reklama
kasiaczek89pl
Fanka BB :)
Dziewczyny jak dziś mam 22+1tc czyli zaczęłam 23tc tzn ze zaczelam 6mc???czy dopiero jak skończe 23tc to wtedy znaczynam 6?dzieki za podpowiedź
Z tymi miesiącami to jest tak namieszane ze ciężko ogarnac ... patrzyłam na stronach i chyba trzy sposoby liczenia były
Liczymy raczej skończone tygodnie. Tak samo, jak dla lekarza jak masz np. 39+1 to nie rodzisz w 40 tygodniu, bo go zaczęłaś tylko liczy skonczone tygodnie, czyli dziecko urodzone w 39 tygodniu.Dziewczyny jak dziś mam 22+1tc czyli zaczęłam 23tc tzn ze zaczelam 6mc???czy dopiero jak skończe 23tc to wtedy znaczynam 6?dzieki za podpowiedź
Hejka.
U nas pogoda cudna. Paulinka jak codziennie i tym razem obudziła sie o 4 rano i zaczęła jazde na rowerze. [emoji7][emoji7][emoji7]
Kanapeczki miałam takie jak wy. Uwielbiam takie jedzonko. Mniam.
Dzisiaj zaczęłam 24+0 ( czyli rozumiem że 25 tydzień) co jedne strony jeszcze 6 miesiac pokazują a inne 7.
Strasznie to zamotane.
U nas pogoda cudna. Paulinka jak codziennie i tym razem obudziła sie o 4 rano i zaczęła jazde na rowerze. [emoji7][emoji7][emoji7]
Kanapeczki miałam takie jak wy. Uwielbiam takie jedzonko. Mniam.
Dzisiaj zaczęłam 24+0 ( czyli rozumiem że 25 tydzień) co jedne strony jeszcze 6 miesiac pokazują a inne 7.
Strasznie to zamotane.
xnightfall94
Mi ginekolog powiedział,że z tym żelazem w szpinaku to są trochę zabobony, bo nie jest tam go na tyle dużo,żeby wspomóc suplementacjęUwielbiam rukolę ale wczoraj skończyłam z nią na kilka dni. Szpinak jem ze względu na tę anemię wolę takie liście niż suplementy.
kasiaczek89pl
Aaa i dzisiaj mam wizytę u neurologa i trochę sie stresuję.
Gin kazał mi isc na konsultację jak mu powiedziałam ze trzy tygodnie temu zrobilo mi sie słabo w sklepie po 10 min mi przeszło ale zaczęły mi drętwieć usta z prawej strony. A na drugi dzień bolała mnie głowa i miałam problem ze znalezieniem właściwego słowa a potem dretwiala mi twarz, jezyk i ręka. Trwało to może ze 30 min i wiecej się nie powtórzyło. Miałyście może kiedyś taki odlot?
Gin kazał mi isc na konsultację jak mu powiedziałam ze trzy tygodnie temu zrobilo mi sie słabo w sklepie po 10 min mi przeszło ale zaczęły mi drętwieć usta z prawej strony. A na drugi dzień bolała mnie głowa i miałam problem ze znalezieniem właściwego słowa a potem dretwiala mi twarz, jezyk i ręka. Trwało to może ze 30 min i wiecej się nie powtórzyło. Miałyście może kiedyś taki odlot?
Generalnie zielone warzywa w sensie liście jak szpinak, botwina, rukola, roszponka, jarmuż mają żelazo którego przyswajalność jest lepsza gdy łączymy je z produktami bogatymi w wit. C np. papryką sokiem z cytryny cebulą czy choćby pomidorem żółtym. Oczywiście najlepiej przyswajalne żelazo jest w mięsach ale w produktach roślinnych też i tofu którego niebawidzę w połączeniu z wit.C ma 150% dziennego zapotrzebowania. Natka pietruszki też ma sporo a tę kocham.Mi ginekolog powiedział,że z tym żelazem w szpinaku to są trochę zabobony, bo nie jest tam go na tyle dużo,żeby wspomóc suplementację
A jeszcze u mnie poleciła najniższą dawkę żelaza póki co. Jeśli morfologia do 19 czerwca mi się nie poprawi będę łykać tabsy. Na razie zielenina i orzechy.Mi ginekolog powiedział,że z tym żelazem w szpinaku to są trochę zabobony, bo nie jest tam go na tyle dużo,żeby wspomóc suplementację
reklama
A to tak jak mnie. Ja tam nie liczę tych miesięcy bo nie ogarniam tylko jak mnie pytają który miesiąc wtedy w głowie jazda.Zobacz załącznik 859984Zobacz załącznik 859985 mi się wczoraj zaczął 25 tydz. Podobno 6 mc [emoji23]