reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Mało się dziś udzielam ale mam mega kryzys :( Potwornie kręci mi się w głowie, stoję i czuję jakby wszystko wirowało. Nie mam na nic sił.
Witam nowe dziewczyny :)

reklama
Witam kobitki:) ja po wizycie. Pęcherzyk jest:) ciąża malutka . Dostałam duphadton i coś na tarczyce. Kolejna wizyta 26 stycznia:-D

Hejo! Gratulacje pomyślnych wizyt!
Ja dzisiaj ta betę powtarzałam, jak kazał doktorek. No i sprawdzam wyniki, a tam... Tadam! Wiele mi to nie daje, skoro ostatnio beta wynosiła ponad 22 tys, to info, że teraz więcej niż 10 tys, mogą sobie w tyłek wsadzić. Spotkała się któraś z czymś takim? :o na szczęście w środę wizyta, pierniczę już tą bete.
Screenshot_2018-01-08-20-32-25.png

Załączniki

• Screenshot_2018-01-08-20-32-25.png
    Screenshot_2018-01-08-20-32-25.png
    72,7 KB · Wyświetleń: 876
Hejo! Gratulacje pomyślnych wizyt!
Ja dzisiaj ta betę powtarzałam, jak kazał doktorek. No i sprawdzam wyniki, a tam... Tadam! Wiele mi to nie daje, skoro ostatnio beta wynosiła ponad 22 tys, to info, że teraz więcej niż 10 tys, mogą sobie w tyłek wsadzić. Spotkała się któraś z czymś takim? :o na szczęście w środę wizyta, pierniczę już tą bete.Zobacz załącznik 834673
Dziwne. Powinni raczej konkretną liczbę podać a nie tak o...

Napisane na LG-K430 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja kupiłam witaminki.
Pregna plus dha.
Ciągnie mnie brzuch, najadłam się jak świnia kurczaka i bruschetty. Dobrze że mój jest w domu to ogarnie mlodziaka A ja to się już położę bo mnie szef uświadomił że jutro 12h

piu3w1d3gdjez5tu.png

dqpranliom4l4e7b.png
Będę trzymać za Ciebie kciuki ;) widzę że nie tylko ja taka bidulka, cały dzień w robocie

Napisane na LG-K430 w aplikacji Forum BabyBoom

Tak z chwilą porodu zobowiązania płatnicze przejmuje ZUS po roku mogę wrócić na swoje stanowisko ma czekać

Napisane na Redmi Note 4 w aplikacji Forum BabyBoom
@JoAnnA250694 niestety kochana nie jest tak jak masz umowę na czas określony. Muszą Ci przedłużyc umowę do dnia porodu i następnego dnia ta umowa wygasa. ZUS przejmuje płacenie zasiłku ale po tym czasie stanowisko na Ciebie nie czeka bo umowa wygasła po porodzie od razu. Jeśli pracodawca chce to oczywiście może z tobą podpisać nową umowę ale nie ma takiego obowiązku bo tamta umowa już wygasła. Przywilej powrotu na to samo stanowisko dotyczy wyłącznie umów o pracę na czas nieokreślony. Ale mimo wszystko masz wynagrodzenie płacone przez całą ciążę i urlop macierzyński.

Jeśli chodzi o zwolnienie teraz to jeśli zamierzasz już do końca na nim być to możesz uciekać. Ale jak byś chciała wrócić w międzyczasie i miałabys wyjątkowo wredna szefową to moglaby Ci wręczyć wypowiedzenie z zachowaniem okresu wypowiedzenie. Jeśli ten okres (masz zapewne 2tyg) kończyłby się przed upływem 3 miesiąca to niestety zostałabys na lodzie :( tak więc albo znikaj już do końca albo poczekaj do końca 12 tyg :)

f2w3csqvilsnamac.png

reklama
Do góry