reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Ja z kupowaniem kocyków etc wstrzymam się do czerwca.
Niech mój gin też powie że dziewczynka.
Choć jak byłam prywatnie teraz to pani mi pokazała co i jak. I powiedziała cytuję ''Ooo tu widać taką bułeczkę'' :-D

reklama
O to to!! Albo czerwoną cebulką :) mmmmm pyszności
Też o tym słyszałam tez mam to gdzies :D
Czytalam, ze najwazniejsze to nie trzymac ich dlugo razem. Jak sie zrobi i zje zaraz to nie szkodzi (jakis enzym cos rozklada dobrego w tym drugim). Ja tez lubie i jeszcze taka ze slonym serem, papryka i oliwa i octem winnym i wychodz sałatka szopska. Pycha ;)

ja zamiast sudocremu kupuję linomag. przy synu miałam ze sobą w szpitalu sydocrem i mi odradzały położne i mówiły, że to jest za silny krem jak już są odparzenia, a przy codziennej pielęgnacji stosować linomag, więc wtedy tak zrobiłam i nigdy nie miał odparzeń i teraz też tak zrobię

U nas bepathen dzialal cuda jak cos sie dzialo albo kapiel w mące ziemniaczanej niezawodny krochmal :p a na codzien bambino krem :)

Ja nie zastanawiałam się. Oliwek nie używałam. Sudocrem spiradycznie ale kupię bo wydajny. Pewnie waciki ze spirytusem kupię. Ni i chcę mieć oliatum na podorędziu. A no i może jakieś coś do prania dla dzieci bo mam twardą wodę i nawet bywa że mojego młodszego czy mnie skóra swędzi po myciu czy praniu.

Waciki ze spirytusem. Właśnie , coś potrzebnego to jest. Zapomniałam o tej pozostałości pępowiny , przecież to tez trzeba ogarnac. Ehhh już nie pamietam za bardzo co i jak

ja zamiast sudocremu kupuję linomag. przy synu miałam ze sobą w szpitalu sydocrem i mi odradzały położne i mówiły, że to jest za silny krem jak już są odparzenia, a przy codziennej pielęgnacji stosować linomag, więc wtedy tak zrobiłam i nigdy nie miał odparzeń i teraz też tak zrobię

Podobno zapobiegawczo nie ma sensu sudocremu używać , ale przy odparzeniach ( no przyznaje zdarzyły się jak młoda wirus wziął ) sprawdził się.

Ja jak mam gorszy dzień, to loguje się na stronach z ubrankami i rzeczami dla dziecka i przeglądam i co mi się podoba to wrzucam do koszyka. Oczywiście tego nie kupuje, ale siedzi w moim koszyku. I tak przeglądam ten koszyk codziennie, bo jakimś czasie mi się te rzeczy nudzą to je wyrzucam i wkładam nowe...:)

Hehe fajny sposób. Podoba mi się :)

reklama
Dziewczyny, co myślicie , w czerwcu idziemy na wesele do naszej koleżanki. Dzisiaj świadkowa pisala w sprawie wieczoru panieńskiego. Zaplanowała imprezę w klubie i nocleg w hotelu. I tak się zastanawiam, czy tłok ludzi, to dobre miejsce dla ciężarnych? Ogólnie lubiłam wcześniej chodzić do klubów, ale teraz chyba nie czułabym się tam bezpiecznie. Co robić ? Oprócz mnie będzie jeszcze jedna ciężarna, ale to siostra panny młodej i wydaje mi się, ze to już inna sprawa

Do góry