JoAnnA250694
Fanka BB :)
Uciekam nie będę transporterów dźwigać [emoji4]
Napisane na Redmi Note 4 w aplikacji Forum BabyBoom
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Hmm, dziwne. Chyba powinna być podana konkretna liczba.Hejo! Gratulacje pomyślnych wizyt!
Ja dzisiaj ta betę powtarzałam, jak kazał doktorek. No i sprawdzam wyniki, a tam... Tadam! Wiele mi to nie daje, skoro ostatnio beta wynosiła ponad 22 tys, to info, że teraz więcej niż 10 tys, mogą sobie w tyłek wsadzić. Spotkała się któraś z czymś takim? na szczęście w środę wizyta, pierniczę już tą bete.Zobacz załącznik 834673
Pewnie ze tak. Są sprawy ważne i ważniejszeUciekam nie będę transporterów dźwigać [emoji4]
Oczywiście,że jestem. Pracuje w maseczce jednak mam w planach pracować mniej i tylko wtedy kiedy mam klientki więc będzie dobrze [emoji4]@Jotka_Szczotka, zaświadczenie od lekarza o ciąży na specjalnym druku. Tylko tyle.
@Dee_, powiedz, nie wahaj się, jesteś chroniona. A Ty w swojej pracy nie jesteś narażona na jakąś wziewną szkodliwą chemię?
Dziękuję za nakreślenie dokładnie sprawy [emoji4]ważne że narazie nie mogą mnie zwolnić [emoji4]@JoAnnA250694 niestety kochana nie jest tak jak masz umowę na czas określony. Muszą Ci przedłużyc umowę do dnia porodu i następnego dnia ta umowa wygasa. ZUS przejmuje płacenie zasiłku ale po tym czasie stanowisko na Ciebie nie czeka bo umowa wygasła po porodzie od razu. Jeśli pracodawca chce to oczywiście może z tobą podpisać nową umowę ale nie ma takiego obowiązku bo tamta umowa już wygasła. Przywilej powrotu na to samo stanowisko dotyczy wyłącznie umów o pracę na czas nieokreślony. Ale mimo wszystko masz wynagrodzenie płacone przez całą ciążę i urlop macierzyński.
Jeśli chodzi o zwolnienie teraz to jeśli zamierzasz już do końca na nim być to możesz uciekać. Ale jak byś chciała wrócić w międzyczasie i miałabys wyjątkowo wredna szefową to moglaby Ci wręczyć wypowiedzenie z zachowaniem okresu wypowiedzenie. Jeśli ten okres (masz zapewne 2tyg) kończyłby się przed upływem 3 miesiąca to niestety zostałabys na lodzie tak więc albo znikaj już do końca albo poczekaj do końca 12 tyg
Robiłaś w tym samym loboratorium co poprzednio?Hejo! Gratulacje pomyślnych wizyt!
Ja dzisiaj ta betę powtarzałam, jak kazał doktorek. No i sprawdzam wyniki, a tam... Tadam! Wiele mi to nie daje, skoro ostatnio beta wynosiła ponad 22 tys, to info, że teraz więcej niż 10 tys, mogą sobie w tyłek wsadzić. Spotkała się któraś z czymś takim? na szczęście w środę wizyta, pierniczę już tą bete.Zobacz załącznik 834673
Tak!Robiłaś w tym samym loboratorium co poprzednio?
Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom
Zadzwonię jutro, jestem wsciekla@StarAnia może zadzwoń do laboratorium i zapytaj co to za wynik. W pierwszej ciąży zawsze miałam dokładny i nie ważne jaka to była wartość - podawali z dokładnością do dwóch miejsce po przecinku. Przecież nie po to robi się badanie żeby tak wynik podali