reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

A mnie boli, jeśli jesteśmy przy rodzinie to reakcje rodziny K. Moi rodzice co chwile pytają o małego, wiedzą o nim od kiedy pojawiły się 2 kreski czyli 15.01. Mama kupuje jakieś drobiazgi, wycina z gazet info o dzieciach itp a tamci nic- Ok jesteś w ciazy i koniec. Płeć ani nic z dzieckiem ich nie interesuje, w ogóle o nic się nie pytają ( jakie imiona, jak mały,jak ciaza ) siostry mimo, że są naprawdę fajne( obie po 40stce maja zwoje rodziny) ale tematu ciazy nie ma. Nawet gdy w 13tc na babci urodzinach powiedzieliśmy jej o ciazy to jedna siostra dowaliła ,,babcia ale to tak w tajemnicy bo to dopiero początek ciąży" myślałam, że ją uduszę. I tak mi jakoś przykro- to nasze pierwsze dziecko- a tak jakby tam nikt na nie nie czekał :(

reklama
A mnie boli, jeśli jesteśmy przy rodzinie to reakcje rodziny K. Moi rodzice co chwile pytają o małego, wiedzą o nim od kiedy pojawiły się 2 kreski czyli 15.01. Mama kupuje jakieś drobiazgi, wycina z gazet info o dzieciach itp a tamci nic- Ok jesteś w ciazy i koniec. Płeć ani nic z dzieckiem ich nie interesuje, w ogóle o nic się nie pytają ( jakie imiona, jak mały,jak ciaza ) siostry mimo, że są naprawdę fajne( obie po 40stce maja zwoje rodziny) ale tematu ciazy nie ma. Nawet gdy w 13tc na babci urodzinach powiedzieliśmy jej o ciazy to jedna siostra dowaliła ,,babcia ale to tak w tajemnicy bo to dopiero początek ciąży" myślałam, że ją uduszę. I tak mi jakoś przykro- to nasze pierwsze dziecko- a tak jakby tam nikt na nie nie czekał :(

Taka rodzina widocznie. Znam takie gdzie temat ciąży nie istnieje i tyle . Urodzisz spoko nie Ty pierwsza. A ciąża to tabu i wogole będzie pewne dopiero po chrzcinach

Mi też się tak wydaje. Mam dziewczynkę, chlopca i teraz znów chłopca i jakoś wcześniej cuda widywałam, a teraz nic. Wszystko co miałam dla syna na pierwszy okres wydałam/oddałam, bo absolutnie żadnych dzieci teraz nie planowałam [emoji1] Jakąś dziewczynkę "wpadkę" koło 40tki i dla niej mam cudnych ubrań moc, bo jakoś córka dużo firmowych używek dostawała, sama jej też kupowałam. A z synem to aż zaskoczona byłam jak bardzo zużywane rzeczy dostaliśmy. I jemu raczej też kupujemy tylko w lidlu, f&f i szału nie ma. Teraz zdarza mi się dopłacić, bo wiem że kolejny zdzierał będzie.
U nas nie ma tradycji, żebyśmy cokolwiek na wózek,ubranka od dziadków dostali. Ze wszystkim radzimy sobie sami. Z opieką nad dziećmi też. A to akurat mnie bardzo boli i chyba nigdy nie przestanie.

U mnie tez tak nie ma żeby dziadkowie pomagali . Ba! My pomagamy im. Ale teściowie pogadają doradza może czasem się zajmą. Natomiast matka ograniczyła kontakty od kiedy jestem w ciąży bo jej nie potrzebna jestem. Zakupów nie zrobię ,nie posprzatam ,ogrodu nie wyplewie a może bym pomocy chciała jeszcze ....

A i zamówiłam z bobasowo trochę pierdolek. Czapeczki , łapki , tetrowki . Przywiozłam torbę rzeczy od znajomej za pampersy , nawiedziłam Lidla łupy mam:) jutro popokazuje

ja
I plus jest taki, że chociaż byłam w 100% nastawiona na dokupienie komody, to chyba zrezygnuję, troszkę się przeorganizujemy i się pomieścimy z maluchem, kupić zawsze można. A nie chciałabym zagracić pokoju, tym bardziej, że sama będę tam przez jakiś czas z dzieciątkiem stacjonować. Mój D. ale się zdziwi, jak powiem, że nie kupujemy komody-przyzwyczajony jest, że raczej zawsze coś kupujemy :-DI jak piszesz @seremida, lepiej inwestować w większe ciuszki, z krórych nieznacznie, ale wolniej dziecko wyrasta. A jak się okaże w pierwsze dni, że mam za mało, to zawsze można dokupić, chociażby kilkoma kliknięciami.
Ale nie wiem kogo ja oszukuję, na bank coś jeszcze dokupię jak wpadnie mi w oko. W ogóle nie oszczędna jestem w tej ciąży :confused:
my też zrezygnowaliśmy z komody a zamiast tego kupiłam organizer na łóżeczko i szafę robimy dużą na całą ścianę, więc ubranka tam włożę, a kosmetyki itd. to co do przewijania w ten organizer Link do: MUNCHKIN ORGANIZER NA ŁÓŻECZKO PIELUCHY KOSMETYKI

Goj podaj link gdzie taki strój znalazłaś :) bardzo fajny. My wybieramy się nad morze na tydz od 16.6 więc też muszę sobie jakiś kupić :)

reklama
Do góry