reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Poza tym te kobitki na kasie nie mają chyba czasu wypatrywac kto jest w ciąży i czy oby na pewno ciąża czy otyłość brzuszna albo duzy obiad. Wiem co mówię, sama jak ubiorę luźną koszulę wyglądam jakbym za dużo lodów wpieprzala. Póki się dobrze czuje stoję w kolejce i dobrze mi z tym. Poza tym nie umialabym się wepchnąć przed starszych ludzi i z małym dzieckiem, z wózkami w dalszym ciągu przypuszczam przed sobą.

Moje boskie dziecko dziś chciało panią przepuścić w kolejce bo była starsza i miała mało zakupów. Pani ze ok dziekuje. Spoko dumna z dziecka jestem. Otwierają druga kasę a pani pcha młoda do przodu tak ze ona była pierwsza , później mówi ze za to jaka była grzeczna. A poprostu się skapla ze ja z brzuchem, i jej chyba głupio było skorzystać. W rezultacie dzięki pani dużo szybciej załatwiłam :) za to później odstalam i jeszcze się mi burak chciał wcisnąć

reklama
I na dodatek naładuja pełen kosz a później zwracaja.. i jak ludzie przychodzą później to nie ma dla wszystkich..
Ale jest dla tych, którzy np. idą na drugi albo trzeci dzień ;) trzeba szukać plusów ;) ja Lidla uwielbiam i jak już pisałam, był czas że byłam uzależniona (mieszkałem 100 m od), miałam prawie wszystko z Lidla ;)

Dzisiejsze nabytki

Załączniki

• 32924357_2609744852384845_4254270522365313024_n.jpg
    32924357_2609744852384845_4254270522365313024_n.jpg
    405,3 KB · Wyświetleń: 95
Swoją drogą, tak a propos tego braku zrozumienia dla kobiet w ciąży to m-jak-mama ogłosiło że rozpoczyna kolejną edycję akcji "Więcej życzliwości dla kobiet w ciąży"... I wiecie co? Chyba coś im nie idzie skoro ja o tym wiem tylko dlatego że jestem w temacie. Przecież to ma trafić do innych osób a nie do nas.

Aj, wreszcie jem śniadanko :) Jeszcze po badaniach coś mnie podkusilo i poszłam na zakupy zamiast prosto do domu. Jak stałam w kolejce to wszyscy oczywiście prawie patrzyli w sufit byle tylko nie widzieć mojego brzucha ;)

Ciekawe czy dalej mam anemię, czy łykanie żelaza pomogło i już jest ok
Ja przejżałam kartę poprzedniej ciąży i mam wpisaną pod koniec anemię ale nie przypominam sobie żebym dostawała żelazo...

ODNOŚNIE SKLEPU I KOBIET CIĘŻARNYCH
Sklep nie ma obowiązku posiadania kasy pierwszeństwa dla CIĘŻARNYCH (w przeciwieństwie do kas dla osób niepełnosprawnych ruchowo) tylko miłym gestem ze strony sklepu jest posiadanie takowej i puszczanie ciężarnych pierwszych natomiast nie jest to w ogóle w jakikolwiek sposób uregulowane (nie to co w przychodniach czy aptece)

reklama
Do góry