reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Ja z kupowaniem kocyków etc wstrzymam się do czerwca.
Niech mój gin też powie że dziewczynka.
Choć jak byłam prywatnie teraz to pani mi pokazała co i jak. I powiedziała cytuję ''Ooo tu widać taką bułeczkę'' :-D

reklama
O to to!! Albo czerwoną cebulką :) mmmmm pyszności
Też o tym słyszałam tez mam to gdzies :D
Czytalam, ze najwazniejsze to nie trzymac ich dlugo razem. Jak sie zrobi i zje zaraz to nie szkodzi (jakis enzym cos rozklada dobrego w tym drugim). Ja tez lubie i jeszcze taka ze slonym serem, papryka i oliwa i octem winnym i wychodz sałatka szopska. Pycha ;)

ja zamiast sudocremu kupuję linomag. przy synu miałam ze sobą w szpitalu sydocrem i mi odradzały położne i mówiły, że to jest za silny krem jak już są odparzenia, a przy codziennej pielęgnacji stosować linomag, więc wtedy tak zrobiłam i nigdy nie miał odparzeń i teraz też tak zrobię

U nas bepathen dzialal cuda jak cos sie dzialo albo kapiel w mące ziemniaczanej niezawodny krochmal :p a na codzien bambino krem :)

Ja nie zastanawiałam się. Oliwek nie używałam. Sudocrem spiradycznie ale kupię bo wydajny. Pewnie waciki ze spirytusem kupię. Ni i chcę mieć oliatum na podorędziu. A no i może jakieś coś do prania dla dzieci bo mam twardą wodę i nawet bywa że mojego młodszego czy mnie skóra swędzi po myciu czy praniu.

Waciki ze spirytusem. Właśnie , coś potrzebnego to jest. Zapomniałam o tej pozostałości pępowiny , przecież to tez trzeba ogarnac. Ehhh już nie pamietam za bardzo co i jak

ja zamiast sudocremu kupuję linomag. przy synu miałam ze sobą w szpitalu sydocrem i mi odradzały położne i mówiły, że to jest za silny krem jak już są odparzenia, a przy codziennej pielęgnacji stosować linomag, więc wtedy tak zrobiłam i nigdy nie miał odparzeń i teraz też tak zrobię

Podobno zapobiegawczo nie ma sensu sudocremu używać , ale przy odparzeniach ( no przyznaje zdarzyły się jak młoda wirus wziął ) sprawdził się.

Ja jak mam gorszy dzień, to loguje się na stronach z ubrankami i rzeczami dla dziecka i przeglądam i co mi się podoba to wrzucam do koszyka. Oczywiście tego nie kupuje, ale siedzi w moim koszyku. I tak przeglądam ten koszyk codziennie, bo jakimś czasie mi się te rzeczy nudzą to je wyrzucam i wkładam nowe...:)

Hehe fajny sposób. Podoba mi się :)

reklama
Dziewczyny, co myślicie , w czerwcu idziemy na wesele do naszej koleżanki. Dzisiaj świadkowa pisala w sprawie wieczoru panieńskiego. Zaplanowała imprezę w klubie i nocleg w hotelu. I tak się zastanawiam, czy tłok ludzi, to dobre miejsce dla ciężarnych? Ogólnie lubiłam wcześniej chodzić do klubów, ale teraz chyba nie czułabym się tam bezpiecznie. Co robić ? Oprócz mnie będzie jeszcze jedna ciężarna, ale to siostra panny młodej i wydaje mi się, ze to już inna sprawa

Do góry