reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Kliska, ponegocjuj z lekarzm te kapiel, przeciez to Ci poprawi samopoczucie mega. Moze Ci asystowac pielegniarka, a medycznie nie ma znaczenia, ze Cie odepna na 15 min.
Trzymaj sie cieplo. Mam nadzieje, ze szybo Ci zainstaluja co maja zainstalowac i wrocisz do domu :).

reklama
Dziewczyny, co myślicie , w czerwcu idziemy na wesele do naszej koleżanki. Dzisiaj świadkowa pisala w sprawie wieczoru panieńskiego. Zaplanowała imprezę w klubie i nocleg w hotelu. I tak się zastanawiam, czy tłok ludzi, to dobre miejsce dla ciężarnych? Ogólnie lubiłam wcześniej chodzić do klubów, ale teraz chyba nie czułabym się tam bezpiecznie. Co robić ? Oprócz mnie będzie jeszcze jedna ciężarna, ale to siostra panny młodej i wydaje mi się, ze to już inna sprawa

Zależy co kto lubi i jak się czuje. Wiadomo jakby to była Twoja siostra no to pasuje chociaż wiadomo ze nie mus ale jeżeli tylko koleżanka to myśle ze nikt nie będzie miał za złe jak odmówisz. Ale to zależy od Ciebie. Jak sama mówisz ze nie będziesz się czuć bezpiecznie to może odpuść. Co innego imprezy gdzie idziesz z partnerem, wtedy jakoś tak bezpieczniej.

Dziewczyny, co myślicie , w czerwcu idziemy na wesele do naszej koleżanki. Dzisiaj świadkowa pisala w sprawie wieczoru panieńskiego. Zaplanowała imprezę w klubie i nocleg w hotelu. I tak się zastanawiam, czy tłok ludzi, to dobre miejsce dla ciężarnych? Ogólnie lubiłam wcześniej chodzić do klubów, ale teraz chyba nie czułabym się tam bezpiecznie. Co robić ? Oprócz mnie będzie jeszcze jedna ciężarna, ale to siostra panny młodej i wydaje mi się, ze to już inna sprawa

To kwestia jak się czujesz. Ja w piątek byłam w klubie na koncercie, i nawet skakałam i wszystko Ok :) zawsze możesz usiąść jak się zmęczysz, ważne by nie palili bo wtedy to niezdrowo.

Ja bym jednak nie poszla do klubu. Jednak tam beda tam ludzie w ferworze zabawy, czesto na dobrym rauszu. Lepiej nie ryzykowac, ze ktos Cie popchnie lub lokciem uderzy, no i brzuszek juz spory...ale moze niech sie wypowiedza dziewczyny, ktore wiecej bywaja niz ja ;)

Ja bym jednak nie poszla do klubu. Jednak tam beda tam ludzie w ferworze zabawy, czesto na dobrym rauszu. Lepiej nie ryzykowac, ze ktos Cie popchnie lub lokciem uderzy, no i brzuszek juz spory...ale moze niech sie wypowiedza dziewczyny, ktore wiecej bywaja niz ja ;)
Właśnie takich sytuacji się obawiam, ludzie przychodzą się bawić, a nie na mnie uważać. Chyba odpuszczę :-) a na wesele i poprawiny idziemy, więc myśle ze okej .

To kwestia jak się czujesz. Ja w piątek byłam w klubie na koncercie, i nawet skakałam i wszystko Ok :) zawsze możesz usiąść jak się zmęczysz, ważne by nie palili bo wtedy to niezdrowo.
Skakałaś?mozna? Pytam serio, bo ja się nawet ostatnio zastanawiałam, jak ja bede tańczyć na weselu i czy wgl można, czy jakoś nie mozna dziecku zaszkodzić :/

Ja bym tak zrobila. Na weselu sie wybawisz, zjesz cos dobrego, a i miejsce do odpoczynku sie znajdzie. Za to zyzyko prawie zadne, ze cie ktos walnie w pijackim widzie lub szale zabawy.

Skakałaś?mozna? Pytam serio, bo ja się nawet ostatnio zastanawiałam, jak ja bede tańczyć na weselu i czy wgl można, czy jakoś nie mozna dziecku zaszkodzić :/

Jak masz zdrowa ciąże to czemu nie ? Ja w ósmym mc całe wesele przetańczyłam w szpilkach i czułam się świetnie. W kolejnej ciąży już w 7 ledwie dałam rady wystać w kościele i zjeść obiad. A w tej początkiem 6 mca msza komunijna młodej dała mi niezle w tyłek, obiad już na płaskim obuwiu i na siedząco do końca a na drugi dzień zdychalam z bólu nóg, plecy i brzucha. Każda ciąża inna , każda z nas inna. Tańczyć wolno byle się nie wywalić [emoji12]

Ja tez mialam zaproszenie na panienski, ale nie pojechalam. Balam sie ze ktos w klubie mnie gdzies traci, uderzy w brzuch czy cokolwiek. Wolalam nie ryzykowac

reklama

No mam nadzieje, że nie zaszkodzę. Ogólnie wiadomo w ramach rozsądku wszystko. Niektóre biegają, inne ćwiczą itp wiec to pewnie zależy co i jak.

Do góry