reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Poza tym te kobitki na kasie nie mają chyba czasu wypatrywac kto jest w ciąży i czy oby na pewno ciąża czy otyłość brzuszna albo duzy obiad. Wiem co mówię, sama jak ubiorę luźną koszulę wyglądam jakbym za dużo lodów wpieprzala. Póki się dobrze czuje stoję w kolejce i dobrze mi z tym. Poza tym nie umialabym się wepchnąć przed starszych ludzi i z małym dzieckiem, z wózkami w dalszym ciągu przypuszczam przed sobą.

Moje boskie dziecko dziś chciało panią przepuścić w kolejce bo była starsza i miała mało zakupów. Pani ze ok dziekuje. Spoko dumna z dziecka jestem. Otwierają druga kasę a pani pcha młoda do przodu tak ze ona była pierwsza , później mówi ze za to jaka była grzeczna. A poprostu się skapla ze ja z brzuchem, i jej chyba głupio było skorzystać. W rezultacie dzięki pani dużo szybciej załatwiłam :) za to później odstalam i jeszcze się mi burak chciał wcisnąć

reklama
I na dodatek naładuja pełen kosz a później zwracaja.. i jak ludzie przychodzą później to nie ma dla wszystkich..
Ale jest dla tych, którzy np. idą na drugi albo trzeci dzień ;) trzeba szukać plusów ;) ja Lidla uwielbiam i jak już pisałam, był czas że byłam uzależniona (mieszkałem 100 m od), miałam prawie wszystko z Lidla ;)

Dzisiejsze nabytki

Załączniki

• 32924357_2609744852384845_4254270522365313024_n.jpg
    32924357_2609744852384845_4254270522365313024_n.jpg
    405,3 KB · Wyświetleń: 99
Swoją drogą, tak a propos tego braku zrozumienia dla kobiet w ciąży to m-jak-mama ogłosiło że rozpoczyna kolejną edycję akcji "Więcej życzliwości dla kobiet w ciąży"... I wiecie co? Chyba coś im nie idzie skoro ja o tym wiem tylko dlatego że jestem w temacie. Przecież to ma trafić do innych osób a nie do nas.

Aj, wreszcie jem śniadanko :) Jeszcze po badaniach coś mnie podkusilo i poszłam na zakupy zamiast prosto do domu. Jak stałam w kolejce to wszyscy oczywiście prawie patrzyli w sufit byle tylko nie widzieć mojego brzucha ;)

Ciekawe czy dalej mam anemię, czy łykanie żelaza pomogło i już jest ok
Ja przejżałam kartę poprzedniej ciąży i mam wpisaną pod koniec anemię ale nie przypominam sobie żebym dostawała żelazo...

ODNOŚNIE SKLEPU I KOBIET CIĘŻARNYCH
Sklep nie ma obowiązku posiadania kasy pierwszeństwa dla CIĘŻARNYCH (w przeciwieństwie do kas dla osób niepełnosprawnych ruchowo) tylko miłym gestem ze strony sklepu jest posiadanie takowej i puszczanie ciężarnych pierwszych natomiast nie jest to w ogóle w jakikolwiek sposób uregulowane (nie to co w przychodniach czy aptece)

reklama
Do góry