeszcze. Ja poszłam do innego lekarza bo po badaniu u mojego już dwa razy plamilam. I ten lekarz mówi ze ta dwupunktową glukozę on nie uznaje. Musi być z trzema pobraniami. No i muszę zrobić jeszcze raz [emoji23]
Ja mam skierowanie na tą z trzema kluciami. Kurde ale lipa że musisz powtarzac... No ale chyba nie masz wyjścia :p dasz radę ;)

Mój syn właśnie tak mniej więcej od połowy ciąży zaczal odbiegać od "statystycznego" brzdąca. Nie wiem w sumie jaki to był centyl ale wydłużał nam się termin porodu z USG... To było coś koło 3 czy 4 tygodni. Urodził się 2950.

To nie zazdroszczę tej powtórki, ale na pewno dasz radę :) .

reklama

Mam to samo, wczoraj sie zalamalam bo wszstkie spodnie mnie juz cisna, a koszulki wszystkie na brzuchu ida do gory wiec sa za krotkie.. az pojechalam do sklepow i kupilam 2 pary spodni i kilka koszulek, ale co z tego jak za te 3 tygodnie znowu bedzie to samo. W ogole widze, ze chyba jakies kiepskie chwile dla ciezarnych i kazda marudna, najchetniej naburczalabym na wszystkich i poszla obrazic sie do kąta z pudelkiem lodow :p
Wczoraj juz nawet wymyslilam powod zeby zrobic staremu afere ale przyznal mi racje i powiedzial, ze sie poprawi i z wyzycia sie nici :D bylam jeszcze bardziej zla niz wczesniej haha

Do góry