reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Cześć dziewczyny :) dopiero teraz mogłam napisać właśnie wracam z pracy :( mega zmęczona dziś klienci nie byli mili. @Beenka to ja pracuje w banku no chyba że jeszcze jakaś z dziewczyn . Marzę tylko o powrocie do domu, zjeść krem z pomidorów zrobiony przez męża i położyć się spać. Z obserwacji w pracy zauważyłam że zapachy zaczynaja na mnie działać niekorzystnie - prefumy klientów, pot klientów czy właśnie oddech dnia wczesniejszego. No i zauważyłam że dużo się schylam np. Siedząc schylam się aby schować dokumenty czy pieniadze co powoduje nacisk na brzuch. Dziś kilka razy miała myśl aby powiedzieć im aby zrozumieli mnie ale powstrzymalam się. Byle do czwartku do wizyty. Do tego czasu mam zamiar notować co jem i o jakich porach bo obawiam się z regularnoscia posilkow. Wcześniej potrafilam wyjść bez śniadania i pierwszy posilek o 18 :( teraz musi się to zmienić. Trzymam za wszystkie kciuki :)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

@aleksandra2601, jak oceniasz prawdopodobieństwo, że Ci przedłużą umowę?

Bo jeżeli jest mała szansa, to bym powiedziała. Faktycznie prawnie jest tak, jak Jotka pisze, w takiej sytuacji pracodawca nie ma obowiązku przedłużania umowy. Jednak w praktyce, ja przynajmniej z taką się spotkałam, może przedłużyć, mimo że ciąża jest młodsza.

Jeżeli oceniasz, że jest duże prawdopodobieństwo przedłużenia umowy, nie informowałabym, bo i tak się zadzieje, a zawsze jest ryzyko, że w związku z ciążą, zmieni zdanie.

@Brrrownie, to dobrze, że masz kogoś do pomocy. Domyślam się, że to dla was teraz wysoki sezon.

@Kniucha, dbaj o siebie. Jak to mówi moja przyjaciółka, teraz nie jest czas na bycie Pracownikiem Roku [emoji23]. Trzeba czasami odpuścić i zejść ze standardów, choć z klientami nie jest to takie proste.

Dobry pomysł z tym notowaniem posiłków. Ja z kolei podjadam za bardzo, a tak może będę się bardziej pilnowała. Powodzenia w czwartek na wizycie [emoji256].

@aleksandra2601, jak oceniasz prawdopodobieństwo, że Ci przedłużą umowę?

Bo jeżeli jest mała szansa, to bym powiedziała. Faktycznie prawnie jest tak, jak Jotka pisze, w takiej sytuacji pracodawca nie ma obowiązku przedłużania umowy. Jednak w praktyce, ja przynajmniej z taką się spotkałam, może przedłużyć, mimo że ciąża jest młodsza.

Jeżeli oceniasz, że jest duże prawdopodobieństwo przedłużenia umowy, nie informowałabym, bo i tak się zadzieje, a zawsze jest ryzyko, że w związku z ciążą, zmieni zdanie.
Dokładnie, masz łepcio kochana.

Link do: STARACZKI 2017-na pw podaj:nick,imię,wiek,cykl,data.ost@,data.testu
qb3cj44j6cg72hqh.png

@aleksandra2601, idź do szefowej i spytaj. Powiedź, że zbliża się koniec miesiąca i zaczynasz się martwić. Chciałabyś wiedzieć na czym stoisz, żeby ewentualnie w przypadku nie przedłużenia umowy, rozglądać się już za nową pracą. Powiedz, że jest to dla Ciebie ważne, żeby przynajmniej dwa tygodnie wcześniej wiedzieć. Jak jest przyzwoita, to zrozumie, bo to zupełnie normalne.

Jak Ci powie, że nie przedłużają, daj zaświadczenie o ciąży w jednym z ostatnich dni.

A jak przedłużą, to podpisz, a potem rób, co chcesz [emoji846].

@aleksandra2601, idź do szefowej i spytaj. Powiedź, że zbliża się koniec miesiąca i zaczynasz się martwić. Chciałabyś wiedzieć na czym stoisz, żeby ewentualnie w przypadku nie przedłużenia umowy, rozglądać się już za nową pracą. Powiedz, że jest to dla Ciebie ważne, żeby przynajmniej dwa tygodnie wcześniej wiedzieć. Jak jest przyzwoita, to zrozumie, bo to zupełnie normalne.

Jak Ci powie, że nie przedłużają, daj zaświadczenie o ciąży w jednym z ostatnich dni.

A jak przedłużą, to podpisz, a potem rób, co chcesz [emoji846].
A inaczej zapytam. A jaki masz okres wypowiedzenia????

Link do: STARACZKI 2017-na pw podaj:nick,imię,wiek,cykl,data.ost@,data.testu
qb3cj44j6cg72hqh.png

Witajcie!
Dołączam do Was.. i mam nadzieję że zostanę..
Mam 32 lata i to moja pierwsza ciąża, myślałam że kilka miesięcy starań przed nami ale udało sie w pierwszym cyklu..
OM 29.11 moje cykle ok 31-32 dni wiec ciąża pewnie ze 3 dni młodsza niz wyliczone 5t5d?
Beta w po 5tc 1750, a na usg wtedy widać było pęcherzyk w macicy.
26.12 byly pierwsze 2kreski ale ledwo widoczne..
Usg pod kątem serducha 17.01, okropne to czekanie.. ale w sumie cała ciąża to czas oczekiwania.. [emoji18]

oar8vfxmot2h0mys.png

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry