Ale napisaliście..
Ja już zaczęłam łykać żelazo.. dostałam razem z Wit b6, b12 i C...4 tabletki.. Ale ja zaczynałam ta ciążę z hemoglobina 12.0 więc i tak było pewne.. w poprzedniej ciazy miesiąc później zaczęłam brać j pomogło..
Ja szpinak i jarmóż pije codziennie do koktajli z pomarańczą i nie pomogło. Tak że to wchłanianie z warzyw też średnie. Mięsa jem bardzo mało to fakt. Ryb dużo, ale też nie pomogło.
Pisałyście o stanikach, ja z 70c jestem na 70f i już są większe niż przed porodem w poprzedniej ciazy. Mąż się mega jara, ale w połączeniu z brzuchem to robię się gruba po prostu, jeszcze w kilka sukienek letnich sprzed ciąży się mieszczę.
Też robiłam aminopunkcje wiec u nas niespodzianki nie będzie.
Kliska jak się czujesz? Udało Ci się umyć?
Goj ale fajny ten strój. Ale nie chce mi się kupować na raz, zwłaszcza że nie wiem czy uda nam się gdzieś wyjechać. Nawet gdyby to będę chodzić w krótkich sukienkach i tyle.
My z rodziną mamy spoko. I teściowej i rodzice się cieszą. Teściów mamy 2 kroki i często jest u nich synek, wcześniej dziadek go odbierał z przedszkola. Teraz też tęskni i chyba ustalimy że chociaż 1 dzień w tygodniu będzie go odbierał i spędzał trochę czasu. To będę miała wychodne. U teściów moje dzieci to jedyne wnuczki i pewnie tak zostanie. U moich jest jeszcze 1 i szansa na więcej.
Dziewczyny z Warszawy znacie taki sklep w Babicach "mama i tata" mozna w 1 miesjcu skompketowac cala wyprawke dla siebie i dziecka. Chociaz ubranka maja srednie ceny to pozostale rzeczy juz lepiej. Kupowalam tam duzo rzeczy dla synka i teraz tez sie wybieram.
Ja liczę sobie miesiąca trochę inaczej. Po prostu odejmuje miesiące od terminu porodu i mi mniej więcej wychodzi. Jak mam termin na początek września to sierpień jest 9 miesiącem, lipiec 8, a czerwiec będzie 7..
Tak liczyłam w pierwszej ciąży j było mi łatwiej.