reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Dziewczyny jak dziś mam 22+1tc czyli zaczęłam 23tc tzn ze zaczelam 6mc???czy dopiero jak skończe 23tc to wtedy znaczynam 6?dzieki za podpowiedź
Liczymy raczej skończone tygodnie. Tak samo, jak dla lekarza jak masz np. 39+1 to nie rodzisz w 40 tygodniu, bo go zaczęłaś tylko liczy skonczone tygodnie, czyli dziecko urodzone w 39 tygodniu.

Hejka.
U nas pogoda cudna. Paulinka jak codziennie i tym razem obudziła sie o 4 rano i zaczęła jazde na rowerze. [emoji7][emoji7][emoji7]

Kanapeczki miałam takie jak wy. Uwielbiam takie jedzonko. Mniam.

Dzisiaj zaczęłam 24+0 ( czyli rozumiem że 25 tydzień) co jedne strony jeszcze 6 miesiac pokazują a inne 7.
Strasznie to zamotane.

Uwielbiam rukolę ale wczoraj skończyłam z nią na kilka dni. Szpinak jem ze względu na tę anemię wolę takie liście niż suplementy.
Mi ginekolog powiedział,że z tym żelazem w szpinaku to są trochę zabobony, bo nie jest tam go na tyle dużo,żeby wspomóc suplementację

IMG_0699.JPG
IMG_0700.JPG
mi się wczoraj zaczął 25 tydz. Podobno 6 mc [emoji23]

Załączniki

• IMG_0699.JPG
    IMG_0699.JPG
    169 KB · Wyświetleń: 317
  • IMG_0700.JPG
    IMG_0700.JPG
    191,3 KB · Wyświetleń: 315
Aaa i dzisiaj mam wizytę u neurologa i trochę sie stresuję.
Gin kazał mi isc na konsultację jak mu powiedziałam ze trzy tygodnie temu zrobilo mi sie słabo w sklepie po 10 min mi przeszło ale zaczęły mi drętwieć usta z prawej strony. A na drugi dzień bolała mnie głowa i miałam problem ze znalezieniem właściwego słowa a potem dretwiala mi twarz, jezyk i ręka. Trwało to może ze 30 min i wiecej się nie powtórzyło. Miałyście może kiedyś taki odlot?

Mi ginekolog powiedział,że z tym żelazem w szpinaku to są trochę zabobony, bo nie jest tam go na tyle dużo,żeby wspomóc suplementację
Generalnie zielone warzywa w sensie liście jak szpinak, botwina, rukola, roszponka, jarmuż mają żelazo którego przyswajalność jest lepsza gdy łączymy je z produktami bogatymi w wit. C np. papryką sokiem z cytryny cebulą czy choćby pomidorem żółtym. Oczywiście najlepiej przyswajalne żelazo jest w mięsach ale w produktach roślinnych też i tofu którego niebawidzę w połączeniu z wit.C ma 150% dziennego zapotrzebowania. Natka pietruszki też ma sporo a tę kocham.

A jeszcze u mnie poleciła najniższą dawkę żelaza póki co. Jeśli morfologia do 19 czerwca mi się nie poprawi będę łykać tabsy. Na razie zielenina i orzechy.

reklama
Do góry